Plimbarile pot reduce incidenta diabetului pe perioada sarcinii

Plimbarile pot reduce incidenta diabetului in sarcina

Plimbarile pot reduce incidenta diabetului in sarcina

 • Femeile supraponderale sunt expuse, pe perioada sarcinii, la un risc crescut de a se imbolnavi de diabet. Ele pot insa sa reduca acest risc prin efectuarea de activitati fizice de intensitate si efort moderate, cum ar fi plimbarile, indicate, de altfel, de toti medicii.
Femeile supraponderale sunt expuse, pe perioada sarcinii, la un risc crescut de a se imbolnavi de diabet. Ele pot insa sa reduca acest risc prin efectuarea de activitati fizice de intensitate si efort moderate, cum ar fi plimbarile, indicate, de altfel, de toti medicii. Fie ca iesiti la cumparaturi, fie ca va plimbati in parc, plimbarile de maximum o ora pe zi s-au dovedit a fi eficiente in combaterea aparitiei diabetului. Acestea sunt concluziile unui studiu efectuat la University of Rochester si State University of New York (NY, USA).

Efortul reduce riscul la jumatate

Studiul arata ca una din zece femei obeze, cu un indice de masa corporala peste 33 si care nu fac efort fizic deloc dezvolta diabet zaharat gestational, com-parativ cu doua din zece femei dintre cele care fac activitate fizica o data sau de mai multe ori pe saptamana.

Va recomandam sa cititi si:

Autorii au tinut sub observatie, aproape 13.000 de femei din New York, care au nascut un fat viu intre 1 octombrie 1995 - 31 iulie 1996. Activitatea fizica a fost asociata cu o reducere a ratei diabetului gestational numai la femeile obeze cu indice de masa corporala (IMC) mai mare de 33, care au un risc crescut pentru aceasta afectiune.

Aproximativ 4,5% din femeile cu IMC de 29-33 si aproape 1,5% din cele cu IMC normal au dezvoltat diabet pe perioada de sarcina, indiferent de efectuarea, sau nu, a unor exercitii fizice sau plimbari. "Am fost uimiti de prevalenta crescuta a obezitatii si de frecventa scazuta a activitatii fizice la aceste femei", spune conducatorul studiului, dr. Tim Dye. O treime din femei au fost semnificativ supraponderale inainte de graviditate, iar 10% au un IMC mult crescut. Dintre toate femeile studiate, 58% nu efectuau nici un fel de activitate fizica.

Ce este necesar sa stiti

Majoritatea alimentelor consumate se transforma in glucoza sau zahar, pe care corpul nostru le foloseste pentru a-si crea energie. Pancreasul, un organ dispus in apropierea stomacului, secreta un hormon numit insulina care ajuta glucoza sa patrunda in celulele corpului nostru. In cazul bolii diabetice, corpul fie nu secreta suficienta insulina, fie nu poate folosi insulina pe care o produce. Acest lucru determina cresterea nivelului de zahar in sange. Diabetul poate cauza complicatii serioase, inclusiv boli de inima, orbire, colapsul rinichilor si amputarea extremitatilor.

Cititi mai multe despre: Ce este diabetul si cum se poate trai cu el?

Centrul de Prevenire si Control al Imbolnavirilor, din Georgia, SUA, a prezentat in numeroase randuri factorii de risc pentru diabet, dintre care enumeram factorii autoimuni, genetici si de mediu, varsta avansata, obezitatea, cazurile anterioare de diabet in familie, diabetul in sarcina, intoleranta la glucoza, inactivitatea fizica si rasa umana, care sunt implicati in mod determinant in aparitia diabetului. Diabetul in sarcina se dezvolta in 2-5% din cazurile de sarcina, dar dispare, de obicei, o data cu nasterea. Obezitatea este asociata cu o predispozitie pentru diabetul de tipul 2. De asemenea, femeile cu diabet in sarcina au o predispozitie sporita pentru diabetul de tipul 2 o data cu trecerea timpului. Unele studii releva ca aproape 40% din femeile cu diabet in sarcina s-au imbolnavit, in timp, de diabet de tipul 2.

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2012

  Comunicati cu colegele de generatie!
Comunitatea Desprecopii.com este cea mai mare comunitate online de limba romana si va asteapta si pe dvs in randurile sale. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Complicatii ale sarcinii

Cazuri speciale in sarcina

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

 •  La Medicul va Raspunde veti gasi sute de raspunsuri la intrebarile puse medicilor Desprecopii.com

  Mai cititi despre sarcina

  Dezvoltarea Sarcinii

  Sarcina: frumusete, trup, sex

  Teste in sarcina

  Alegerea unui nume

  Complicatii ale sarcinii

  Cazuri speciale in sarcina

 • Comunitatea Desprecopii

  Toate Forumurile

  Peste 180.000 de membri inregistrati!

  Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: Plimbarile pot reduce incidenta diabetului in sarcina.

  intrebari

  Intrebari si raspunsuri

  Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!

  Forumuri Recomandate

  Odiseea Sarcinii, 40 de saptamani, Grupuri de Gravidute

  Odiseea Sarcinii, 40 de saptamani, Grupuri de Gravidute

  Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.
  Nume de copii.

  Nume de copii.

  Despre alegerea numelui copilului si legatura lor cu destinul ...
  Ghidul sarcinii

  Ghidul sarcinii

  Informatii utile si necesare despre sarcina. Tot ce trebuie sa stie o graviduta pentru a aduce pe lume un copil sanatos.

  Comentarii vizitatori

  Citeste toate comentariile

  Ultimile 1 comentarii

  1. ale1212xa
   ale1212xatrimis la 17/9/2010

   Speram sa avem vesti bune la sfarsitul anului. Doamne ajuta!

   Raspunde la acest comentariu

  Scrie un comentariu

  Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

  Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII