Cele mai importante 8 plante medicinale (2)

Cele mai importante 8 plante medicinale (2)

Cele mai importante 8 plante medicinale (2)

  • Ca o alternativa la produsele farmaceutice, multi consumatori apeleaza la ajutorul plantelor medicinale. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 80% din populatia lumii se bazeaza pe plante pentru medicamentele lor. Si totusi, haideti sa aflam care sunt urmatoarele - cele mai importante 8 plante medicinale.

Ca o alternativa la produsele farmaceutice, multi consumatori apeleaza la ajutorul plantelor medicinale. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 80% din populatia lumii se bazeaza pe plante pentru medicamentele lor. Si totusi, haideti sa aflam care sunt urmatoarele - cele mai importante 8 plante medicinale (continuarea articolului Cele mai importante 12 plante medicinale (1) )

13. Catusnica – sau iarba-matei, iarba-vantului, iarba-flocoasa, minta-matei, este o planta ideala pentru adulti, copii si sugari care au crampe abdominale sau o stare de nervozitate.

Intern - este utilizata pentru raceli, bronsita, ameteli, febra, gaze, diaree, dureri de cap, isterie, insomnie, greturi matinale, oreion, variola si retentie urinara.

Extern - este utilizata pentru constipatie, oreion si umflaturi dureroase.

14. Tataneasa – sau Symphytum officinal.

Intern - este folosita pentru anemie, artrita, astm, sângerare, purificare, bronsita, deficit de calciu, colita, tuse, diaree, dizenterie, emfizem, inflamatii.

Extern - este utilizata pentru furuncule, lovituri, arsuri, psoriazis si entorse.

Tataneasa este excelenta pentru dizenterie; una dintre cele mai bune plante pentru sângerarile interne; excelenta pentru tuse, guturai, ulcer stomacal. Frunzele proaspete de planta sau ceaiul se aplica ca o cataplasma pe rani, arsuri, rani deschise si gangrene.

15. Echinaceea - este un dezinfectant puternic, antibiotic si face parte din cele mai vechi remedii naturale, fiind recunoscuta pentru puterea sa de a intari sistemul imunitar si de a lupta impotriva gripei si racelii. 

Intern - este utilizata pentru acnee, respiratie urat mirositoare, infectii ale vezicii urinare, purificarea sângelui, abcese, febra, gangrena, infectii, inflamatii ale glandelor mamare, antiseptic intestinal, leucopenie (reducerea leucocitelor din sânge), congestie limfatica, boli de piele, amigdalite, intoxicatii uremice si boli venerice.

Extern - este folosita pentru rani deschise si umflaturi dureroase.

16. Semintele de in - acestea sunt chiar mai mucilaginoase ca ulmul alunecos, insa sunt folosite pentru o varietate de boli.

Intern - sunt folosite pentru astm, bronsita, guturai, constipatie, tuse, diaree, enterita, flatulenta, hemoroizi, probleme pulmonare, pleurezie si ulcer gastric. Ca si cataplasme, semintele de in sunt excelente pentru rani, abcese si inflamatii.

17. Ghimbirul – esye un anti-inflamator, anti-oxidant, antiseptic, antispastic, stimulent stomahic,detoxifiant, laxativ usor, revigorant, afrodisiac, calmant, sudorific, reduce nivelul de colesterol din sange, scade febra, amelioreaza spasmele si este ideal pentru stimularea digestiei.

Intern - este utilizat pentru raceli, constipatii, boli contagioase, tuse, crampe musculare, indigestie, gaze, dureri de cap, greata, congestia sinusurilor, spasme si dureri de stomac.

Extern - este utilizat pentru oreion. Adaugati-l în formule laxative pentru a preveni durerile. Luat în doze frecvente, va ridica temperatura corpului.

18. Smirna - este un puternic antiseptic.

Intern - este folosita pentru astm, respiratie urat mirositoare, abcese, gangrene, colita, tuse, tonic digestiv, sangerarea gingiilor, herpes, indigestie, infectii, leucoree, leziuni bucale, boli de piele, afte, rani si ulcere.

Extern - este utilizata pentru gangrene, taieturi, sangerarea gingiilor, leziuni ale pielii, boli, afte si rani.

Smirna previne putrefactia din intestine si absorbtia sângelui de toxine. Este ideala pentru spalarea ranilor insa nu o folositi in cantitati mari pe o perioada lunga de timp.

19. Gura-lupului - este foarte buna pentru aproape orice problema pe baza nervoasa.

Intern - este folosita pentru alcoolism, convulsii, tuse, epilepsie, isterie, indigestie, nebunie, insomnie, tensiune, dureri de cap si stare nervoasa.
 
Gura-lupului a fost folosit pentru a dezvata oameni de drogurile tari. Combinata cu ginsengul, este ideala pentru alcoolism.

20. Verbina – sau sporis, urzicuta, vervena, maturita, spornic, este excelenta pentru inducerea transpiratiei si înlaturarea febrei (in cantitati mari, va actiona ca un vomitiv).

Intern - este folosita pentru raceli, convulsii, tuse, febra, dureri de cap, pojar, slabiciune, dureri la nivelul intestinelor si pleurezie.

Extern - este utilizata pentru reumatism, nevralgii, sciatica si umflaturi a splinei. Verbina este buna pentru pneumonie si astm bronsic.

Mai cititi si:

Alimentatie sanatoasa
Bananele, un aliment perfect
Ce fel de paine sa mancam?specialistul raspunde
Vinul rosu, poate trata paradontoza?specialistul raspunde
Magneziul previne infarctul
25 de secrete pentru o viata mai lunga
Iaurtul - un aliment minune?specialistul raspunde
Vitaminele pilule: avertismentul specialistilor
Alimente miraculoase care mentin sanatatea

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII