Cafea cu ulei de nucă de cocos - sau cadoul zilnic de energie și imunitate

Cafea cu ulei de nuca de cocos - sau cadoul zilnic de energie si imunitate

Cafea cu ulei de nucă de cocos - sau cadoul zilnic de energie și imunitate

Eu adaug ulei de nuca de cocos in cafeaua mea. Este delicioasa! Dar nu fac asta doar pentru gustul placut pe care il ofera. Uleiul de nuca de cocos imi da Puteri de Super-Mama. Pe bune! Uleiul de nuca de cocos imi da un impuls de energie si ma ajuta sa lupt impotriva tuturor super-germenilor cu care intru in contact zilnic in timp ce imi ingrijesc super-copiii. Iata cum o preparar si ce beneficii imi aduce ;)

in articolul Cafea cu Ulei de Nuca de Cocos, veti citi:
1. Uleiul de nuca de cocos iti mareste nivelul de energie
2. Uleiul de nuca de cocos accelereaza metabolismul
3. Uleiul de nuca de cocos intareste sistemul imunitar
Reteta de cafea cu ulei de nuca de cocos

Un nou trend pentru cei care iubesc cafeaua si pentru super mame: Cafea cu ulei de cocos

Daca nu ai auzit inca, un nou trend a inceput sa prinda toti mai multi adepti: Cafeaua cu ulei de cocos.

De ce? Ei bine, cafeaua cu ulei de nuca de cocos imbunatateste functionarea metabolismului.

Cum adaugam ulei de cocos? Adauga 1-2 lingurite de ulei de nuca de cocos in cafeaua ta de dimineata pentru a arde tone de calorii.

Beneficiile uleiului de cocos in cafea

1. Uleiul de nuca de cocos creste nivelul de energie

Asa cum am mentionat mai sus, uleiul de nuca de cocos iti ofera energie. Cum se intampla acest lucru? Pai, uleiul de nuca de cocos este facut din trigliceride cu lant mediu. Trigliceridele cu lant mediu sunt  absorbite mult mai rapid de organism si se metabolizeaza rapid sub forma de combustibil pentru organism (nu sunt stocate sub forma de grasimi).

2. Uleiul de nuca de cocos accelereaza metabolismul

Consumul trigliceridelor cu lant mediu (ca cel din uleiul de nuca de cocos) produce accelerarea proceselor metabolismului. Adica, in loc ca ele sa fie stocate drept grasimi, caloriile continute de trigliceridele cu lant mediu sunt foarte eficient transformate in combustibil pentru imediata folosire a organismului.

Un studiu recend efectuat in SUA care a analizat 40 de femei voluntare cu varsta cuprinsa intre 20 si 40 de ani care sufereau de obezitate abdominala. Pe o perioada de 12 saptamani, femeilor li s-a dat zilnic un supliment alimentar compus din 30 ml de ulei de soia sau ulei de nuca de cocos. La sfarsitul celor 12 saptamani de studiu, oamenii de stiinta au descoperit ca femeile carora li s-au oferit ulei de nuca de cocos au prezentat o scadere semnificativa atat la circumferinta taliei, cat si la indicele de masa corporala si, de asemenea, o crestere a nivelului de colesterol bun HDL. Aceste rezultate nu au fost descoperite si in grupul femeilor care au consumat ulei de soia. “Se pare ca suplimentul dietetic cu ulei de nuca de cocos nu provoaca dislipidemia si se pare ca stimuleaza reducerea obezitatii abdominale.”

3. Uleiul de nuca de cocos intareste sistemul imunitar

Aproximativ 50% din acizii grasi din uleiul de nuca de cocos sunt reprezentati de acidul lauric (grasimile super sanatoase continute de laptele matern). Acidul lauric are puternice proprietati antimicrobiene. In conformitate cu WebMD, acidul lauric este folosit pentru tratarea “infectiilor virale, printre care se includ gripa, gripa porcina, gripa aviara, raceala obisnuita, febra, herpesul si herpesul genital cauzat de virusul herpes simplex (HSV), veruci genitale cauzate de virusul papilloma uman (HPV), HIV/AIDS. De asemenea, este folosit pentru prevenirea transmiterii bolii HIV de la mame la copii.”

Acum, cand stii cat de minunat este uleiul de nuca de cocos pentru sanatatea ta, permite-mi sa-ti arat cum il prepari pentru a avea o aroma fabuloasa in cafea! Cafeaua cu ulei de nuca de cocos este uimitor de delicioasa.

Cafea cu ulei de cocos: Reteta

Instrumente: Vei avea nevoie de un blender si ceasca ta favorita de cafea.

Ingrediente: Cafea (de preferat, cafea organica) si o lingurita sau doua de ulei de nuca de cocos. Ia aminte: La aceasta reteta, poti folosi in loc de cafea inlocuitori de cafea.

Ingrediente optionale: stevie, miere de albine, zahar de nuca de cocos, gelatina, vanilie, menta, orice doresti!

Mod de preparare: Pune cu grija cafeaua in recipientul de la blender. Adauga uleiul de nuca de cocos si orice alte bunatati doresti  eu adaug o lingura de gelatina si o lingurita de miere de albine). Pune capacul pe blender, iar apoi apasa pe buton pentru a amesteca cafeaua. Vei observa ca uleiul de nuca de cocos si cafeaua se vor combina, vor avea un gust fantastic impreuna! O metoda mult mai buna decat Starbuck, baieti! O data amestecat, se pune in ceasca si... voila, iata-ti bautura!

Uleiul de nuca de cocos: 101 intrebuintari

Uleiul de nuca de cocos a aparut brusc pe radarele celor care sunt in cautarea de produse sanatoase si speciale. Initial privit cu suspiciune, in prezent poti gasi ulei de cocos pe rafturile cu produse sanatoase ale fiecarui magazin alimentar care se respecta. Si daca inital credeam ca putem folosi uleiul de cocos doar la unele retete de ciocolata de casa - acum avem o lista lunga cu multe intrebuintari ale acestui ulei binefacator. Cauta pe rafturi - ulei de cocos organic si ... desigur, extra virgin. Si iata, pentru ca trebuie sa va convingem de calitatile acestui ulei natural, iata am adunat 101 (da 101) de intrebuintari ale uleiului de nuca de cocos.

Despre cafea merita citit si:

Cafeaua este buna pentru sanatatea ficatului
Efectul cafelei bauta de mama in timpul sarcinii asupra copilului
Cafeaua poate preveni diabetul?
9 alternative ingenioase pentru cafea: bauturi energizante naturale care te ajuta si la slabit
Cafeaua ar putea reduce riscul cancerului de piele
Tort cu cafea

autor: Desprecopii.com - toate drepturie rezervate 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII