Incă mai alăptezi? Nu e prea mare? Iată variante posibile de răspuns curioșilor

Inca mai alaptezi? Nu e prea mare? Iata variante posibile de raspuns

Incă mai alăptezi? Nu e prea mare? Iată variante posibile de răspuns curioșilor

Inca mai alaptezi? Nu e prea mare? Oricare e modul in care alegi să îți hrănesti bebelușul va fi, foarte probabil, subiectul unor controverse. Și chiar daca vei fi avocatul alaptarii ... tot vor exista opinii speciale.

Dar stii acele intrebari iritante de genul „Nu e prea mare? De ce încă mai alăptezi?"? Hai să vedem cum răspundem la întrebare...

- vei citi:
Este perfect normal dacă nu te simți confortabilă cu alăptarea
De ce întrebi?
Laptele matern este practic somn lichid
Am pierdut un pariu
Este o perioadă minunată de a forma o legătură
Nu există vârstă recomandată de oprire a alăptării
Vroiam să-l înțarc, dar copilul este un negociator bun
Pentru a te deranjeza, se pare
Ce? Cum a ajuns copilul acesta la sânul meu?!
Laptele nu este încă expirat

Este perfect normal dacă nu te simți confortabilă cu alăptarea

Mamele au motivele lor. Ceea ce nu este în regulă este să încerci să le faci pe mame să se simtă jenate în legătură cu propriile decizii care nu au nimic de-a face cu ele. Nimeni nu are dreptul să conteste decizia unei mame de a alăpta, dacă alăptează sau nu, ori de ce încă alptează.

Așadar, data viitoare când cineva te va confrunta cu întrebarea, nu ezita să îi răspunzi:

"De ce întrebi?"

Una dintre multele lecții valoroase pe care le-am învățat este ideea că, dacă vrei ca cineva să învețe ceva și să dezvolte abilități de gândire critică, cel mai bun lucru de făcut este să răspunzi la o întrebare cu o altă întrebare. Nu este un mod de a evita întrebarea, ci un mod de a cere persoanei să se confrunte cu propria sa gândire asupra subiectului.

Este, de asemenea, un mod bun de a evalua dacă cineva este cu adevărat curios și vrea să învețe sau dacă acesta este modul lor de a te informa că te judecă.

„Laptele matern este încă sănătos”

În timp ce laptele matern se schimbă, în funcție de ceea ce are nevoie copilul, nu trece în mod mistic la o compoziție fără nutrienții de care copilul are nevoie. Încă e bine și sănătos pentru ei! Deci, de ce ești preocupat?!

„Laptele matern este practic somn lichid”

Serios, laptele matern a fost un mod sigur de a-i determina pe copiii mei să doarmă mult timp. Crezi că aveam să renunț la un cadou atât de miraculos și apreciat doar pentru că unii credeau că sunt „prea mari pentru alăptare!?”.

„Am pierdut un pariu”

„Da, am avut un concurs pe un pariu cu diavolul și mi-a spus: „Dacă câștig îți iau sufletul" la care eu i-am spus:„ Și dacă alăptez pentru o perioadă foarte lungă de timp?” El mi-a spus: „OK”. Și, ei bine, iată-mă!

„Este o perioadă minunată de a forma o legătură”

Sigur, există o mulțime de modalități minunate de a ne conecta cu bebelușul pe măsură ce cresc, dar acesta este încă unul total valid, de ce să ne oprim? Există ceva cu adevărat special și dulce în a obține acel zâmbet de la sân al micuțului.

„Nu există vârstă recomandată de oprire a alăptării”

Nu, într-adevăr, nu există, nici de la Academia Americană de Pediatrie, Organizația Mondială a Sănătății sau UNICEF. Toate oferă vârste minime recomandate, dar nu maxime. Acestea lasă la latitudinea mamei. Ce concept revoluționar și îndrăzneț, nu!?

„Vroiam să-l înțarc, dar copilul este un negociator bun”

"Serios, ar fi trebuit să-i vezi prezentarea PowerPoint. A fost extrem de amănunțită și, în cele din urmă, complet convingătoare."

"Pentru a te deranjeza, se pare"

Dacă cineva dorește să ia decizia cu privire la modul în care îți hrănești copilul despre ei, ei bine, nu are acest drept. Alegerea este a ta, este corpul și copilul tău.

"Ce? Cum a ajuns copilul acesta la sânul meu?!"

Desigur, pentru acest răspuns copilul să fie alăptat în mod activ, deci este puțin specific, dar cred că este o oportunitate excelentă pentru un pic de comedie, dacă te afli într-o astfel de situație :)

De asemenea, mai poți spune: "Sper să ajung în Cartea Recordurilor Mondiale Guiness!" sau "Despre ce vorbești? Nu alăptez acum."

„Laptele nu este încă expirat”

„Uită-te doar la cât de minunat arată sânii mei!” În plus, este adevărat.

Continuă să alăptezi, dragă mami! Alăptează cât timp vrei, oprește-te oricând vrei; alegerea este a ta și nu trebuie să explici nimănui de ce ai luat această decizie.

Sau...mai pe sleau: Vezi-ti de sanii tai!

Alaptare la cerere sau la program? Parerea mamicilor de la Desprecopii

Alaptarea: la cerere? sau la program?Alaptarea: la cerere? sau la program?

Bebe alaptat cu program, sau la cerere?

Forumul de suport pentru ALAPTARE 

Pe forumul desprecopii.com exista UN FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa va linisteasca.

Alaptatul este ceva natural, firesc, laptele de mama e cel mai bun pentru prunc, e bine sa incercati sa alaptati cat mai mult dar daca nu reusiti, nu va lasati coplesita de vina si nici nu faceti din asta un capat de tara.

Asociatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptatul exclusiv pina la varsta de 6 luni - dar recomanda alaptatul pina la varsta de 2 ani (fiind combinat desigur cu alte alimente solide - de la varsta de 6 luni).

Intre varsta de 9 luni si cea de 12 luni, bebelusul va fi tot mai putin interesat de alaptatul la san. La 12 luni, bebelusul a ajuns deja la varsta la care isi poate satisface foamea si cu alte surse de hrana :).

Alaptarea, etapele alaptarii si nevoile bebelusului

Colostru - prima masa a bebelusului tau
Despre stresul primelor zile de alaptare
Alaptarea in timpul puseelor de crestere ale bebelusului
Secretul reusitei alaptatului
Pozitii de alaptare Ghid Complet
Primele zile de alaptare in fapte concrete
Ghid complet al primelor zile de alaptare
Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni
Alaptarea bebelusului si momentul optim pentru diversificare

Forumurile de ajutor ale mamicilor care alapteaza

 Alaptarea
Cel mai bun cadou pentru bebelus. Probleme, experiente si povesti de succes din timpul acestui timp special.

 Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com, Redactor: Milena Sadova, Articol aprobat de Colegiul Medicilor Desprecopii.com
Toate drepturile rezervate (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII