Lupta cu ridurile dupa 40 ani. 10 sfaturi de la un specialist in frumusete

Lupta cu ridurile dupa 40 ani. 10 sfaturi de la un specialist in frumusete

Lupta cu ridurile dupa 40 ani. 10 sfaturi de la un specialist in frumusete

Ridurile reprezinta o transformare absolut normala a tenului care resimte trecerea anilor. Unele femei se obisnuiesc cu ideea ridurilor destul de usor, acceptand faptul ca ridurile fac parte si ele din viata unei femei si ca oricat am incerca sa le ascundem, pana la urma tot vor deveni vizibile.

Insa, ddeși știm cu toții că pielea se schimbă pe măsură ce îmbătrânim, nu este întotdeauna un lucru ușor de acceptat - mai ales că aceste schimbări devin mai pronunțate. „Semnele îmbătrânirii pielii care apar mai întâi la 30 de ani, cum ar fi liniile fine din jurul ochilor, o pigmentare crescută, o textură mai slabă și linii de zâmbet mai profund devin mai accentuate în anii 40”, spune Jennifer Abram, dermatolog din Beverly Hills. Pe măsură ce aceste detalii se cunosc, se poate părea că există doar două opțiuni pentru a merge mai departe: Acceptați că ridurile fac parte din viață sau aduceti-va aminte de toate acele zile din tinerete cand stateati neprotejate la soare...Iata 10 sfaturi de la ea.

Ridurile reprezinta o transformare absolut normala a tenului care resimte trecerea anilor.

La 40 de ani, unele femei se obisnuiesc cu ideea ridurilor destul de usor, acceptand faptul ca ridurile fac parte si ele din viata unei femei si ca oricat am incerca sa le ascundem, pana la urma tot vor deveni vizibile. Pentru altele, acomodarea cu ridurile este o adevarata tragedie, drept pentru care ar da orice sa scape de ele. Exista si in cazul ridurilor, solutii care sa incetineasca procesul aparitiei lor sau sa le ascunda fara a apela la mutilarea tenului.

Cele mai bune ingrediente de actualitate pentru această vârstă au drept scop repararea daunelor ADN, creșterea producției de colagen, estomparea pigmentării nedorite și îngroșarea pielii”, remarcă ea.

Iata sfatul dermatologului celebru despre cele mai bune ingrediente pe care să le caute atunci când construiești un regim anti-îmbătrânire pentru cineva din 40 de ani, precum și ce produse trebuie evitate. Și pentru a vă asigura că veți vedea rezultatele cât mai curând posibil, iata cateva sfaturi despre cum să aplicați aceste articole dimineața și noaptea.

„Ridurile de la capatul ochilor sau de pe frunte pot fi diminuate cu Botox, iar problemele de pigmentare  si textură pot fi înlăturate cu lasere”, continuă ea. „În plus, utilizarea prudentă a materialelor de fill precum Restylane poate ajuta la restabilirea pierderii de țesut și a pliurilor netede apărute odată cu îmbătrânirea, iar dispozitivele de căldură cu frecvență radio pot ajuta la întărirea pielii.”

Citeste si La 40 ani e timpul sa ne re-inventam machiajul

La 40 de ani, retina de ingrijire a tenului trebuie re-evaluata

Dar alegerile de vârstă și de stil de viață, dna Abram spune că există o a treia opțiune disponibilă: o rutină specifică pentru îngrijirea pielii. Iata 10 sfaturi pentru a lupta cat mai eficient cu ridurile - dupa 40 de ani.

Peptidele, orice dermatolog este de acord ca aceste substante care sa gasesc in proteine reprezinta unul dintre secretele unui ten tanar. De aceea, ele reprezinta ingredientul cheie pentru cremele hidratante si pentru serurile cu efect de lifting.

Vitamina C de înaltă calitate: „Versiunile stabilizate de vitamina C, precum cea din SkinCeuticals C E Ferulic, pot ajuta la estomparea petelor întunecate”, spune Herrmann. Câteva alte ingrediente care se încorporează pentru a dispărea petele întunecate sunt acidul kojic, licoarea neagră, murezul, acidul azelaic, arbutina, niacinamida și hidrochinona. "Pigmentarea poate rezulta atât din influențe solare, cât și hormonale, și în funcție de tipul tău de piele, diferite combinații ale acestor ingrediente pot fi mai mult sau mai puțin potrivite pentru pielea ta. Pentru cei cu piele extrem de sensibilă sau predispuse la rozacee, ingrediente mai blânde precum acidul azelaic iar acidul kojic pot fi alegeri mai bune ", spune ea.

Retinolul, este o forma de vitamaina A, absolut necesara pentru tonifierea organismului, avand un rol deosebit in sanatatea sistemului osos si in ingrijirea pielii. Daca peptidele dau fermitate pielii, retinolul are rolul de a o intinte si de a o uniformiza.

Enzime de reparare a ADN-ului: Optați pentru produse cu enzime de reparație a ADN-ului, cum ar fi hidratarea de reînnoire intensivă a ADN-ului, pentru a ajuta la repararea ADN-ului deteriorat. Aceste enzime "îmbunătățesc sănătatea pielii și ajută la scăderea șanselor de apariție a unor pete pre-canceroase din timp", spune Herrmann.

Combateti acneea cu produse adaptate varstei, uneori acneea devine o problema si la 40 de ani, din cauza schimbarilor hormonale. Nu este insa indicat sa folositi produse recomandate adolescentilor pentru a o combate. S-ar putea sa aiba efecte negative asupra tenului. Apelati mai degraba la produse pe baza de acid salicilic, antioxidanti si ingrediente calmante. Folositi masti exfoliante de doua ori pe luna si creme de curatare a porilor recomandate varstei.

Creme Hidratante: S-ar putea să fie momentul să schimbați hidratantul cu gel pentru o cremă mai grea. "Deoarece pielea se subțiază și se usucă în anii 40 din cauza scăderii estrogenului, majoritatea femeilor au nevoie de mai multă hidratare în acest deceniu", continuă Herrmann. „Produsele simple care nu conțin parfumuri și sunt formulate pentru pielea sensibilă au tendințele mele, cum ar fi Cetaphil și CeraVe. Acidul hialuronic este un alt hidrator de piele care leagă apa și menține pielea cu aspect de rouă și tânăr. "

Folositi ulei din seminte de struguri inainte de dus, inainte de a intra sub apa masati zona din jurul ochilor si din jurul buzelor cu putin ulei din seminte de struguri. Ajuta foarte mult la relaxarea muschilor si la tonifierea pielii, care se va hidrata mai bine.

Dormiti pe doua perne, unii specialisti sustin ca este foarte important sa dormiti cu capul mai sus decat restul corpului, pentru a evita formarea pungilor sub ochi.

Pastrati crema pentru ochi in frigider , temperatura scazuta contracta vasele de sange din jurul ochilor si ajuta la intinderea ridurilor fine. Citeste Topul cremelor de ochi recomandate de Desprecopii

Protecție solară: „Utilizarea unuia cu spectru larg și care conține un SPF de cel puțin 30 este esențială în fiecare zi!” ea spune. Asigurați-vă că nu uitați sa va dati cu crema si pe gât, piept și spatele mâinilor.

Despre ingrijirea tenului

Ne ajutam tenul band mai multa apa?

5 secrete despre un ten perfect aflate de la medicul dermatolog

Tot ce poate face Aloe Vera pentru tenul tau

Secretele pielii perfecte in medicina indiana: ce spune tenul tau despre tine

Despre frumusetea dupa 40 de ani, mai cititi:

Frumusete la 40 de ani - un ghid cu sfaturi esentiale

Reinventati-va machiajul!

Coafura – in centrul atentiei

Arata mai tanara cu doar 6 sfaturi

autor: Desprecopii.com  - toate drepturile rezervate 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII