Poate acupunctura calma colicii unui bebeluș? Iată ce știm.

Poate acupunctura calma colicii unui bebelus? Iata ce stim.

Poate acupunctura calma colicii unui bebeluș? Iată ce știm.

Ar putea acupunctura să trateze colicii bebelușului? 🍼🤔 Ce întrebare interesantă. Ei bine, un nou studiu sugerează acest lucru – însă nu te apuca imediat să înfigi ace în copilul tău.

În orice caz, studiul ne spune că bebelușii au plâns cu 40 de minute pe zi mai puțin dacă li s-a făcut acupunctură. Totuși, mulți dintre ei au plâns în timpul acupuncturii. 😮💉

- veti citi:
Acupunctura si colicii bebelusului
Ce faci cand bebe are colici?
Cauzele colicilor
Acupunctura ca solutie?
Ce stim despre terapia cu acupunctura si cum ne poate ajuta?
6 informatii despre colici

Acupunctura si colicii bebelusului

Ar putea acupunctura sa trateze colicii bebelusului? Ce intrebare interesanta. Ei bine, un nou studiu sugerează acest lucru – însă nu te apuca imediat să înfigi ace în copilul tău.

Un studiu din 2011 publicat în Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition a constatat că acupunctura poate ajuta la reducerea simptomelor colicilor la bebelusi comparativ cu tratamentul placebo. Acupunctura poate ajuta la ameliorarea colicilor prin intermediul echilibrarii si reglarii fluxului de energie (Qi) in organism.

Ce faci cand bebe are colici?

Bebeluşul tău plânge inconsolabil din cauza colicilor. Ce faci?

a) Îl îmbrăţişezi,

b) îi dai picături anti colici

sau c) înfigi ace în el?

Colicii încep în primele săptămâni de viaţă şi durează, de obicei, până la trei, patru luni. Altfel, bebeluşii sunt perfect minunaţi, însă plâng seara devreme şi pot urla ore întregi. Nu e de mirare că părinţii se simt disperaţi cauta mereu modalitati de calmare a colicilor pe care ii denumesc - asa cum am vazut in discutiile de pe forumul Desprecopii: monstrii bebelusilor.

Citeste Simptomele colicilor la bebelusi

Cauzele colicilor

Cauzele acestor monstri: colicii - sunt necunoscute -  cu posibili vinovaţi ce includ

- alimentaţia mamei în timpul alăptării,

- fumul de ţigară,

- copilul ce înghite prea mult aer în timpul hrănirii,

- ragaiala-ul inadecvata (eliberarea de gaze din tractul digestiv prin gură)

şi stresul parintilor.

Suprastimularea copiilor a fost, de asemenea, blamată. Semnalele super-sensibile ale durerii şi contracţia anormală a muşchilor în peretele intestinului copilului sunt posibile mecanisme ce declanşează durerea şi plânsul copiilor.

colici bebelus
 

Acupunctura ca solutie?

Acupunctura a fost studiată anterior, existând un mic studiu ce prezintă un mic beneficiu al ei şi un alt studiu cu nici un semn de eliberare a durerii. Cel mai recent studiu efectuat pe 157 de copii cu vârste cuprinse între două şi opt săptămâni i-a împărţit la întâmplare în aplicarea unei acupuncturi minimă (o tehnică specială) şi acupunctura chineză.

S-a constatat că bebeluşii au plâns cu 40 de minute pe zi mai puţin dacă li s-a făcut acupunctură. Totuşi, mulţi dintre ei au plâns în timpul acupuncturii.

Aşadar, constatarea studiului conform căreia acupunctura este benefică calmării colicilor este probabil să fie exagerată de modul în care a fost făcută analiza. De asemenea, nu este clar dacă grupului de copii cărora nu i s-a oferit tratamente de acupunctură i s-a aplicat tehnici tradiţionale de liniştire. Acestea includ masarea copilului şi legănarea, zgomotul de la un aspirator sau uscător de păr şi picături specifice colicilor înainte de hrănire (care ajută la eliberarea gazelor).

De asemenea, poţi ţine bebelusul în poziţie verticală în timp ce îl hrăneşti, pentru a reduce cantitatea de aer pe care o înghite. Dovezile beneficiilor tuturor acestor practici nu sunt extraordinare, însă nu implică plătirea unei persoane pentru a înfige ace în bebeluşul tău.

Ce stim despre terapia cu acupunctura si cum ne poate ajuta?

Acupunctura este o terapie naturala, sigura si eficienta care este folosita pentru a vindeca / preveni boli si imbunatati starea de spirit. Ace mici si de grosimea firului de par sunt inserate in anumite puncte specifice in organism, dupa care sunt usor stimulate pentru a declansa raspunsul organismului natural de vindecare. Acupunctura este eficace pentru controlul durerii si poate reglementa functiile fiziologice ale organismului pentru a trata diverse disfunctii interne si tulburari.

Conform teoriei acupuncturii traditionale, exista douasprezece canale de energie numite "meridiane" aflate vertical pe lungimea corpului uman, fiecare fiind legat de un organ specific. Boala este cauzata de fluxul de energie obstructionata in anumite puncte de-a lungul meridianelor. Terapia prin acupunctura stimuleaza fluxul meridianului si armonizeaza energia organismului de a influenta atat starea de sanatate a corpului dar si a mintii. mai multe despre acupunctura aici.

► Citeste Simptomele colicilor la bebelusi. Un infografic care te va ajuta sa identifici cel mai corect colicii.

6 informatii despre colici, care pot fi de folos

Ce putem face daca bebelusul are colici
Alaptarea exclusiva si colicile bebelusului
Super alimente pentru mamici care alapteaza
Colicile bebelusului si alimentatia mamei
Ceaiuri anticolici pentru bebelusi – recomandari de produse romanesti
Odiseea colicilor: cum am scapat de acesti monstri mici

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor:  autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate 2023

referinte:  Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition- 2011

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII