Alaptarea fără o dată de încheiere: Laptele matern este un fel de dragoste lichidă

Alaptarea fara o data de încheiere: Laptele matern este un fel de dragoste lichida

Alaptarea fără o dată de încheiere: Laptele matern este un fel de dragoste lichidă

Luiza, o mamica de 3 copilasi - toti trei alaptati in acelasi timp - scrie despre avantajele și provocările acestei alegeri, subliniind că, în ciuda momentelor dificile, dragostea și conexiunea cu copiii săi sunt principalele motive pentru care continuă alăptarea.

Luiza scrie cu sinceritate despre impactul pozitiv pe care îl are alăptarea în dezvoltarea copiilor, menționând că este inspirată de experiențele văzute în secția de maternitate și nașteri a unui spital. Luiza alege să ignore comentariile critice ale altora și să continue să ofere copiilor ei laptele matern ca o formă de dragoste lichidă.

Alăptarea fără o dată de încheiere: Laptele matern este un fel de dragoste lichidă

Luiza (31 de ani, asistentă medicală) este căsătorită cu Daniel și împreună au gemenii Matei și Luca (8 luni), iar fetița Maria (2 ani) este și ea încă alăptată.

Prietenele mele spun despre mine că sunt un fel de guru al alăptării. Mie alăptarea mi se pare deosebit de naturală și ușoară, dar uneori am niște mici provocări - când e vorba despre gemeni.

Mă așteptam ca mai devreme sau mai târziu să trec la laptele formula - în combinație cu laptele matern sau să îi înțărc mai devreme. Și m-am gândit că va fi extrem de stresant pentru corpul meu să alaptez atât de mult, dar s-a dovedit că nu este cazul. Petrec aproximativ o oră și jumătate alăptând în fiecare zi, dar există șanse mari să dureze mai mult dacă ar trebui să pregătesc biberoanele de fiecare dată. Am o înțelegere cu fetița mea Maria de 2 ani că o pot încă alăpta de două ori pe zi. Când se trezește - este primul lucru pe care îl cere - și când vine acasă de la grădiniță. Apoi gemenii mănâncă mai întâi și apoi e rândul ei.

Există și zile mai grele...

Uneori sunt și momente mai grele - de exemplu, în timpul unei nopți obositoare. Dacă gemenii vor pe rând să mănânce - și iar vor și apoi vrea și Maria și tot așa... voi fi ocupată ore întregi. Soțul meu mă sprijină și ar dori să mă ajute. Dacă stau seara pe canapea – hei, frumos, doar un moment pentru mine – și îi aud, da, atunci aș vrea să-l trimit pe soțul meu... dar asta nu se poate... Nu cred că hrănirea trebuie să fie întotdeauna distractivă, așa că mă ridic și mă duc la copiii mei.

Avantajele alăptării

Uneori - e important totuși să apreciem toate lucrurile pozitive. Înainte de asta, am lucrat în secția de maternitate și nașteri a unui spital. Acolo am văzut mame care își alăptau bebelușii și mi s-a părut frumos. Era ceva magic în acea legătură dintre mamă și copil. Asta m-a motivat să îmi alăptez copiii și am început chiar din prima oră de după naștere. A mers bine și acum mă bucur că am fost determinată să alaptez.

În timpul acelor multe hrăniri nocturne mă gândeam uneori: mă voi opri. Dar oprirea era mai dificilă decât continuarea. Înțărcarea, bătăi de cap cu sticlele. Dacă mă satur de asta la un moment dat, mă opresc. Dar atâta timp cât funcționează pentru toată lumea, voi continua.

Alăptarea îndelungată

Cu cât continui alăptarea mai mult, cu atât multora din jur li se pare ceva ciudat. Aud tot felul de mici bârfe cum că unele femei spun că nu cred că este normal și că este incomodă alăptarea îndelungată.

Mama mea crede acum că este grozav, dar a trebuit să se obișnuiască și să vadă, de exemplu, un copil de 2 ani care inca este alaptat. Laptele matern este un tip de dragoste lichidă, spun mereu.

► Citeste in continuare Inca mai alaptezi? Nu e prea mare? Iata variante posibile de raspuns

Alaptarea, etapele alaptarii si nevoile bebelusului

Colostru - prima masa a bebelusului tau
Despre stresul primelor zile de alaptare
Alaptarea in timpul puseelor de crestere ale bebelusului
Secretul reusitei alaptatului
Pozitii de alaptare Ghid Complet
Primele zile de alaptare in fapte concrete
Ghid complet al primelor zile de alaptare
Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni
Alaptarea bebelusului si momentul optim pentru diversificare

Forumurile de ajutor ale mamicilor care alapteaza

 Alaptarea
Cel mai bun cadou pentru bebelus. Probleme, experiente si povesti de succes din timpul acestui timp special.

 Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com, Redactor: Milena Sadova, Articol aprobat de Colegiul Medicilor Desprecopii.com
Toate drepturile rezervate (c) 2023

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII