Sarcina atasată sau cum se creează legătura cu copilul tău incă din perioada sarcinii

Sarcina atasata sau cum se creeaza legatura cu copilul tau inca din perioada sarcinii

Sarcina atasată sau cum se creează legătura cu copilul tău incă din perioada sarcinii

Tu graviduțo - nu esti doar un container care poartă un fat. Tu eşti lumea copilului tău; mediul pe care îl oferi copilului prin intermediul corpului tău, gândurile, emotiile şi sentimentele determină modul în care el sau ea se va dezvolta. Această perioadă extraordinară de dezvoltare creează ceva unic - legătura mamă-copil, unde fiecare gând, emoţie şi sentiment pe care îl experimentezi este transmis şi încorporat în dezvoltarea copilului tău.

Bebelusul este complet constient în uter, iar experienţa sa în burtica mamei ii formează fundamentul pentru tot restul vieţii sale. Iată ce trebuie să știi despre sarcina atașată sau cum se creează legătura cu copilul tău încă din perioada sarcinii.

veti citi
Sarcina ataşată – ghidul de creare a legăturii cu copilul tău inca dinaintea nașterii
Bebelusul este complet conștient in în uter, iar experienţa sa în pântecele mamei
Cum se creează atașamentul in timpul sarcinii - stadii
Urmarește dezvoltarea sarcinii  - periodele sarcinii
Sarcina ataşată începe la nivel emoţional
Comunicarea cu bebelusul din burtica: 5 lucruri esentiale

Sarcina ataşată – ghidul de creare a legăturii cu copilul tău inca dinaintea nașterii

În nici un alt moment din timpul vieţii, o mamă şi copilul său nu ar putea fi mai conectaţi decât în timpul sarcinii. În această perioadă de ataşament primar, tu şi copilul tău sunteţi conectaţi fizic prin cordonul ombilical şi placentă şi sunteţi, de asemenea, conectaţi emoţional ca rezultat al mesajelor moleculare care se transmit pe această cale.

Însă cum poţi folosi această conexiune pentru a forma o legătură şi mai strânsă cu bebeluşul tău nenăscut? Cum te poţi asigura că această apropiere dintre tine şi copilul tău va continua şi după ce acesta este născut? Sarcina ataşată îţi oferă instrumentele de care ai nevoie pentru a crea cu bebeluşul tău o legătură ce nu poate fi niciodată ruptă. 

Împreună, aceste concepte sunt concepute pentru a te ajuta să experimentezi cu adevărat o sarcină ataşată. Dacă te gândeşti la conceperea unui copil sau încerci să rămâi însărcinată, acum este momentul să îndeplineşti sarcinile personale care îţi vor permite să-ţi îmbrăţişezi, să te ataşezi de copilul tău şi să te pregăteşti pentru rolul de părinte. Succez iti ureaza cu drag, Desprecopii.

sarcina atasataSarcina ataşată – ghidul de creare a legăturii cu copilul tău inca dinaintea nasterii

 

Bebelusul este complet conștient in în uter, iar experienţa sa în pântecele mamei ii formează fundamentul pentru tot restul vieţii lor.

Tu graviduto - nu esti doar un container care poartă un copil. Tu eşti lumea copilului tău; mediul pe care îl oferi copilului prin intermediul corpului tău, gândurile şi sentimentele determină modul în care el sau ea se va dezvolta. Această perioadă extraordinară de dezvoltare creează ceva numit legătura mamă-copil, unde fiecare gând, emoţie şi sentiment pe care îl experimentezi este transmis şi încorporat în dezvoltarea copilului tău. De fapt, în nici un alt moment din viaţa copilului tău,  legătura mamă-copil nu are aceeaşi mare putere de a influenţa cine va fi copilul tău, atât din punct de vedere emoţional, cât şi fizic, ca în timpul sarcinii şi primii ani de viaţă ai micuţului.

Cum se creează atașamentul in timpul sarcinii - stadii

1. Anuntarea și confirmarea sarcinii

Daca tocmai ai aflat ca esti insarcinata, probabil ca te-ai bucurat! Testul de sarcina a iesit pozitiv. Liniuta aceea magica iti va schimba viata. Urmeaza calatoria ta prin sarcina pe saptamani sau Odiseea Sarcinii. Dar, dupa primele momente de incantare, incepi sa te gandesti: oare cum iti va afecta aceastã stare job-ul? Ti-ai anuntat familia si prietenii, iar acum e momentul sã te gândesti o clipã si la efectele pe care sarcina le-ar putea avea asupra carierei tale profesionale. Legea protejeazã dreptul femeii gravide de a beneficia de un tratament corect, de salarii nediscriminatorii si de concediile de sarcinã, lãuzie si pentru îngrijirea copilului.  Iata ce trebuie sa stii daca tocmai ai facut testul de sarcina si este pozitiv.

2. Acceptarea cu bucurie a sarcinii - Citeste Ce simte fatul in uter: intrebari si raspunsuri

3. Monitorizarea primelor batai de inima ale bebelusului

Cand auzi prima data ca inima fatului din burtica ta bate ... este un eveniment pe care nu ai sa il uiti niciodata. Dupa vestea ca asteptati un bebelus, urmatorul moment foarte emotionant este cel in care auziti bataile inimii copilului. Dar cand ii veti auzi inima batand? Desprecopii va spune la ce va puteti astepta si cand anume puteti auzi - sau chiar vedea bataile inimii copilului.

4. Urmarirea miscarilor bebelusului

La Desprecopii, mamicile invata sa comunice cu bebelusul din burtica. Asta pentru ca, desigur, bebelusul din burtica este o fiinta vie: este sensibil la atingere, la gusturi si mirosuri, aude si chiar vede. El reactioneaza la stimulii exteriori, iar asta il ajuta sa se dezvolte in continuare si se se pregateasca pentru viata de afara. Iata mai multe date fascinante despre miscarile si simturile bebelusului din burtica mamei citeste mai departe despre miscarile si simturile bebelusului aici.

Cand misca bebelusul in burtica mea si cum se simte? Asta e o intrebare frecventa pe forumul gravidutelor de la Desprecopii - citeste Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica mamei

5. Acceptarea fatului ca un individ propriu cu destin unic si alegerea cu grija a unui nume

Cand alegi numele pentru copilul tau, gandeste-te ca numele este pentru el si nu pentru a demonstra altora ca tu ai momente de creativitate cand alegi din mii de nume posibile de copii. Numele copilului este ceva care va fi alaturi de el toata viata si nu vrei ca el sa si-l urasca, nu-i asa? Iata ce fel de nume sa nu alegi pentru copilul tau: 5 reguli de aur

6. Nasterea naturala

Esti insarcinata si incerci sa te decizi ce vrei sa faci cand va veni sorocul nasterii. Probabil ca te-ai gandit la o nastere naturala, insa iti este teama ca nu vei reusi sa o duci la bun sfarsit. Dar trebuie sa stii ca atat pentru mama, cat si pentru copil, exista o multime de beneficii ale nasterii naturale si foarte multe abordari diferite ale travaliului, fara a folosi medicatie. Daca ai luat in considerare posibilitatea nasterii naturale, insa inca nu te-ai hotarat sa o faci, aici sunt 10 motive bune pentru a oferi o sansa naterii naturale.

7. Pregatirea inca din timpul sarcinii a dorintei de a alapta bebelusul

Primele zile de alaptare a bebelusului sunt esentiale pentru succesul misiunii de alaptare. Este perioada in care se creeaza o legatura speciala in ceea ce priveste alaptarea. Pentru toate proaspetele mamici care incep misiunea Alaptarea - iata cum decurg primele zile cu amanunte esentiale.

8. Luarea bebelusului in brate, contact piele-piele - inca din primele minunte ale nasterii si pregatirea pentru zile acasa ...

Prima zi cu bebelusul nou nascut acasa .... este una din zilele speciale ale fiecarei proaspete mamici. Poate fi chiar coplesitoare. Iata sfaturi concrete de la mamicile de la Desprecopii - care te vor ajuta sa treci cu succes si fara stres prin acea zi...

Urmarește dezvoltarea sarcinii  - periodele sarcinii

A fi cat mai atenta la dezvoltarea lenta dar esentiala a bebelusului, monitorizarea sarcinii de la saptamana la saptamana - este foarte utila si face parte din începutului călătoriei voastre către maternitate şi ataşament.

1. Perioda de observare, care se concentrează asupra primului trimestru de sarcina în care trebuie să înveţi să devii atentă şi o vigilentă observatoare a propriei persoane şi a copilului tău

2. Perioada de hrănire, care se focusează aspura celui de-al doilea trimestru de sarcină, în care trebuie să înveţi să iubeşti, să te îngrijeşti şi să îţi pese de tine, de copilul şi de relaţiile tale.

3. Perioda deciziilor se concentrează asupra celui de-al treilea trimestru de sarcina şi nu numai şi te ajută să te gândeşti şi să te pregăteşti de naştere şi de viaţa cu nou-născutul tău.

Acum şi aici ai o ocazie unică de a deveni părintele care îţi doreşti să fii. Şi dacă eşti deja gravidă, aici la Desprecopii poţi folosite toate sfaturile pentru a-ţi transforma viaţa ta şi a copilului tău prin ataşament conştient şi înţelegere, pentru a-ţi stabili intenţiile pentru sarcină şi parenting şi pentru a crea o viaţă care să susţină o legătură sănătoasă între tine şi copilul tău, şi pentru a crea încă de la bun început un ataşament sigur între voi doi.

Sarcina ataşată începe la nivel emoţional în momentul în care devii conştientă de copilul tău ca persoană

Sarcina ataşată începe la nivel emoţional în momentul în care devii conştientă de copilul tău ca persoană; ca viitoare mămică, tu ai abilitatea de a decide cum vrei să arate sarcina ta şi, chiar mai important, cum vrei să simţi această experienţă. Aşteptările tale devin lucrurile la care te gândeşti. Lucrurile la care te gândeşti devin ceea ce experimentezi. Urmareste dezvoltarea sarcinii in cele 40 de saptamani - saptamana de saptamana.

Ceea ce experimentezi devine o realitate pentru tine şi nou-născutul tău. Tu şi copilul tău ar trebui să experimentaţi dragostea şi legătura pe care sarcina ataşată le oferă, aşa că, de acum înainte, începe să faci schimbările potrivite pentru familia ta. Vom continua mai apoi cu tot ce trebuie sa stii despre parentingul atasat.

Bucură-te de călătorie!

Comunicarea cu bebelusul din burtica: 5 lucruri esentiale

5 moduri distractive de a interactiona cu bebelusul nenascut
Ce aude bebelusul din burtica mamei
In burtica mamei: sensibilitatea la atingere
Ce simte fatul in uter: intrebari si raspunsuri
Haptonomia in sarcina sau comunicarea prin atingere

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII