5 modalitati ușoare de a stimula imunitatea copiilor

5 modalitati usoare de a stimula imunitatea copiilor

5 modalitati ușoare de a stimula imunitatea copiilor

Un sistem inunitar puternic ofera protectie naturala puternica impotriva bolilor.

Daca ai copii, ai si germeni in casa - adica bacterii si virusuri care abia asteapta sa se lupte cu imunitatea copilului dar si a noastra, a adultilor. Cand un copil se imbolnaveste, fratii lui (si probabil parintii) urmeaza imediat pe lista celor imbolnaviti. De aceea e bine sa imbunatatim eforturile familiei noastre de stimulare a imunitatii.

→ Iată cinci modalități ușoare, bazate pe dovezi (și poate surprinzatoare) pentru a spori imunitatea copilului:

in acest articol veti citi mai multe despre:
1. Fulgi de ovaz la micul dejun
2. Includeti pestele uleios in meniu
3. Luati in considerare probioticele
4. Faceti miscare!
5. Protejati somnul copilului

1. Fulgi de ovaz la micul dejun

Ovazul este alegerea pentru micul dejun numarul unu al familiei noastre din mai multe motive. Nu numai ca este usor si versatil, dar este si foarte hranitor. Acesta contine un tip special de fibre solubile numite beta-glucan, care are calitati anti-microbiene si antioxidante, ce ajuta la stimularea sistemului imunitar al copilului si il protejeaza de boli precum gripa. Beta-glucanii, de asemenea, scad inflamatia, care ajuta copiii sa lupte impotriva infectiei mai repede. Serviti fulgi de ovaz cu fructe de padure, lapte si o mana de nuci sau seminte tocate/macinate pentru un mic dejun echilibrat.

2. Includeti pestele uleios in meniu

Cei mai multi dintre noi stiu ca acizii grasi Omega 3 joaca un rol important in dezvoltarea creierului si a ochilor copiilor, dar multi parinti nu isi dau seama ca Omega 3 gasita in pestii grasi, cum ar fi somonul, pastravul si halibutul, sustine sistemul imunitar prin cresterea activitatii celulelor albe din sange care consuma bacteriile daunatoare. Omega 3 reduce, de asemenea, inflamatia, care poate ajuta la protejarea plamanilor de infectie.

Serviti peste gras cel putin de doua ori pe saptamana. Pestele uleios nu inseamna doar somon ci si sardine, macrou - la conserva. Asa ca, tartine cu sardine si ceapa frecata cu unt, asa cum mancam noi in copilarie - e o gustare foarte sanatoasa!

3. Luati in considerare probioticele

O alta modalitate excelenta de a stimula imunitatea copiilor (si sanatatea generala!) este sa le oferim probiotice. Probioticele sunt bacterii "bune" si, atunci cand sunt consumate in cantitati suficiente, ofera multe beneficii sanatatii.

De fapt, exista dovezi promitatoare care sustin ca oferirea de probiotice, poate stimula raspunsul imun, ajutandu-i pe copii sa lupte impotriva bolilor precum raceala si gripa. Desi probioticele pot fi gasite in anumite alimente cum ar fi iaurtul, numarul de celule bacteriene vii este relativ scazut in comparatie cu bauturile probiotice, care au 12,5 miliarde de celule active pe portie.

4. Faceti miscare!

Activitatea zilnica este importanta pentru sanatatea generala, insa stiati ca miscarea poate stimula sistemul imunitar al copiilor nostri? Cercetarile arata ca activitatea moderata zilnica poate creste functia imuna prin stimularea activitatii sangelui in organism, impiedicand virusii si bacteriile daunatoare. Scoteti-va copiii afara pentru cel putin o ora de miscare, zilnic.

5. Protejati somnul copilului

Trebuie sa ne asiguram ca, copiii nostri se odihnesc suficient. Exista tot mai multe dovezi ca o lipsa de somn poate suprima raspunsul imun (capacitatea organismului de a lupta impotriva infectiei). Chiar daca ar fi tentant sa renuntati la somnul de la amiaza sau sa amanati ora de somn in weekend,, amintiti-va ca copiii necesita cel putin 10-14 ore de somn total pe zi (in functie de varsta). Cititi si Somnul face copiii mai inteligenti

Despre imunitatea copilului, mai cititi:

Racelile si gripa sunt un fapt de viata pentru copii, dar exista modalitati de a-i ajuta, scazand astfel numarului de zile bolnave.
15 alimente care stimuleaza imunitatea
Cum crestem imunitatea copilului in perioada de toamna
6 moduri de a creste imunitatea copilului in sezonul rece
Microbii de la gradinita sau cresa si bolile copilului: ce trebuie sa stim
Cafea cu ulei de nuca de cocos: sau cadoul zilnic de energie si imunitate

Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Desprecopii.

toate drepturile rezervate Desprecoii.com - 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Imunitate

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII