Umblatul descult - trend de criza sau moft?

Umblatul descult

Umblatul descult

  • Inventivitatea starurilor in materie de stil nu mai este de mult timp un motiv de mirare. Iar felul in care stilistii si designerii le tin hangul, profitand din belsug de pe urma excentricitatii si a dorintei fara limite de a ramane mereu in lumina reflectoarelor, are nu de putine ori efecte neasteptate. In virtutea sloganului  less is more care a devenit, se pare, un motto al modei pe timp de criza, un nou trend zapaceste Hollywoodul  umblatul descult.

Inventivitatea starurilor in materie de stil nu mai este de mult timp un motiv de mirare. Iar felul in care stilistii si designerii le tin hangul, profitand din belsug de pe urma excentricitatii si a dorintei fara limite de a ramane mereu in lumina reflectoarelor, are nu de putine ori efecte neasteptate. In virtutea sloganului less is more care a devenit, se pare, un motto al modei pe timp de criza, un nou trend zapaceste Hollywoodul  umblatul descult.
 
Desigur, umblatul cu talpile goale e, in fond, un obicei vechi de cand lumea. Stramosii nostri ar fi probabil mandri sa vada pana unde a ajuns moda retro daca ar vedea cu cata gratie defileaza Nicole Kidman descult pe covorul rosu sau cum isi asorteaza Rachel Bilson pantofii inexistenti cu poseta Chanel.

O privire rapida peste ipostazele variate in care au fost surprinse diferite starlete umbland descult ne ajuta sa intuim care sunt motivele care au facut ca trendul sa fie adoptat atat de repede de vedete cu gusturi foarte diferite. Senzatia de libertate, nonconformismul si, de ce nu, nevoia de a cobori din cand in cand de pe tocuri sunt doar cateva dintre cauze.

Joggingul descult, mersul pe plaja sau prin iarba pot deveni adevarate delicii exclusiviste. Daca Pink merge la cumparaturi descult, e greu sa ne imaginam de pilda vedetele de pe plaiurile noastre mioritice adoptand noul tred pe strazile pline de te miri ce ale Bucurestiului contemporan. Desi, avand in vedere ca moda cere sacrificii, nu se stie niciodata...

Dupa toate aparentele, mersul descult este un hobby pe care starurile il practica din comoditate, in imprejurari diverse. Uneori este posibil ca de vina sa fie bataturile greu de suportat ale pantofilor de firma. Alteori de vina este cu siguranta fermitatea directiei de mers (sau lipsa ei) dupa o petrecere nocturna. Cele mai interesante explicatii ar trebui sa le aiba insa adoptarea tendintei pana si pe covorul rosu. Evident, tentatia e mare... covorul e pufos, lipsa tocurilor scuteste de emotia unei eventuale impiedicari in rochia prea lunga etc. Mai greu trebuie sa fie la balul de dupa. Vai de cel care se incumeta sa danseze cu una dintre divele descult!

Dincolo de ironiile inevitabile la adresa starurilor pozand in ipostaza de Cenusarese ale vremurilor moderne, mersul descult s-ar putea sa nu fie un motiv de amuzament pentru toata lumea. Cel putin nu si pentru producatorii de incaltaminte. Pe de alta parte, nu credem sa existe motive reale de ingrijorare. Chiar daca trendul e in ascensiune, suntem curiosi cate dintre dive vor fi dispuse sa il adopte si in sezonul toamna-iarna, care se apropie.

Va recomandam sa mai cititi si:

Costume de baie si moda plajei
Costumul de baie MUST HAVE al verii
Ce costum de baie purtam in vara 2010?
Costumul de baie in 2009
Costumul de baie  vedeta garderobei estivale

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Dinu
    Dinutrimis la 7/8/2014

    Nici una, nici alta. Doar nevoia de a te simţi bine, liber şi fericit. Tot mai mulţi oameni încep să conştientizeze faptul că încălţămintea este dăunătoare sănătăţii organismului.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII