Coafura – in centrul atentiei

Coafura – in centrul atentiei

Coafura – in centrul atentiei

  • Unul dintre aspectele care le sperie pe majoritatea superevelor, dupa o anumita varsta, este incaruntirea, fenomen cat se poate de natural, dar care schimba total lookul oricarei femei.

Daca aceasta mai este asociata si cu caderea parului sau cu o degradare care se poate produce in timp, din cauza produselor cosmetice si a vopsirii repetate, podoaba capilara poate deveni un adevarat motiv de stres. Exista insa si in privinta ingrijirii parului numeroase solutii care vin sa atenueze efectele trecerii anilor.

 Vedete peste 40 de ani  Un album al frumusetii mature aici >>

  • Renuntati la prejudecatile legate de lungime, ideea ca dupa o anumita varsta parul lung nu mai da bine este total falsa. Asta depinde doar de forma fetei, de ten si de alte trasaturi fizice, nicidecum de varsta propriu-zisa.
  • Adoptati bretonul, este o buna metoda de a va ascunde o parte dintre ridurile care atrag atentia. Atentie insa la forma bretonului! Daca tunsoarea este prea severa poate avea efecte neplacute. Lasati coafeza sa decida ce tip de breton vi se potriveste.
  • Nu renuntati la mousse, iar daca nu l-ati folosit pana acum, este timpul sa o faceti. Contrar aparentelor, spuma pentru modelarea coafurii nu este indicata doar pentru adolecentele rebele, ci este un produs util la orice varsta.
  • Peria de par este foarte importanta.specialistii recomanda periile din par natural (cea din par de porc pare sa fie ideala) pentru ca nu electrizeaza si netezesc foarte frumos parul.
  • Nu va spalati parul in fiecare zi , exista inca numeroase discutii intre stilisti, pe aceasta tema, insa, cel putin pentru superevele care au trecut de 40 de ani, spalatul zilnic al parului nu este indicat, pentru ca firul devine din ce in ce mai uscat, iar culoarea din ce in ce mai stearsa. Explicatia este simpla, odata cu inaintarea in varsta, scalpul produce mai putine substante grase si de aceea nu este nevoie ca parul sa fie spalat la fel de des. Doua  trei spalari pe saptamana cunt suficiente.
  • Apelati la o crema care incetineste cresterea parului,  daca firele albe devin o problema si va obsedeaza radacinile care se vad, exista produse care incetinesc cresterea parului. Uneori fluctuatiile hormonale influenteaza cresterea parului si radacinile albe pot sa redevina vizibile la scurt timp dupa vopsire.

 Vedete peste 40 de ani  Un album al frumusetii mature aici >>

Despre frumusetea dupa 40 de ani, mai cititi:

Mai cititi despre coafura:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII