A doua noapte a nou-născutului - la ce să te aștepti ca proaspată mămica când bebe vrea doar la sân si protestează

A doua noapte a nou-nascutului - la ce sa te astepti ca proaspata mamica cand bebe vrea doar la san si protesteaza

A doua noapte a nou-născutului - la ce să te aștepti ca proaspată mămica când bebe vrea doar la sân si protestează

A doua noapte a nou-nascutului este cea in care lucrurile devin un pic cam infricosatoare pentru bebe si de asta va incepe sa PROTESTEZE.

Tu mami, ai trecut cu brio de primele 24 de ore ca proaspătă mămică. Chiar dacă mai ai copii, tot ești o proaspătă mămică ... și acum este a doua noapte a bebelușului tău.

Iată la ce să te aștepți și ce se poate întâmpla...dar mai ales de ce e normal ca bebe sa fie stresat.

- vei citi:
De fiecare dată când îl iei de la sân, bebe va protesta! Ce faci?
Cel mai reconfortant și mai confortabil loc pentru bebe este la sân
Cum îmi adorm nou-născutul?
De ce este important ca bebe să aiba mâinile libere

De fiecare dată când îl iei de la sân, bebe va protesta! Ce faci?

Dintr-o dată, micuțul tău descoperă că nu se mai întoarce în căldura și confortul - deși un pic aglomerat - pântecelui unde a petrecut ultimele 9 luni - și poate fi înspăimântător pentru el!

Bebe nu-ți aude bătăile inimii atât de familiare, zgomotul lichid al arterelor placentare, sunetul liniștitor al plămânilor tăi sau mângâierea reconfortantă a intestinelor tale. În schimb, se află într-un pătuț, înfășat, cu un scutec, un body, o căciuliță probabil și o pătură. L-au atins tot felul de oameni și încă nu s-a obișnuit cu noile zgomote, lumini, sunete și mirosuri. A descoperit totuși un lucru și acesta este vocea sa ... și vei vedea că de fiecare dată când îl iei de la sân, unde a stat confortabil pentru a dormi și l-ai pus în pătuț - va protesta!

Deci am depasit acest nivel Prima zi, prima noapte acasa, primul scutec schimbat

Cel mai reconfortant și mai confortabil loc pentru bebe este la sân

De fapt, de fiecare dată când îl pui înapoi la sân, va suge puțin și apoi va adormi. Iar când îl iei de la sân și îl pui înapoi în pat, va plânge din nou ... și va începe să te caute. Acest lucru continuă - aparent ore întregi. O mulțime de mămici sunt convinse că se datorează faptului că laptele nu a venit și copilul moare de foame.

Vezi aici detalii Cand vine laptele și cand incep să am mai mult lapte? Clarificări necesare

Cu toate acestea, nu este așa, bebelușul doar conștientizează că cel mai reconfortant și mai confortabil loc pentru el este la sân. Se pare că acest lucru este destul de universal în rândul bebelușilor - consultanții în lactație din întreaga lume au observat același lucru.

Cum îmi adorm nou-născutul?

Deci ce faci?

Când adoarme la sân după o sesiune de supt, îi scoți ușor sfârcul din gură. Nu-l mișca, doar așează-l ușor într-o poziție neutră verticală, cu capul în lateral. Mângâie-l ușor pe spate până când va cădea într-un somn adânc, unde nu va fi deranjat de faptul că va fi mișcat. Bebelușii intră mai întâi într-o stare ușoară de somn (REM), apoi la fiecare jumătate de oră trec de la REM la dorm adânc. Dacă începe să se trezească și să acționeze ca și cum ar vrea să se întoarcă la sân, este în regulă ... acesta este modul său de a se liniști. În timpul somnului profund, respirația bebelușului este foarte liniștită și regulată și nu există nicio mișcare sub pleoapele lui.

De ce este important ca bebe să aiba mâinile libere

Un alt indiciu util ... mâinile lui erau cei mai buni prieteni ai săi ... putea să-și suga degetul mare, de exemplu, oricând dorea. Dar acum, dintr-o dată, s-a trezit cu mănuși! Nu are cum să se liniștească cu acele mănuși. Bebelușii trebuie să atingă - pentru a simți - iar atingerea sânului tău îți va crește nivelul de oxitocină, ceea ce te va ajuta să-ți crești aportul de lapte! Așa că scoate-i mănușile și lasă-i mâinile libere. S-ar putea să se zgârie, dar va trece - la urma urmei, avea unghii când era în interiorul tău și nimeni nu i-a pus manuși!

Nu uita: oriude s-ar întâmpla (mai ales dacă i-ai schimbat mediul), cum ar fi să mergi la medic, la biserică, la mall sau la bunici - uneori bebelușii au nevoie doar să stea la sân, pentru că pentru ei, sânul este „acasă”.

Despre bebelusul nou nascut, e util sa stii

Relatia instinctuala de dragoste si atasament a parintilor fata de bebelus: de ce poate incepe mai greu

Iata de ce tati trebuie sa petreaca 30 de minute piele-piele cu bebelusul sau nou nascut in prima zi

10 lucruri uimitoare despre nou nascuti.

Emotiile unui bebelus nou nascut: uimitoarea gama de sentimente si emotii cu care mica fiinta este coplesita inca din primele minute de viata.

15 lucruri pe care prospetele mamici le invata in primele saptamani de la nasterea bebelusului 

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2021
referinte medicale: Academia Americana de Pediatrie
articol aprobat de Medic pediatru Dr. Stefana Zamfir - in exclusivitate pentru Desprecopii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII