Cand scăpăm de scutecul de noapte: despre rabdare, calm și Enurezis

Cand scapam de scutecul de noapte: despre rabdare, calm si Enurezis

Cand scăpăm de scutecul de noapte: despre rabdare, calm și Enurezis

După ce copilul reușește să scape de scutecele de zi... urmează următoarea provocare: renunțarea la scutecul de noapte, dar și micile accidente de pipi noaptea în pat. 🌙 Cand scăpăm de scutecul de noapte, se întreabă mămici de la Desprecopii. Iată date despre când ar fi normal să nu mai folosiți scutec de noapte la copil, plus alte detalii care vă pot liniști, dar și ce trebuie să știți despre Enurezisul Nocturn. 🌟

Pe scurt... cel mai bine îi puneți un scutec noaptea și așteptați calm, că timpul să rezolve această problemă. 😊🌠

- despre Cand scapam de scutecul de noapte, veti citi:
Cand scapam de scutecul de noapte?
De ce face pipi noaptea copilul in pat?
Ce e de facut?
Sfatul de la Desprecopii
Cand devine "udatul patului noaptea" o problema?
Enurezisul sau cand copilul „face pipi pe el“
Discutii pe forum despre Enurezis Nocturn
Despre scutece si olita pe larg

Cand scapam de scutecul de noapte?

Cand scapam de scutecul de noapte? Se intreaba atat de multe mamici de pe forumul Desprecopii - luna de luna ...

Ei bine datele arata asa:

- 85% din copii nu mai fac pipi noapte in jurul varstei de 5 ani,
- 90% dn copii nu fac pipi in jurul varstei de 7 ani.

Asadar, desi ati putea fi ingrijorati ca al vostru copilas de 5 ani inca poarta scutec noaptea, nu este singurul :)

Trebuie sa stiti ca desi prescolarul vostru face pipi la toaleta in timpul zilei, asta nu inseamna automat ca va fi "uscat" toata noaptea. Vor trece cateva luni pana cand va reusi sa faca si pipi la toaleta in timpul noptii. Si e nevoie de ceva antrenament si rabdare.

enurezis copil 1

Enurezisul nocturn

Enurezisul nocturn, cunoscut și sub denumirea de "pipi în pat," este o tulburare caracterizată prin incapacitatea copilului de a controla urinarea în timpul somnului, astfel încât să rămână uscat în patul său pe tot parcursul nopții. Această problemă poate apărea la copiii mai mari de 5-6 ani, care, în mod normal, ar trebui să poată controla vezica vezicală în timpul somnului.

Enurezisul nocturn poate avea mai multe cauze, inclusiv factori genetici, întârzieri în dezvoltarea sistemului de control al vezicii urinare, tulburări ale somnului, stres sau factori emoționali. De asemenea, uneori, poate exista o predispoziție familială la această problemă.

Este important de menționat că enurezisul nocturn nu este întotdeauna un semn de probleme de sănătate grave. Multe cazuri se rezolvă de la sine pe măsură ce copiii cresc și dezvoltă capacitatea de a controla vezica vezicală în timpul somnului. Cu toate acestea, în cazul în care enurezisul persistă sau cauzează disconfort copilului, se recomandă consultarea unui medic pentru evaluare și tratament potențial. Există mai multe opțiuni de tratament disponibile, cum ar fi terapia comportamentală, medicamentele sau dispozitivele de alarma, care pot ajuta la gestionarea enurezisului nocturn și la îmbunătățirea calității somnului copilului.

enurezis pipi in pat copil

De ce face pipi noaptea copilul in pat?

Motivul cel mai comun pentru care copilul face pipi in timpul noptii este vezica mica. Vezica unui copilas de 3 ani poate sa contina maxim 150 ml de pipi. Prin comparatie, vezica unui adult poate capacita 500 pana la 900 ml.

In plus, unii copilasi au vezica si mai mica decat majoritate. Altii nu se pot trezi din somn cand le vine senzatia de pipi.

Ce e de facut?

Daca al vostru copilas inca nu e "uscat" noaptea, in jurul varstei de 5 ani, cel mai bun lucru de facut este sa-i limitati lichidele dupa masa de seara si sa interziceti orice produs care contine cafeina.

Sfatul de la Desprecopii:

Nu pedepsiti copilul daca se mai intampla "accidente ude". Cel mai bine ii puneti un scutec noaptea si asteptati calmi ca timpul sa rezolve aceasta problema :)

Cand devine "udatul patului noaptea" o problema?

Cand copilul are 7 ani si inca face pipi in pat, noaptea - acest lucru se nueste Enurezis Nocturn. Acest lucru se intampla de obicei baieteilor. E intereresant de stiut ca Enurezisul este o mostenire de ... la tata. Evident, sunt sanse ca el sa nu isi mai aminteasca acest lucru sau ... sa nu doreasca sa reconoasca.

Enurezisul sau cand copilul „face pipi pe el“

Enurezisul reprezinta eliminarea involuntara de urina la o varsta la care majoritatea copiilor se pot abtine pana ajung la toaleta. Sau, spus mai pe sleau, reprezinta problema copiilor care ... „fac pipi pe ei“. Posibilitatea de a se abtine de la urinat pana se ajunge la toaleta este denumita continenta.

Statisticile arata ca aproximativ 5 % pana la 8 % din copiii care merg la scoala au enurezis, procentul scazand pana la 1 % la varsta de 18 ani.

Enurezisul poate fi primar daca copilul nu a avut continenta pentru o perioada de cel putin 3 pana la 6 luni sau poate fi secundar daca initial a avut o perioada indelungata de continenta dar problema a reaparut. Cititi pe larg aici.Enurezisul sau cand copilul  face pipi pe el

Discutii pe forum despre Enurezis Nocturn:

Enurezis nocturn la 12 ani-ce e de facut?
Enurezis nocturn, solutii
Enurezis nocturn secundar
fetita mea face pipi pe ea
Analize pentru enurezis nocturn
Chilotei cu sonerie??? Enurezis nocturn

Despre scutece si olita mai cititi:

Olita: cand e timpul potrivit pentru a scapa de scutece
Metode distractive pentru renuntarea la scutece
Cat de devreme poate incepe copilul antrenamentul pentru olita
Prima oara la olita
Operatiunea  Olita in 7 zile
9 idei fixe despre olita, la care trebuie sa renunti imediat

 Forumuri specializate ale comunitatii Desprecopii

In floarea copilariei (4-12 ani)

Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

autor: Desprecopii.com (c) Toate drepturile rezervate, 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Enurezis

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Letitia
    Letitiatrimis la 5/11/2013

    este cea mai tare fata draga fata cum te cheama doresc sa te trog sa jocci in serialul Violeta

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII