15 lucruri pe care prospetele mămici le învață in primele săptămani de la nașterea bebelușului
Cand esti insarcinata vei fi asaltata de sfaturi ... insa ceea ce inveti LIVE din meseria de mama de bebelus este cu totul si totul altceva ...
Mai devreme sau mai tarziu, in timpul sarcinii mamicile incep sa colectioneze tot felul de informatii care le-ar putea fi de folos dupa nastere - cum sa alapteze mai usor, cum sa-l scape pe bebelus de colici, ce carucior este mai bun, ce sampon sa foloseasca si alte astfel de informatii utile ...
→ Iată 15 lucruri pe care prospetele mămici le invață in primele săptămani de la nașterea bebelușului.
- veti citi:
15 detalii pe care le vei invata in primele saptamani
propria experienta e cea mai importanta
15 lucruri pe care le-am invatat in primele 4 saptamani dupa nasterea bebelusului
Esti mamica incepatoare?
15 detalii pe care le vei invata in primele saptamani de la nasterea puiului tau
Mai devreme sau mai tarziu, in timpul sarcinii mamicile incep sa colectioneze tot felul de informatii care le-ar putea fi de folos dupa nastere - cum sa alapteze mai usor, cum sa-l scape pe bebelus de colici, ce carucior este mai bun, ce sapun sa foloseasca si alte astfel de informatii utile care ar putea umple cu usurinta sute de pagini ale unor carti dedicate maternitatii.
Coplesite de atatea lucruri noi, mamicilor le scapa insa adesea lucruri marunte pe care, ce-i drept, experienta te invata cel mai bine cum sa le traiesti, dar care ar face mult mai usor de suportat presiunea psihica inevitabila care vine la pachet cu bucuria aducerii pe lume a unui bebelus.
Dar pana la urma, propria experienta e cea mai importanta
Din proprie experienta, am ajuns la concluzia ca exista cateva lucruri banale, dar suficient de stresante incat sa innebuneasca pe orice proaspata mamica, pe care nimeni nu ti le subliniaza dinainte, dar care, odata constientizate si tratate cu un pic de umor pot fi extrem de usor trecute cu vederea astfel incat sa fie evitat un stres inutil.
15 lucruri pe care le-am invatat in primele 4 saptamani dupa nasterea bebelusului
Camera bebelusului
1. Cu cat depui mai mult efort in decorarea camerei unui bebelus, cu atat probabilitatea ca el sa nu vrea sa stea in ea ci in dormitorul parintilor este mai mare. Este valabil si pentru stresul legat de alegerea patutului sau a carutului. Stiu ca suna ca si cum ar fi una dintre legile lui Murphy, dar in peste 90% din cazuri e adevarul pur.
Cu cine seamana bebe?
2. Fie ca este vorba despre gura, despre ochi, despre barbie sau despre obraji, toate cunostintele care il vor vedea pe bebelus vor insista sa iti spuna ca seamana cu tine sau cu partenerul tau sau, in unele cazuri, cu cineva din familie. Este inutil sa mai subliniez ca, de cele mai multe ori, nimic din ce spun nu e adevarat.
Citeste detalii utile aici Cu cine va semana bebelusul tau si ce gene va mosteni?
Ah unghiile bebelusului
3. Cu siguranta iti va fi frica sa tai unghiile bebelusului de teama sa nu-l ciupesti si sa nu sangereze. Ei bine, gandeste-te ca daca nu i le tai, atunci se va zgaria si va sangera oricum. Asa ca... de ce sa nu incerci sa indepartezi inevitabilul?
Somnul bebelusului
4. Una din intrebarile frecvente cu care te vor stresa cei din jur va fi "Este cuminte, doarme noaptea?" Daca vrei sa scapi de o continuare enervanta a discutiei, da-le un raspuns simplu care chiar daca ii va nedumeri, le va inchide gura - "Nu stiu."
Aici gasesti o colectie completa de informatie despre SOMNUL BEBELUSULUI
Cum face pisica sau ratusca
5. Chiar daca ti se pare bizar si chiar daca e putin probabil ca bebelusul tau sa vada prea curand toate animalele domestice la un loc, tine minte ca primele "cuvinte" pe care bebelusul le va reda cel mai usor sunt sunetele scoase de animale. Asa ca incearca sa inveti dinainte un repertoriu cat mai variat.
Bebelusul regurgiteaza - da!
6. Este o regula nescrisa ca atunci cand te pregatesti sa mergi undeva si abia te-ai imbracat cu o haina draguta din garderoba post-natala si asa destul de limitata, tocmai atunci bebelusul regurgiteaza si este nevoie sa te schimbi. Sau, in cazuri mai rare, tocmai atunci i-ai pus gresit scutecul...Citeste Cand bebelusul vomita (re-gurgiteaza): ce trebuie sa stii
Invata sa schimbi scutecul cu lumina stinsa
7. Nu s-a inventat inca un mod stiintific de a vedea cand bebelusul a facut caca in scutec, asa ca singura metoda valida este sa-ti pui in functiune simtul mirosului. De multe ori va trebui sa faci asta in public, asa ca invata s-o faci discret.
Cacuta devine subiect de conversatie si studiu
8. Niciodata in viata ta nu ti-ai imaginat ca vei vorbi atat de mult despre caca. Cu medicul, cu prietenele, cu mamicile altor bebelusi... asta doar daca nu cumva lucrezi la vreo companie farmaceutica cu produce laxative. Citeste superbul
Ghidul de cacuta al bebelusului: parintii de bebelusi stiu de ce
Inveti sa vorbesti singura
9. Unul dintre lucrurile cele mai bizare atunci cand ai un bebelus este ca poti vorbi singura in parc cu voce tare fara ca cineva sa se uite chioras la tine. Incearca si vei vedea cat de amuzant este...
Lumea devine mai amabila cand esti cu bebe in parc
10. Cand esti in parc cu un bebelus, brusc toate persoanele straine devin mai amabile, indiferent daca intrebi cat e ceasul sau le ceri ajutorul in cine stie ce privinta. Uneori, cand este vorba despre ceva legat de bebelus, amabilitatea devine excesiva, incat va fi nevoie sa le stopezi tot felul de initiative.
Incepi sa iriti prietenii cu pozele bebelusului pe Facebook
11. Daca ai impresia ca postezi prea multe poze pe FB cu bebelusul, atunci, ei bine, ai dreptate... Nu tot ce tie ti se pare extraordinar ii incanta extrem si pe ceilalti.
Citeste Pozele bebelusului pe Facebook – o alegere inteleapta?
De ce doarme asa de putin?
12. Oricat de mult ti-ai iubi bebelusul si oricat de mult iti place sa te joci cu el, intotdeauna ti se pare ca a dormit prea putin si vei incerca sa ii prelungesti somnul cu tot felul de trucuri. De cele mai multe ori, efortul este zadarnic.
Citeste detalii pretioase aici Somnul bebelușului: cat doarme și de ce nu doarme
Nu iti mai pasa de musafiri
13. Cand ai musafiri in primele saptamani dupa ce te-ai intors de la maternitate, aminteste-ti ca ei au venit ca sa vada bebelusul, asa ca nu se asteapta ca totul sa fie pus in perfecta ordine sau sa ii servesti cu cine stie ce bunataturi. Prin urmare, nu te stresa inutil.
Pune muzica si danseaza de una singura
14. Cand nimic altceva nu mai da rezultate pentru a-ti opri bebelusul din plans, pune putina muzica si danseaza cu el in jurul camerei. Chiar daca nu se va opri de tot, macar te vei relaxa putin si vei avea puterea sa faci fata mai departe provocarii.
Nu exista mame perfecte
15. Secretul pentru a fi o mama perfecta? Nu exista. Oricine iti spune ca exista asa ceva, minte.
Si pentru a-ti pastra optimismul, gandeste-te ca nimic nu se compara cu momentul in care bebelusul va spune primul mama , chiar daca el nu-l va constientiza pe deplin. Asa ca incearca sa iti intretii o stare de spirit pozitiva pentru a nu rata un astfel de moment unic si pentru a te bucura pe deplin de el.
Esti mamica incepatoare? Citeste si:
Cum sa nu iti urasti sotul dupa ce ai copii
9 lucruri pe care nimeni nu ti le spune inainte sa devii mama!
17 momente pe care doar mama unui nou-nascut le poate intelege
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.
Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.
Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: redactor Desprecopii.com Anamaria Ghiban - Toate drepturile rezervate (c) 2020
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 1 comentarii
Este un articol foarte bun si complet.M-am confruntat cu fiecare pas expus in articol dar asta inainte de a citi.Deci pentru viitoarele mamici este de real ajutor daca vor citi sa stie ce sa facs si cum sa treaca peste.Felicitari la cat mai multe articole despre bucuria de a fi mama.
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII