Efectele colagenului asupra pielii

Efectele colagenului asupra pielii

Efectele colagenului asupra pielii

  • Este bomba pe care specialistii in chimie si produse farmaceutice au lansat-o de curand. Desi li se face atata reclama si toti marii producatori de cosmetice garanteaza efectele miraculoase pe care colagenul le are asupra pielii imbatranite, se pare ca ultimele cercetari infirma eficienta produselor cremelor anti-rid pe baza de colagen.

Este bomba pe care specialistii in chimie si produse farmaceutice au lansat-o de curand. Desi li se face atata reclama si toti marii producatori de cosmetice garanteaza efectele miraculoase pe care colagenul le are asupra pielii imbatranite, se pare ca ultimele cercetari infirma eficienta produselor cremelor anti-rid pe baza de colagen.

Ce este, de fapt, colagenul? Este o proteina care da pielii elasticitate si aspect sanatos. Pe masura ce organismul imbatraneste, cantitatea de colagen scade, de aceea colagenul a devenit un fel de ingredient cheie al produselor cosmetice create special pentru pielea imbatranita. Producatorii de creme anti-rid sustin ca aceste produse au efecte miraculoase, intinerind pielea si atenuand semnificativ ridurile.

Firme de renume, printre care L’Oréal Paris, si-au marit considerabil cifra de vanzari, tocmai datorita scoaterii pe piata a unor produse pe baza de colagen, destinate superevelor de peste 35 de ani. Ultimele cercetari, facute de specialisti in stiinte farmaceutice, vin sa infirme insa efectele miraculoase ale colagenului prezent in creme. Richard Guy, profesor la Universitatea din Bath, declara ca impresia falsa creata de producatorii de cosmetice cum ca produsele pe baza de colagen intineresc pielea are la baza ideea absurda ca aceasta proteina poate patrunde usor in piele. Dr. Blanca Sengerova, de la Universitatea din Oxford, se declara stupefiata de toate reclamele care promit intinerirea pielii prin simpla folosire a cremelor pe baza de colagen. Iar profesorul Jonathan Hadgraft, de la Universitatea din Londra, explica faptul ca, desi credinta generala este ca peste 60% din cantitatea de crema folosita este absorbita de piele, de fapt, cea mai mare parte a substantelor continute de aceasta raman la suprafata pielii.

Specialistii care sustin ca  a cumpara creme scumpe anti-rid inseamna, de fapt, a arunca banii, explica de ce colagenul nu are niciun efect asupra ridurilor. Moleculele de colagen prezente in creme si lotiuni, sustin acestia, sunt prea mari, astfel incat foarte putine reusesc sa patrunda prin piele. De aceea, majoritatea raman la suprafata pielii, pana in momentul in care sunt indepartate prin spalare. Altfel spus, ingredientul atat de des invocat in combaterea ridurilor nu are cum sa isi faca efectul pe care mizeaza producatorii de cosmetice.

In replica, producatorii de la L’Oréal au declarat ca firma foloseste in fabricarea cremelor sfere de colagen deshidratat care, in combinatie cu alte elemente, se maresc de pana la noua ori, creand un strat hidratant cu efect de calmare la suprafata pielii.

Parerile raman deocamdata impartite. Cert este ca, dincolo de efectele reale sau nu ale colagenului asupra pielii, in scurt timp se vor resimti, probabil, o serie de efecte mai putin miraculoase – acelea ale stirilor de acest gen asupra cifrelor de vanzari ale marilor firme producatoare de produse cosmetice anti-imbatranire.?

 Vedete peste 40 de ani  Un album al frumusetii mature aici >>

Mai cititi despre dinti:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. Magda
    Magdatrimis la 8/4/2015

    Buna, foarte adevarat in ceea ce priveste colagenul marin de la euro form si eu sunt super multumita se vede ca este un produs frantuzesc, www.euro-form.ro este siteul lor unde il puteti comanda

    Raspunde la acest comentariu
  2. Lore
    Loretrimis la 3/4/2015

    articolul este foarte interesant, eu una mi-am gasit reconfortul pt mine si cea mica adolescenta acum in suplimentele de la euro form de care sunt foarte foarte multumita si mai ales de colagen pe care il comand deja de ceva timp, va recomand si voua cu incredere

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII