6 motive pentru a evita un pistol pentru piercing

6 motive pentru a evita un pistol pentru piercing

6 motive pentru a evita un pistol pentru piercing

  • De obicei, adolescentele sunt cele care se confrunta cu dilema de a-si gauri sau nu urechile de mai multe ori sau, in ultima vreme, alte zone ale corpului. Moda piercingului a depasit insa demult granitele adolescentei. Exista o adevarata industrie pe care piercingul a generat-o in timp.

De obicei, adolescentele sunt cele care se confrunta cu dilema de a-si gauri sau nu urechile de mai multe ori sau, in ultima vreme, alte zone ale corpului. Moda piercingului a depasit insa demult granitele adolescentei. Exista o adevarata industrie pe care piercingul a generat-o in timp.

Un pistol pentru piercing a devenit un instrument banal, care poate fi folosit in orice magazin de bijuterii si care nu mai sperie pe nimeni. Principiul dupa care functioneaza este relativ simplu – arata ca un pistol usor de manuit, cu ajutorul caruia urechea este gaurita cu un cercel medical. Totusi, in ciuda utilizarii sale pe scara larga, acest intrument pentru realizarea gaurilor in urechi prezinta anumite riscuri care pot cauza afectiuni ulterioare ale urechii.

1. Riscul de infectie si de transmitere a unor boli contagioase

Chiar daca aparatul poate fi sterilizat sau are parti componente de unica folosinta, daca este utilizat incorect, există riscul de transmitere a unor boli din cauza manipularii de catre aceeasi persoana.

2. Dimensiunile lobilor urechii nu sunt standard

Aceste instrumente sunt create pentru un anumit tip de ureche, cu dimensiuni standard. Nu toata lumea are insa acelesi dimensiuni ale urechii si de aceea uneori este destul de greu de relizat un piercing reusit cu pistolul. Procesul de vindecare este adesea mai dificil tocmai din cauza acestei standardizari a aparatului.
 
3. Se poate produce o traumatizare severa a urechilor

Principiul dupa care functioneaza pistolul de gaurit urechile este destul de traumatizant. Cercelul este introdus cu forta, direct prin tesut, fara nicio anesteziere prealabila, traumatizand zona din jurul gaurii. Socul nu este resimtit prea tare, insa exista riscul durerii. Un profesionist poate sa reduca aceasta trauma, prin folosirea unui ac foarte subtire care sa nu afecteze zona din jurul gaurii. De asemenea, pistolul nu poate fi folosit decat in zona lobului urechii, in niciun caz in alte parti ale corpului. Daca vreti sa purtati un cercel in zona superioara a urechii, nu este indicat sa folosit pistolul pentru gaurirea partii cartilaginoase. Riscul de ranire este mult mai mare.

4. Lipsa de pregatire a celui care foloseste pistolul

De obicei, piercingul cu pistol se face direct in magazinele cu bijuterii, de catre vanzatori sau asistentii acestora. Majoritatea nu urmeaza un curs special pentru a efectua operatiunea, ci invata singuri acest lucru, imediat dupa angajare. Prin urmare, riscul de infectare din cauza neglijentei este destul de mare. In plus, aceste persoane nu sunt in masura sa dea sfaturi autorizate in ceea ce priveste igiena de dupa gaurire.

5. Calitatea scazuta a bijuteriilor

Primii cercei purtati dupa gaurire trebuie sa fie confectionati din materiale speciale, pentru a evita infectiile. Nu toate pistolale pentru piercing sunt dotate cu astfel de cercei. Materialele din care trebuie sa fie facuti cerceii purtati imediat dupa piercing trebuie sa fie in primul rand inoxidabile. Cele mai indicate sunt: otelul inoxidabil, titanul, niobiul, aurul alb sau galben de 14 sau 18 karate, tygonul (un plastic special, pentru persoanele alergice la metale). Un alt dezavantaj al cerceilor folositi odata cu pistolul este acela ca majoritatea sunt cu incheietoare de tip fluturas, in care se pot aduna foarte usor microbi. Este recomandabil ca cerceii purtati imediat dupa gaurire sa se inchida in fata lobului sau, oricum, nu foarte aproape de tesutul gaurit.

6. Gaurile inegale

Atunci cand nu sunt facute de un profesionist, gaurile obtinute cu pistolul de piercing pot fi asimetrice. Chiar si persoanele cu o anumita experienta si cu o anumita dexteritate pot sa dea gres.

Care este alternativa folosirii pistolului? Apelarea la un cabinet specializat, in care se practica piercingul clasic, cu acul, este cea mai buna solutie. Evident, riscul unei infectii nu poate fi indepartat in totalitate, indiferent de metoda de piercing utilizata, insa in cazul apelului la o persoana specializata el este mult mai mic. 

Mai cititi despre accesorii de moda si suflet


  Forum unde comentam cu placere

 Frumusete si moda >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. Betty
    Betty trimis la 30/1/2024

    Mi am dat gaura cu pistolul acum 3 zile Èâ"žÂ¢i mi a iest cercelul ,cât trebuie sa aÈâ"žÂ¢tept pana pot face alta? Cu branula de data asta.

    Raspunde la acest comentariu
  2. raluca
    ralucatrimis la 20/1/2010

    Nu mi se pare relevant articolul.Aceleasi riscuri se regasesc si in cazul gaurilor facute cu acul.Eu am trei fetite si la toate trei le-am facut gaurele cu pistolul.Fetita cea mica are 2 ani si poarta de atunci,fara nici o problema, cerceii aceia.Eu sunt pro.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII