Copiii trebuie să inceapă antrenamentul la oliță la 12 luni - spune un psiholog celebru

Copiii trebuie sa inceapa antrenamentul la olita la 12 luni - spune un psiholog celebru

Copiii trebuie să inceapă antrenamentul la oliță la 12 luni - spune un psiholog celebru

Copiii trebuie sa inceapa antrenamentul la olita la 12 luni - spune un pshilog celebru

veti citi
Toți copiii pot fi antrenați la olita de la 1 an
Fă-ți o rutină: pune zilnic copilul pe oliță
Există și motive pentru care rutina poate să nu funcționeze dar este întotdeauna ușor de rezolvat

Toți copiii pot fi antrenați la olita de la 1 an

Varsta cand bebelusul renunta la scutece este minunata... ca sa nu mai vorbim de faptul ca noi parintii nu mai trebuie sa cumparam scutece.... Insa, in randul parintilor exista inca multe neclaritati despre perioada optima cand putem incepe antrenamentul la olita.

Cand anume sa incepem? Un psiholog celebru olandez - Debby Mendelsohn spune ca putem incepe antrenamentul la olita cand copilul implineste 1 an - intr-o carte foarte apreciata Zindelijk maken is kinderspel.

Debbie, care are șase copii, au fost cu toții complet scapati de scutece de un an și jumătate iar pe cel mai mic l-a pus pe olita din momentul în care copilul putea sta in fundulet.

„În trecut, copiii nu mai aveau scutece la un an si jumătate. Nu existau mașini de spălat, așa că părinții se asigurau că nu au scutece de spălat ”, spune ea. Secretul lui Mendelsohn? Ei bine - este RUTINA.

Fă-ți o rutină: pune zilnic copilul pe oliță

Din momentul în care copiii ei puteau să meargă, psihologul și-a pus copiii pe olita „Fă-o parte din rutina ta zilnică”, spune ea. „Dacă nu-ți pui niciodată copilul pe olita, el nu va înțelege că trebuie să o foloseasca. Este foarte simplu: atâta timp cât îi oferi copilului șansa, copilul incepe sa invete rutina. ”

În prezent, mulți părinți așteaptă decizia din partea copilului - asadar copiii sa indice că vor să meargă la toaletă și nu mai vor să poarte scutec. Uneori, asta merge bine, dar majoritatea copiilor au nevoie de ajutor, spune Mendelsohn.

Și cu cât începeți mai repede să faceți asta, cu atât mai bine. Cu cât practici mai des, cu atât copilul se va descurca mai bine. Fiecare mic ajutor ajută. ” De asemenea, ar trebui să funcționeze bine pentru părinții ocupați, care lucrează. O dată pe zi, la o oră fixă, de exemplu înainte de culcare. „Atâta timp cât organizati aceasta rutina - in mod standard, va deveni normal pentru copilul dumneavoastră.”

Există și motive pentru care rutina poate să nu funcționeze dar este întotdeauna ușor de rezolvat

Ca un copil sa stie sa foloseasca olita  - si cat durează acest proces de invatare, depinde de copil, vârstă, părinți și circumstanțe. „La început ajutați copilul în mod activ CU RUTINA, la un moment dat copilul va indica singur momentul și apoi urmează noaptea”. Dacă și nopțile rămân uscate, spune Mendelsohn, scutecul poate fi îndepărtat și noaptea.

Nu funcționează? Nici o problema: „Există multe motive pentru care nu poate funcționa, dar poate fi întotdeauna rezolvat cu ușurință”, spune psihologul. Trebuie sa incercam oricum.

► Citeste in continuare Iata cum si-a antrenat o mamica bebelusul sa faca la olita la doar 9 luni. E totusi prea DEVREME 

Tot despre olite, mai cititi:

Prima oara la olita: ce crede copilul si cum procedam
Olita: cand e timpul potrivit pentru a scapa de scutece
Cat de devreme poate incepe copilul antrenamentul pentru olita: semnale si sfaturi
Cand scapam de scutecul de noapte: despre rabdare, calm si eventual Enurezis
iPotty, olita cu tableta incorporata
Folosirea olitei de catre fete si baieti – diferente si asemanari

 

 Forum dedicat psihologiei copilului

 Cabinetul PSI: Arta cunoasterii umane. Intrebari si raspunsuri date de profesionisti si cunoscatori.

Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2021
referinte

Zindelijk maken is kinderspel
by Debby Mendelsohn
Paperback, 96 pages
Published 2012 by Forte Uitgevers

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Olita

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII