Dive imbatranite de machiaj

Dive imbatranite de machiaj

Dive imbatranite de machiaj

  • Se stie foarte bine ca un machiaj reusit poate sa faca minuni, stergand in cateva minute cativa ani de pe un chip pe care timpul si-a pus amprenta. Un machiaj nereusit poate avea insa rezultate nu tocmai incantatoare, iar atunci cand este afisat in lumina reflectoarelor, efectele pot fi dezastruoase.

Se stie foarte bine ca un machiaj reusit poate sa faca minuni, stergand in cateva minute cativa ani de pe un chip pe care timpul si-a pus amprenta. Un machiaj nereusit poate avea insa rezultate nu tocmai incantatoare, iar atunci cand este afisat in lumina reflectoarelor, efectele pot fi dezastruoase. Nu toate starurile par sa stie insa aceste secrete, in fond banale, ale artei machiajului.

Fie ca este prea accentuat, prea strident sau prea discret, un machiaj nereusit inseamna, in primul rand, scoaterea in evidenta a micilor defecte pe care orice supereva le poate avea si care ar putea fi foarte usor ascunse cu putina maiestrie. Nimic nu este mai rau insa decat un machiaj care imbatraneste, oricat de stilat si de asortat este cu tinuta. Iata cateva dintre cele mai recente ipostaze ale starurilor care au uitat sa se priveasca atent  in oglinda inainte de a pasi pe covorul rosu:

Victoria Beckham este celebra pentru stradania sa permanenta de a ramane in topul celor mai elegante supereve. In general rezultatele sunt apreciabile, insa uneori eleganta clasica nu se potriveste oricui, la fel ca si rujul carmin intens. Aceeasi problema cu excesul de eleganta pare sa o aiba si Sarah Jessica Parker, desi ea se numara printre starurile pentru care rafinamentul se situeaza pe primul plan. Gafele de imagine ale divei sunt foarte putine, insa uneori nici stilata Carrie nu este perfecta. Sau, altfel spus, tocmai din dorinta de a fi perfecta reuseste sa gafeze, asa cum se intampla si in imaginea de mai sus, in care Jessica vrea sa inlocuiasca imaginea nonconformistei Carrie cu cea a lui Audrey Hepburn.

La polul opus, Catherine Zeta-Jones nu stie, probabil, ca naturaletea este un atu pana la o anumita varta si ca lipsa rujului poate adauga lejer cativa ani varstei biologice. E drept ca in cazul ei, lucrurile stau altfel  este posibil ca diva sa fi vrut intentionat sa mai stearga ceva din diferenta de varsta dintre ea si celebrul ei sot. Ar fi fost poate mai nimerit daca diferenta era atenuata in sens invers, cine stie...

Tenul alb este adesea problematic pentru machiaj, insa, pe de alta parte, un specialist trebuie sa stie sa ii puna in evidenta inocenta. Nu toate divele stiu sa profite insa de tenul lor foarte deschis. Kirsten Dunst, spre exemplu, este fascinata cu siguranta de lookul retro care, de altfel, cucereste pe toata lumea atunci cand este adoptat cu stil. Tenul alb in combinatie cu fardul rosu-aramiu si cu rujul care parca este aplicat cu zgarcenie ii dau insa mai degraba alura unei prezente fantomatice. Aceeasi impresie, mult mai intensa, o creeaza si Taylor Momsen, care vrea cu orice pret sa isi ascunda cei 16 ani in spatele unei imagini grotesti care ii adauga nu 10, ci 20 de ani. In cazul Mischei Barton, rezultatul este de-a dreptul trist. Accentuarea exagerata a liniei ochilor, in combinatie cu rujul aproape inexistent si cu mina trista a vedetei o imbatranesc exagerat.

Excesul este unul dintre pacatele machiajului, indiferent ca este vorba despre ruj, despre fard sau despre autobronzant. Lindsay Lohan nu pare sa se sinchiseasca prea mult de acest aspect, atunci cand vine vorba de bronzul artificial. Rezultatul este cat se poate de neplacut. La cei 23 de ani, Lindsay reuseste sa arate ca o papusa Barbie imbatranita prea devreme. E drept ca in cazul ei nu doar machiajul este de vina, ci si alte aspecte care tin mai degraba de stilul de viata decat de aparenta creata de imagine. Aceeasi problema cu cantitatea de produse cosmetice o are si Beyonce. Cand vine vorba de subtilitatea machiajului, diva pare sa uite ca ce e prea mult strica, lucru pe care, in virtutea unei legi a compensatiei, nu il uita in schimb niciodata atunci cand vine vorba de haine. Cel putin asa arata rujul care depaseste conturul buzelor si liner-ul transformat in fard de pleoape. Rihanna este insa cea care depaseste orice inchipuire atunci cand vine vorba de excese  prea mult rimel, prea mult fard, prea mult fond de ten, prea mult ruj si, evident, prea multi ani in plus adaugati inconstient imaginii pe care o afiseaza si care este la polul opus celei cu care frangea inimile fanilor cu cativa ani in urma.

Pentru unele dive, adaugarea reala a anilor la imaginea care le-a facut celebre este o problema care se manifesta in moduri adesea bizare. Spre exemplu, transformarea lui Drew Barrymore din adolescenta rebela intr-o supereva stilata pare sa fie o reala problema. Renuntarea la lookul tineresc in favoarea celui retro, gen anii  60, o face pe Drew sa treaca dintr-o extrema in alta si sa isi concureze propria mama in ceea ce priveste aparenta varstei.  Un alt caz interesant este cel al lui Jennifer Lopez. Faptul ca maternitatea i-a priit lui Jennifer se vede in zambetul larg al vedetei si in rotunjimile pe care nu se sfieste deloc sa le afiseze. De neinteles ramane insa optiunea divei pentru tenul portocaliu care ii da mai degraba alura unei viitoare bunicute. Aceeasi senzatie de viitoare bunicuta o creeaza si Nicole Kidman care are o adevarata problema cu ascunderea ridurilor, dar si cu... aplicarea pudrei. Apropae ca iti vine sa te intrebi daca nu cumva cineva i-a facut o farsa de prost-gust inlocuind cutiuta cu pudra cu una cu faina.

Acestea sunt doar cateva dintre exemplele de imbatranire fortata provocata de machiajul afisat in lumina reflectoarelor. Cum puteti evita situatii jenante pe care starletele au fost nevoite sa le infrunte dupa ce fotografii si-au facut cu brio datoria? Foarte simplu  evitati excesele, contrastele exagerate si, mai ales, cereti intotdeauna o a doua parere dupa ce iesiti din salonul de cosmetica. E mai simplu sa va demachiati si sa o luati de la capat decat sa infruntati privirile ironice ale celor din jur sau, si mai grav, sa va simtiti mai batrane in propria piele.

Va recomandam sa mai cititi si:

Costume de baie si moda plajei
Costumul de baie MUST HAVE al verii
Ce costum de baie purtam in vara 2010?
Costumul de baie in 2009
Costumul de baie  vedeta garderobei estivale

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII