In curând voi naște. Cum să evit epiziotomia sau rupturile perineale? - sfatul medicului ginecolog

In curand voi naste. Cum sa evit epiziotomia sau rupturile perineale? - sfatul medicului ginecolog

In curând voi naște. Cum să evit epiziotomia sau rupturile perineale? - sfatul medicului ginecolog

In curand voi naste. Cum sa evit epiziotomia sau ruptura?

Epiziotomia este o procedură medicală în care se efectuează o tăietură controlată în mușchii perineului (zona dintre vagin și anus) pentru a lărgi deschiderea vaginală în timpul nașterii. Acest procedeu se realizează pentru a ușura nașterea și pentru a preveni eventualele rupturi sau leziuni mai extinse ale perineului în timpul expulziei bebelușului. Epiziotomia este adesea efectuată în anumite situații medicale sau în cazurile în care nașterea necesită intervenții urgente.

Rupturile perineale sunt leziuni care apar în timpul nașterii când țesuturile delicate ale perineului (zona dintre vagin și anus) se rup sau se întind în timpul trecerii capului copilului prin canalul de naștere. Aceste leziuni pot varia în severitate, de la rupturi minore, care necesită doar cusături, până la rupturi mai grave care pot implica țesuturile mai adânci. Rupturile perineale pot fi comune în timpul nașterii vaginale și necesită adesea intervenții medicale pentru a fi tratate și vindecate corespunzător.

In curand voi naste. Cum sa evit epiziotomia sau rupturile perineale?

Iata ce intrebare am primit pe sectiunea de intrebari 

Sunt in saptamana 34 si as vrea sa nasc vaginal. Cum sa evit epiziotomia sau ruptura? Cum as avea șanse sa nasc natural și sa nu fiu nici tăiată? Vreau sa ma refac repede dupa nastere.

Raspunsul si sfatul medicului ginecolog

In primul rand te felicit pentru ca iti doresti sa nasti in mod vaginal. Pentru ca foar in aceasta situatie - s-ar putea pune problema epiziotomiei sau a eventualelor rupturi perineale.

Citeste Rupturile perineale la nastere: de ce se intampla si cum pot fi prevenite

Asadar, epiziotomia este o procedura chirurgicala in care se taie perineul (zona dintre vagin si anus) pentru a face mai usor trecerea bebelusului prin canalul de nastere. In multe situatii, epiziotomia este o procedura standard in timpul nasterii vaginale. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa eviti epiziotomia sau eventuale rupturi ale perineului. Citeste Epiziotomia la naștere: motive, efecte și vindecare

Exercitiile Kegel:

Aceste exercitii ajuta la intarirea muschilor perineului, care pot ajuta la prevenirea rupturilor si a nevoii de epiziotomie. Citeste Exercitiile Kegel: 4 avantaje la nastere

♦ Masajul perineului:

Masajul perineului cu ulei natural (cum ar fi uleiul de migdale sau de masline) poate ajuta la intinderea tesuturilor si la pregatirea lor pentru trecerea bebelusului prin canalul de nastere.

Citeste in continuare Masajul perineal - de ce se face, cum si care sunt precautiile

♦ Poziția de nastere:

Unele pozitii de nastere pot fi mai bune pentru a evita epiziotomia decat altele. Incearca sa gasesti o pozitie care sa iti permita sa relaxezi perineul si sa permita trecerea bebelusului in mod natural.

♦ In timpul nasterii:

Cand simti nevoia de a impinge, incearca sa iti controlezi viteza si sa te opresti atunci cand medicul sau moasa iti sugereaza sa o faci. Acest lucru poate ajuta la evitarea rasucirii perineului si la prevenirea epiziotomiei.

♦ Discuta dorinta ta cu medicul cu care vei naste

Discuta cu medicul tau in legatura cu dorinta ta de a evita epiziotomia si afla cum poate sa te ajute sa iti atingi acest obiectiv. De asemenea, intreaba-l despre tehnici alternative de a ajuta la prevenirea epiziotomiei.

Forum despre nasteri

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.  

articol revizuit de Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda,
Toate drepturile rezervate (c) 2023
 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII