5 GREȘELI pe care le fac femeile insărcinate - noi iți explicăm de ce NU trebuie să le faci

5 GRESELI pe care le fac femeile insarcinate - noi iti explicam de ce NU trebuie sa le faci

5 GREȘELI pe care le fac femeile insărcinate - noi iți explicăm de ce NU trebuie să le faci

O femeie însărcinată primește sfaturi (ne-cerute) de la toată lumea. Este insă important să te informezi din surse sigure și să nu cazi in capcane care iți pot afecta sanatatea. Iată o trecere in revistă a unor greșeli și mituri despre sarcină - alături de sfaturile realiste ale unui medic ginecolog celebru.

Citeste 5 greseli in timpul sarcinii pe care nu trebuie sa le faci - si incearca sa nu le faci. Iti dorim o sarcina sanatoasa si o nastere usora, draga graviduto!

in acest articol veti citi mai multe despre:
Greseala nr. 1: Mancatul pentru doi
Greseala nr. 2: Evitarea exercitiului fizic deoarece este mai sigur pentru copil
Greseala nr. 3: Greata de dimineata te face sa te simti mizerabil
Greseala nr. 4: Prea multa odihna
Greseala nr. 5: Credeti ca toate medicamentele nu sunt disponibile

De ce oricine se crede expert în a da sfaturi unei femei insărcinate?

Cum orice femeie gravida stie, despre sarcina toata lumea pare sa fie expert si nu poti scapa de aberatii si sfaturi depasite. Multe sfaturi pe care le vei primi nu au substrat, si cateva iti pot fi daunatoare tie si copilului tau. Suntem aici sa te ajutam sa inlaturam miturile.

Greșeala nr. 1: Mâncatul pentru doi atunci cand unul dintre voi este de dimensiunea unei prune

Este ora 3:00 dupa masa, aveti energia unei caramizi, iar batonul Snickers din tonomatul biroului urla numele copilului dvs. Nu e mare lucru pentru ca acum mancati pentru doi, nu?

Deși se poate auzi adesea expresia "mănâncă pentru doi" în timpul sarcinii, acest lucru este, de fapt, un mit și poate fi dăunător pentru sănătatea mamei și a copilului. În mod normal, în timpul sarcinii, femeile ar trebui să consume o cantitate adecvată de nutrienți pentru a sprijini creșterea și dezvoltarea fătului, dar nu ar trebui să mănânce de două ori cât ar mânca în mod normal. Consumul excesiv de alimente poate duce la creșterea în greutate excesivă și la creșterea riscului de complicații precum diabetul gestațional, tensiunea arterială crescută și naștere prin cezariană.

"Daca va dublati aportul caloric, va dublati dimensiunea. Cand sunteti insarcinata, aveti nevoie de numai extra 300 de calorii pe zi. "Daca va dublati portiile la cina si depasiti greutatea pe care o recomanda obstetricianul, riscati sa nasteti un copil de dimensiuni mai mari. Nasterea unui copil mare poate duce la dureri indelungate, nastere prin cezariana si traumatisme la nastere. Ea, de asemenea, creste cotele ca bebelusul sa dezvolte diabet zaharat, obezitate si cancer mai tarziu in viata.

Dar daca greata vine in momentul in care nu mai mancati? Asta s-a intamplat cu Mariana T. o mama a doi copii din Tulcea. "Am luat in greutate peste 30 kg cu prima mea sarcina, deoarece in primul trimestru, daca nu mancam, imi era greata", spune ea. "Gustarile din morcov nu ajungeau. Copilul voia lucruri sarate si grase." Dupa ce a luat in greutate 10 kg intr-o luna, medicul i-a recomandat sa se supuna la mancaruri nutritionale, cum ar fi nuci si biscuiti din cereale integrale, in loc de chipsuri si alte alimente nesanatoase.

Sfatul medicului aici Cate kilograme se pot lua in timpul sarcinii? Ce complicatii apar in cazul cresterii excesive in greutate? Iata sfatul medicului

"Cu fiecare copil, aveti doar o singura sansa la cea mai sanatoasa sarcina", ​​reaminteste Horowitz. "Ultimul lucru pe care doriti sa-l faceti este sa regretati alegerile pe care le faceti in detrimentul copilului dumneavoastra".

Greșeala nr. 2: Evitarea exercitiului fizic deoarece este mai sigur pentru copil

Cand toata lumea va incurajeaza sa o luati usor, si circumferinta e in continua crestere, este tentant sa va ridicati picioarele si sa va asezati pe canapea. Dar, potrivit Colegiului American de Obstetrici si Ginecologi (ACOG), "continuati sa va miscati" ar trebui sa fie motivatia.

Exercitiul fizic in timpul sarcinii a fost demonstrat a fi asociat cu o sarcina mai sanatoasa, mame si copii mai sanatosi”, explica Horowitz. Exercitiul fizic timp de cel putin 30 de minute pe zi, la nivelul la care ati fost obisnuite inainte de sarcina, ajuta la reducerea problemelor obisnuite legate de sarcina, cum ar fi balonare, umflare, dureri de spate si constipatie.

Doar asigurati-va ca utilizati bunul simt atunci cand vine vorba de alegerea unui antrenament. Nu faceti exercitii fizice in aer liber la temperaturi extreme, hidratati-va si evitati excesele. ACOG avertizeaza, de asemenea, impotriva activitatilor in care aveti sanse mai mari de a fi ranite. Asta inseamna ca nu exista contacte sportive, calarie, scufundari sau coborare sau schi nautic. in schimb, mergeti cu antrenamente usor de imbinat cum ar fi inotul, mersul pe jos si aerobicul cu impact redus.

Alergatul si antrenarea cu greutati sunt perfecte, daca sunteti deja o fidela a pistei de alergare sau a salii de sport. Dar sarcina nu este momentul sa incepeti un program nou sau intens, spune Horowitz.

Citeste detalii si aici Sportul in timpul sarcinii: 9 beneficii pentru gravidute

Greșeala nr. 3: Greata de dimineata te face sa te simti mizerabil

Ne confruntam cu aceasta, greata de dimineata rar se opreste la pranz si, din nefericire, pana la 75% dintre femei se confrunta cu asta la inceputul sarcinii. Este asociata cu cresterea hormonilor, dezvoltarea normala a placentei si, desi tinde sa atinga apogeul in jurul sfarsitului primului trimestru, pentru unele gravidute, starea permanenta continua.

Vestile bune? Nu trebuie sa va bazati exclusiv pe saratele si pe ghimbir. Puteti citi sfaturile de aici: Metode de combatere a greturilor in timpul sarcinii

De asemenea, puteti incerca sa luati vitamina B6. "Cel mai mic comprimat este de 25 de miligrame, asa ca le spun pacientilor sa si le administreze inainte de culcare, dimineata si dupa-amiaza, daca este necesar", spune Niebyl.

Greșeala nr. 4: Prea multa odihna

Pe masura ce sarcina ta devine mai mare si disconforturile sarcinii cresc, este de inteles - si chiar recomandabil - ca sa incetinesti putin rutina. "Femeile din ziua de astazi cred ca pot face totul, si cred ca este important, mai ales in timpul sarcinii, sa se odihneasca mult. Este intelept sa iti rezervi o ora pe zi pentru somn, sa citesti o carte, sa te uiti la TV si sa te relaxezi putin ", recomanda Horowitz.

Dar, cand vine vorba de odihna in pat, chiar si pentru avorturi amenintatoare si forta de munca prematura, multi medici le sfatuieste pe gravide impotriva. Un studiu publicat in Jurnalul de Obstetrica si Ginecologie anul trecut a concluzionat ca femeile insarcinate ar trebui incurajate sa ramana active si ca activitatea restrictionata nu reduce riscul de munca prematura. Potrivit Societatii de Medicina Materna-Fetala, o organizatie de specialisti in domeniul sarcinii cu risc ridicat, aproximativ una din cinci femei se odihnesc in pat la un moment dat in timpul sarcinii - nu numai beneficiile presupuse nu sunt sustinute de cercetare, dar exista de asemenea, potentialele riscuri care ar putea fi daunatoare pentru mama si copil.

"Odihna la pat este cel mai mare mit al sarcinii", spune Robert Resnik, MD, profesor emerit de medicina reproductiva la Universitatea din San Diego, USA. Nu exista nici un fel de dovezi stiintifice care sa arate ca odihna patului imbunatateste rezultatul sarcinii. Dar studiile arata ca poate creste riscul formarii cheagurilor de sange, determina oasele sa-si piarda calciul si determina atrofierea muschilor. "Daca medicul dumneavoastra va prescrie odihna la pat, discutati cu ea/el despre problemele dumneavoastra si discutati impreuna daca un protocol alternativ poate fi o mai buna optiune."

Greșeala nr. 5: Credeti ca toate medicamentele sunt daunatoare sarcinii

Instinctul mamei de protectie a dat lovitura in momentul in care testul de sarcina a fost pozitiv. De atunci, fiecare molecula care ti-a trecut printre buze a trecut printr-un proces de pre-aprobare. Si cand vine vorba de a avea grija de voi, mai degraba faceti un efort si rezistati tentatiilor decat sa luati o substanta potential daunatoare in timpul sarcinii.

"Cand pacientii mei au bronsita sau streptococ si le prescriu medicamente, multi vor intreba: "Oare va face rau copilul?", Spune Horowitz. "Nu le-as da niciodata ceva care ar face rau copilului".

Daca aveti simptome inconfortabile cum ar fi congestia sau drenajul nazal, sa nu credeti ca trebuie sa suferiti in tacere. Multe remedieri impotriva racelii sunt sigure in timpul sarcinii; consultati-va cu medicul dumneavoastra mai intai pentru a fi siguri.

Citeste Ce picaturi de nas pot folosi in timpul sarcinii?

Daca este posibil, evitati sa va imbolnaviti prin a va odihni foarte mult si spalati-va in mod regulat. Fiti proactive si luati masurile recomandate pentru a va proteja - inclusiv pentru a obtine un vaccin impotriva gripei.

"Femeile insarcinate care au gripa sunt la un risc mult mai mare de a dezvolta complicatii severe cum ar fi pneumonie", spune Resnik. De aceea, fiecare femeie insarcinata trebuie sa primeasca vaccinul contra gripei.

Daca nu ati facut un vaccin antigripal, nu este prea tarziu. Saptamana gripei poate dura pana in luna mai, iar beneficiile de protectie ale vaccinului sunt active dupa doua saptamani.. Citeste pe larg: Vaccinul anti-gripal si sarcina

10 Sfaturi din...Gradina Domnului :)

Daca ar fi sa te gandesti la cel mai absurd lucru care ti s-a prezentat ca bun de urmat in cresterea si educarea copiilor, la ce te-ai gandi? Din multitudinea de prejudecati, mituri, superstitii, idei antice ale vecinei sau ale matusii, care ti s-a parut cea mai aberanta?

Mare e Gradina Domnului .... si plina de sfaturi. Daca ar fi sa te gandesti la cel mai absurd lucru care ti s-a prezentat ca bun de urmat in cresterea si educarea copiilor, la ce te-ai gandi? Din multitudinea de prejudecati, mituri, superstitii, idei antice ale vecinei, bunicii sau ale matusii .. iata 10 Sfaturi din...Gradina Domnului :)

► Urmareste sarcina pe saptamani aici

Sarcina si 11 mituri și realitati pe care trebuie sa le stii

Imediat ce vei anunta ca esti insarcinata, aproape toti cei din jurul tau se vor transforma in  atotstiutori si se vor grabi sa-ti dea sfaturi despre ceea ce trebuie sa faci sau nu, pe perioada sarcinii. Desigur, unele sfaturi iti vor fi de un real folos; un lucru este insa cert: multe din informatiile si sfaturile de care vei avea parte in aceasta perioada sunt mituri sau jumatati de adevaruri.

Inainte de toate, hai sa trecem impreuna in revista lista de sfaturi de care nu ai sa mai scapi de acum in colo. Mama, soacra, colegele, vecinele, necunoscutele false de pe Facebook, toate te vor asalta cu tot felul de povete si sfaturi ... Ca sa nu te sperii insa, hai sa le trecem in revista pe cele care, in urma cercetarilor, s-au dovedit a fi nefondate. Iata, Desprecopii.com va trece in revista citeva din aceste mituri si realitati despre sarcina. 

Descarca aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de August 2023)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

 

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

citeste cum poti primi si tu Geanta BebelusuluiGeanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Milena Sadova - redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2023
documentare: webMD

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII