Gesturi simple care au salvat milioane de vieţi

Gesturi simple care au salvat milioane de vieţi

Gesturi simple care au salvat milioane de vieţi

  • Campania  1 pachet = 1 vaccin poate salva aceste vieţi cu ajutorul părinţilor din toată lumea, părinţi la fel ca tine. De altfel, campania s-a născut tocmai din dorinţa de a le da acestor părinţi şansa de a contribui, printr-un gest cāt se poate de simplu, la eliminarea tetanosului din ţările mai puţin dezvoltate. Astfel, pentru fiecare pachet de scutece sau şerveţele Pampers® cumpărat, Pampers® donează către UNICEF suma necesară achiziţionării unui vaccin anti-tetanos. Haideti alaturi de noi!

Vaccinul anti-tetanos este, īn Romānia, o măsură de precauţie uzuală, pe care fiecare mamă o aplică pentru ca bebeluşul ei să crească sănătos şi armonios. Există, īnsă, ţări mai puţin dezvoltate īn lume, īn care a-ţi feri copilul de ameninţarea tetanosului este un lux pe care mamele nu şi-l permit. Ele trăiesc cu aceeaşi emoţie ca şi tine primul moment īn care īşi strāng copilul īn braţe, bucuria primilor paşi sau a primelor cuvinte rostite de bebeluşul lor. Dar emoţia lor este īnsoţită mereu de teama că nu vor putea să-şi vadă micuţul crescānd şi dezvoltāndu-se sănătos, deoarece tetanosul maternal şi neonatal ameninţă īn continuare viaţa a 170 de milioane de mame şi copii din toată lumea.

Campania „1 pachet = 1 vaccin” poate salva aceste vieţi cu ajutorul părinţilor din toată lumea, părinţi la fel ca tine. De altfel, campania s-a născut tocmai din dorinţa de a le da acestor părinţi şansa de a contribui, printr-un gest cāt se poate de simplu, la eliminarea tetanosului din ţările mai puţin dezvoltate. Astfel, pentru fiecare pachet de scutece sau şerveţele Pampers® cumpărat, Pampers® donează către UNICEF suma necesară achiziţionării unui vaccin anti-tetanos.


Susţinătorii campaniei īn 2010 - Nico, Analia Selis, Anca Turcaşiu, Andreea Berecleanu, Rita Mureşan, Bianca Brad şi Chris Simion, carora li s-au alăturat Mihaela Cernea, Wilmark, Aurelian Temisan, Monica Davidescu, Andi Moisescu, psihologul Cristiana Haica şi mama ambasador al campaniei, Tanta Nedelcu, invită toate mamele din Romānia să sustină campania  "1 pachet = 1 vaccin" in 2011.

Mămicile din Romānia şi-au adus şi ele contribuţia la īndeplinirea acestui obiectiv, fiind, īn 2010, unele dintre cele mai active susţinătoare ale campaniei. Ele au contribuit la salvarea, īmpreună cu Pampers®, a vieţii a 4,6 milioane de mame şi copii ameninţaţi de tetanos . Pentru aceasta, Pampers® şi UNICEF īţi mulţumesc şi te invită să continui alături de ei lupta pentru eliminarea tetanosului.

Alături de mame au luptat pentru īndeplinirea obiectivului campaniei şi personalităţi ale lumii artistice din Romānia, care s-au implicat īn acţiunile desfăşurate de Pampers® şi UNICEF pe mai multe căi, fie că vorbim de concerte, piese de teatru sau dialogul direct cu părinţii din Romānia.
 
Tot īn cadrul ediţiei din 2010 a campaniei „1 pachet = 1 vaccin”, Pampers® a avut grijă şi ca mamele şi bebeluşii din Romānia să se bucure de confort şi o īngrijire optimă. Astfel, 24 de maternităţi din ţară au fost dotate cu mobilierul necesar amenajării unor saloane de „rooming-in”. Acestea au fot create cu ajutorul sumei donate de Pampers® către UNICEF, precum şi cu ajutorul noilor pătuţuri neonatale, măsuţelor de schimbat şi al scaunelor speciale pentru alăptare, donate direct de către Pampers®.

Anul acesta, campania „1 pachet = 1 vaccin” a ajuns la a treia ediţie īn Romānia.

Pampers® şi UNICEF lansează un nou apel către tine, pentru a-i ajuta la eliminarea tetanosului neonatal şi maternal şi a contribui la salvarea vieţilor mămicilor şi copiilor din zonele defavorizate. Datorită campaniei „1 pachet = 1 vaccin”, gestul natural de a-i oferi micuţului tău cea mai bună īngrijire īi dă şansa unei alte mămici ca bebeluşul ei să se nască sănătos şi să se dezvolte armonios. O simplă acţiune din partea ta poate proteja, īn următorii trei ani, o mamă dintr-o ţară defavorizată şi pe bebeluşul ei īn primele două luni de viaţă. Īn plus, poţi ajuta ca maternităţile din Romānia să fie dotate cu echipamente şi produse necesare pentru ca mămicile şi micuţii lor să aibă parte de cea mai bună īngrijire din lume.  Acum că ştii cāt de simplu este să faci o diferenţă enormă pentru viaţa altor mămici ca şi tine, ce te mai poate opri?

 Comunitate,
Ajutor Umanitar
Esenta comunitatii noastre este oferirea ajutorului celor care trec prin momente grele. Nu uita ca si tu poti face un bine.

Actiuni umanitare la Desprecopii.com

Subiecte tratate:
Tema:Comunitate

Comunitatea Desprecopii

Toate Forumurile

Peste 200.000 de membri inregistrati!

Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: Gesturi simple care au salvat milioane de vieţi.

intrebari

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!

Forumuri Recomandate

Check in - Prima data pe DC

Check in - Prima data pe DC

BINE AI VENIT! Noii veniti se pot prezenta aici, cei vechi sunt rugati sa ii indrume, in spiritul Comunitatii DC.
Ajutor umanitar

Ajutor umanitar

FA UN BINE celor care au nevoie de el. Esenta comunitatii noastre este oferirea ajutorului celor care trec prin momente grele.
Discutii generale pentru familie si parinti

Discutii generale pentru familie si parinti

LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste.
Concursuri la Desprecopii.com

Concursuri la Desprecopii.com

CONCURSURI si rezultatele concursurilor din comunitate. Intotdeauna ai ceva de castigat !

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII