Beneficiile terapeutice ale uleiului de nuca de cocos

Uleiul esential de cocos

Uleiul esential de cocos

  • Beneficiile uleiului de nuca de cocos includ ingrijirea parului, pielii, inlaturarea stresului, mentinerea nivelului de colesterol, pierderea in greutate, cresterea imunitatii, digestie si metabolism adecvat, inlaturarea problemelor la rinichi, boli cardiace, hipertensiune arteriala, diabet zaharat, HIV si cancer, ingrijirea dentara si rezistenta oaselor.

Beneficiile uleiului de nuca de cocos includ ingrijirea parului, pielii, inlaturarea stresului, mentinerea nivelului de colesterol, pierderea in greutate, cresterea imunitatii, digestie si metabolism adecvat, inlaturarea problemelor la rinichi, boli cardiace, hipertensiune arteriala, diabet zaharat, HIV si cancer, ingrijire dentara si rezistenta oaselor. Aceste beneficii pot fi atribuite prezentei acidului lauric, capric, caprilic, dar si proprietatilor sale antimicrobiene, antioxidante, antifungice, antibacteriene, etc.

Cum foloseste corpul nostru acidul lauric?

Organismul uman transforma acidul lauric in monolaurin care lupta impotriva virusurilor si bacteriilor care cauzeaza boli, cum ar fi herpesul, gripa, cytomegalovirusul, HIV, Listeria monocytogenes, etc. Desi mecanismul sau exact de actiune era inca necunoscut, uleiul de nuca de cocos a fost utilizat pe scara larga in Ayurveda, sistemul de medicina traditionala a Indiei.

Inainte de a trece la beneficiile uleiului de nuca de cocos in detaliu, trebuie sa intelegem din ce este compus.

Componentele uleiului de cocos: uleiul de nuca de cocos este format din mai mult de nouazeci la suta din grasimi saturate (Nu intrati in panica! in primul rand cititi pana la final - opinia dvs. se poate schimba!), cu urme putine de acizi grasi nesaturati, cum ar fi acizii grasi mononesaturati si polinesaturati. Ulei de nuca de cocos virgin nu este diferit de aceasta. Sa vedem cateva componente mai detaliate:

  * Acizii grasi saturati: majoritatea sunt trigliceride cu lanturi mijlocii, care ar trebui sa se asimileze bine. Acidul lauric este contribuabilul sef, cu mai mult de patruzeci la suta din actiuni, urmat de acidul capric, caprilic, miristic si palmitic.
  * Acizii grasi polinesaturati: acid linoleic.
  * Acizii mononesaturati grasi: acid oleic.
  * Poly-fenoli: acid galic, care este acidul fenolic. Acesti poli-fenoli sunt presupusi a fi responsabili pentru aroma si gustul uleiului de nuca de cocos iar uleiul Virgin de cocos este bogat in acesti poli-fenoli.
  * Anumiti derivati de acizi grasi ca Betaines, Ethanolamide, etoxilati, esteri grasi, polisorbati grasi, monogliceride si esteri poliol.
  * Cloruri grase, sulfat de alcool gras si sulfat de alcool eter gras, toate fiind derivate din Alcooli grasi.
  * Vitamina-E, vitamina K si minerale, cum ar fi de Fier.

Beneficiile uleiului esential de nuca de cocos includ urmatoarele:

Ingrijirea parului: uleiul de nuca de cocos este unul dintre cele mai bune produse naturale pentru ingrijirea parului. El ajuta la cresterea sanatoasa a parului, oferindu-i stralucire. Masajul regulat al scalpului cu ulei de nuca de cocos asigura lipsa de matretii, paduchilor si ouale acestora, si o buan hidratare a pielii. Ulei este intens utilizat in subcontinentul Indian pentru ingrijirea parului. Este un balsam excelent si ajuta la cresterea parului. Acesta prevede, de asemenea, proteine esentiale necesare pentru hranirea parului deteriorat. Prin urmare, este folosit ca ulei de ingrijire a parului si utilizat in productia diverselor balsamuri, creme si sampoane anti-matreata. Uleiul de nuca de cocos este in mod normal aplicat local.

Inlaturarea stresului: uleiul de nuca de cocos este foarte linistitor si prin urmare, ajuta la eliminarea stresului. Aplicarea uleiului sub forma de masaj la cap ajuta la eliminarea oboselii.

Ingrijirea pielii: uleiul de nuca de cocos este excelent pentru masarea pielii, de asemenea. Acesta actioneaza ca o crema hidratanta eficace pe toate tipurile de piele, inclusiv pielea uscata. Uleiul de cocos este comparabil cu uleiul mineral, insa spre deosebire de acesta, nu exista nici o sansa de a suferi de efecte secundare negative asupra pielii. Uleiul de nuca de cocos este o solutie sigura pentru a preveni uscarea si exfolierea pielii, intarzierea aparitiei ridurilor si ii ofera fermitate. Este folosit cu succes si in diferite probleme ale pielii inclusiv psoriazis, dermatita, eczeme si alte infectii. Prin urmare, ulei de cocos formeaza ingredientul de baza in diverse produse de ingrijire a corpului, cum ar fi sapunuri, lotiuni, creme, etc.

Imbatranirea prematura: ulei de nuca de cocos ajuta la prevenirea imbatranirii premature si a bolilor degenerative, datorita proprietatilor sale antioxidante.

Bolile de inima: exista o conceptie gresita raspandita printre multi oameni care zice ca uleiul de nuca de cocos nu este bun pentru inima. Acest lucru se datoreaza faptului ca acesta contine o cantitate mare de grasimi saturate. Cu toate acestea, uleiul de cocos este benefic pentru inima, deoarece contine aproximativ 50% acid lauric, care ajuta la prevenirea diferitelor probleme cardiace, inclusiv nivelurile de colesterol si hipertensiune arteriala. Grasimile saturate prezente in uleiul de nuca de cocos nu sunt daunatoare cum se intampla in cazul altor uleiuri. Acesta nu conduce la cresterea nivelului de LDL. De asemenea, reduce incidenta ranilor in artere si, prin urmare, ajuta la prevenirea aterosclerozei.

Pierderea in greutate: uleiul de nuca de cocos este foarte util in reducerea greutatii. Acesta contine acizi grasi cu lanturi mijlocii si lungi, care ajuta la eliminarea greutatii in exces. De asemenea, este usor de digerat si ajuta la o functionare sanatoasa a sistemelor de tiroida si enzime. Mai mult, acesta creste metabolismul organismului prin eliminarea stresului, astfel arzand mai multa energie si ajutand persoanele obeze si supraponderalii sa reduca greutatea corporala. De aceea persoanele care locuiesc in zonele tropicale de coasta, si care consuma ulei de nuca de cocos zi de zi ca ulei de gatit, nu sunt in mod normal grasi, obezi sau supraponderali.

Pancreatita: uleiul de nuca de cocos este de asemenea considerat a fi util in tratarea pancreatitei.

Digestia: este indicat folosirea uleiului de nuca de cocos ca ulei de gatit. Acesta ajuta la imbunatatirea sistemului digestiv si astfel previne diverse probleme ale stomacului si digestiei, inclusiv sindromul de colon iritabil. Grasimile saturate prezente in uleiul de cocos au proprietati anti microbiene si ajuta in lupta impotriva diverselor bacterii, ciuperci, paraziti, etc., care provoaca indigestie. Uleiul de asemenea, ajuta la absorbtia altor elemente nutritive, precum vitamine, minerale si aminoacizi.

Imunitate: uleiul de nuca de cocos este amicul sistemului imunitar. Acesta intareste sistemul imunitar, deoarece contine lipide antimicrobiene, acid lauric, acid capric si acid caprilic, care au proprietati antifungice, antibacteriene si antivirale. Organismul uman transforma acidul lauric in monolaurin care lupta impotriva virusurilor si bacteriilor care cauzeaza boli, cum ar fi herpesul, gripa, citomegalovirus, si chiar HIV.

Vindecarea: atunci cand este aplicat pe o infectie, uleiul de cocos formeaza un strat chimic care protejeaza partea infectata a corpului de praful extern, aer, ciuperci, bacterii si virusi. Ulei de nuca de cocos este cel mai eficient pentru vanatai, deoarece grabeste procesul de vindecare prin repararea tesuturilor afectate.

Infectii: ulei de nuca de cocos este foarte eficient impotriva o varietate de infectii datorita proprietatilor sale antifungice, antivirale, antibacteriene si. Potrivit Centrul de Cercetare de nuca de cocos, ulei de nuca de cocos ucide virusurile care provoaca gripa, pojar, hepatita, herpes, SARS, etc, de asemenea, ucide bacteriile care provoaca ulceratii, infectii ale gatului, infectii ale tractului urinar, pneumonie, si gonoree, etc ulei de nuca de cocos este de asemenea, eficiente pe ciuperci si drojdie de bere, care cauzeaza candidoza, pecingine, atlet pe picior, afte, scutec eruptii cutanate, etc

Ficat: prezenta trigliceridelor cu lant mediu si acizilor grasi ajuta la prevenirea bolilor de ficat, deoarece substantele sunt usor transformate in energie atunci cand ajung in ficat, reducand astfel sarcina de lucru asupra ficatului si preveni, de asemenea, acumularea de grasime.

Rinichi: uleiul de nuca de cocos ajuta la dizolvarea pietre la rinichi, prevenirea bolilor de rinichi si vezica biliara.

Diabetul: uleiul de nuca de cocos ajuta la controlul zaharului din sange, si imbunatateste secretia de insulina. De asemenea, ajuta la utilizarea eficienta a glucozei din sange, astfel prevenind si tratand diabetul.

Sistemul osos: asa cum am mentionat mai devreme, ulei de nuca de cocos imbunatateste capacitatea organismului de a absorbi minerale importante. Acestea includ calciul si magneziul, care sunt necesare pentru dezvoltarea oaselor. Astfel, uleiul de nuca de cocos este foarte util femeilor care sunt predispuse la osteoporoza.

Ingrijire dentara: calciul este un element important prezent in dinti. Deoarece uleiul de cocos faciliteaza absorbtia calciului de catre organism, ajuta in obtinerea unor dinti puternici. Ulei de cocos opreste, de asemenea, si aparitia cariilor dentare.

HIV si cancer: se crede ca uleiul de nuca de cocos joaca un rol esential in reducerea sensibilitatii virale a bolnavilor de HIV si cancer. Cercetari preliminare au aratat indicatii ale efectului uleiului de nuca de cocos in reducerea incarcaturii virale la pacientii cu HIV.

In cele din urma, uleiul de nuca de cocos este adesea preferat de catre sportivi, culturisti si persoanele care tin o dieta. De ce? Ei bine, uleiul de nuca de cocos contine calorii mai mici decat alte uleiuri, continutul de grasimi este usor transformat in energie si nu duce la acumularea grasimilor in inima si artere, ajutand la stimularea energiei si rezistentei, si imbunatatind performantele sportivilor.

Va recomandam sa mai cititi si:

Medicina Naturista
Masca de miere pentru tratarea acneei
Masca de miere pentru tratarea acneei
Ce trebuie sa evitam in timpul tratamentelor homeopatice?
Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine
Tratament naturist pentru Psoriazis
Ce fel de gene vegetale ai putea avea?
Tratamente homeopatice împotriva gripei si racelii

Cure de sanatate
Cand avem nevoie de o cura de detoxifiere?
Terapia indiana cu pietre calde
Dieta pentru ochi sanatosi
Cura cu pepene rosu
Ceaiul de zmeura - cura de detoxificare completa
Avantajele folosirii saunei
Dieta de detoxificare in 5 zile
Dieta de lupta impotriva cancerului la san
Dieta de detoxifiere pentru femei
Ce stim despre terapia cu acupunctura si cum ne poate ajuta?
Este hipnoza o metoda terapeutica?

 Super Sanatate Forumul SuperEvelor

Pentru un trup sanatos.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 5 comentarii

  1. Crina
    Crinatrimis la 15/10/2014

    Ulei de cocos dezodorizat se gaseste si pe site-ul www.naturking.ro la super pret. Ei au si Extra virgin...din ala imi pun cate o lingurita dimineata in cafea...extraordinar

    Raspunde la acest comentariu
  2. Farmaciile REMEDIA
    Farmaciile REMEDIAtrimis la 13/8/2014

    Uleiul de cocos contine acid lauric, substanta prezenta si in laptele matern, cunoscuta pentru efectele antibacteriene si de stimulare a sistemului imunitar.

    Raspunde la acest comentariu
  3. Lumi
    Lumitrimis la 30/5/2014

    Ulei de cocos dezodorizat am gasest la magazinul eco Biocarmen din Galati www.biocarmen.ro si sunt foarte multumita de calitate.

    Raspunde la acest comentariu
  4. Catalina
    Catalinatrimis la 22/2/2012

    Daca aveti parul ondulat va recomand samponil pe baza de cocos de la Lush, Curly Wurly, e bestial!

    Raspunde la acest comentariu
  5. Mihaela
    Mihaelatrimis la 27/7/2011

    Eu folosesc de foarte mult timp saponul Curly Wurly de la Lush pe baza de cocos si este foarte bun!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII