Ceasul – un accesoriu care nu se demodeaza niciodata

Ceasul – un accesoriu important

Ceasul – un accesoriu important

  • Accesoriile dau oricarei tinute o stralucire aparte care nu poate fi compensata de altceva. De aceea, designerii le acorda de fiecare data importanta cuvenita atunci cand vine vorba de lansarea unui nou trend.

Accesoriile dau oricarei tinute o stralucire aparte care nu poate fi compensata de altceva. De aceea, designerii le acorda de fiecare data importanta cuvenita atunci cand vine vorba de lansarea unui nou trend. In fiecare sezon, stilistii isi manifesta preferinta pentru cate un accesoriu anume, care este omniprezent in colectiile marilor case de moda.

Ceasul se numara printre accesoriile mereu prezente pe podium, indiferent de trendurile momentului. Este un accesoriu care a devenit clasic, penduland adesea intre functia sa practica si statutul de bijuterie. Exista marci care, in timp, au devenit adevarate embleme ale elegantei prin ceasurile create de-a lungul anilor, adevarate simboluri ale bunului gust, ale feminitatii sau ale extravagantei.

Iata cateva exemple care ascund adevarate istorii in spatele numelor devenite celebre:

Oyster de la Rolex

Exemplarul isi incepe cariera de „ceas sport de lux” in 1927, dupa ce a fost purtat de o sportiva care a traversat Canalul Manecii in 15 ore si 15 minute. Hans Wilsdorf, fondatorul Rolex, reuseste astfel sa demonstreze faptul ca ceasurile sale sunt perfect etanse. Evolutia mecansimului Rolex ii va conferi in decursul anilor statutul de ceas de lux, mai ales din 1936, cand Rolex lanseaza oficial mecanismul automat.  In 1960 este produs un model special de Rolex Oyster, fixat in interiorul batiscafului Tieste care plonjeaza la 10916 metri adancime cu o presiune mai mare de o tona pe centimetru patrat. La iesirea la suprafata Rolexul functiona inca perfect.

Tank de la Cartier

In 1919, creatorul parizian Louis Cartier se inspira din tehnologia Renault folosita in Primul Razboi Mondial pentru a crea un model de ceas care va face el insusi istorie – Tank. Fascinat de monstrii de otel care dominau campurile de lupta, Cartier s-a gandit sa le aduca un omagiu in felul sau, creand un ceas inspirat de forma lor – un cadran solid, inconjurat de doua linii amintind de senilele tancurilor. Primul exemplar a fost comercializat abia in noiembrie 1919, Louis Cartier refuzand sa vanda vreun ceas inainte de restabilirea pacii. Cunoscand peste 40 de versiuni, modelul Tank a fost purtat de numeroase celebritati, printre care Yves Montand, John si Jackie Kennedy, Rudolph Valentino, Catherine Deneuve, Alain Prost etc.

J12 de la Chanel

Desi a fost creat abia acum 10 ani si poate ca ar parea prematur sa il consideram un exemplar „clasic”, putem afirma cu siguranta ca modelul J12 scos de Chanel, reprezinta ceasul-simbol al secolului al XXI-lea, atat prin designul sau, cat si prin succesul imens pe care il are deja la public. Modelul a fost creat in 2000 de catre Jacques Helleu, directorul artistic al Chanel Joaillerie, care stie sa anticipeze de mult timp tendintele in domeniu. Dupa sapte ani de munca, modelul J12 a fost lansat cu mult fast, in spiritul casei de moda pe care o reprezinta. Colectionar de ceasuri si de automobile de epoca, Jacques Helleu pare sa se fi inspirat din propria pasiune in crearea acestui model. Contrastul dintre cadran si cifre, utilizarea ceramicii (singura capabila sa dea o astfel de stralucire care sa se mentina in timp), dau modelului o eleganta fara cusur. Modelul pare, in fine, sa ilustreze exact ceeea ce astepta Coco Chanel de la un ceas feminin – sa poata fi folosit zilnic, sa fie solid si frumos.

De-a lungul timpului, marcile de lux s-au inmultit, iar astazi asistam la o adevarata explozie a industriei ceasurilor care, de multe ori, sfideaza din punct de vedere financiar, pe cea a modei. In acest an, la salonul anual de ceasuri si bijuterii de la Bâle (Elvetia), au fost prezentate cele mai presitigoase marci ale momentului, productii de lux din peste 45 de tari, care au atras cumparatori sau simpli privitori din lumea intreaga. Iata cateva dintre marcile cele mai cautate ale momentului :

Happy Sport Chrono – Chopard (rama din aur de 18 carate, 5 diamante mobile, bratara din cauciuc maro) – pret in functie de comanda

Mini D – Dior (rama din aur roz, incrustata cu 71 de diamante de 0,46 de carate, bratara din satin) – 5500 euro

Bulgari Moon Phase – Bulgari (cadran gravat manual, incrustat cu diamante, bratara din piele de aligator, etans pana la 30 m adancime) – 8200 euro

Limelight – Piaget (capac din aur alb, incrustat cu 117 diamante si 4 safire galbene, cadran de aur alb, incrustat cu 101 diamante, bratara din satin) – pret in functie de comanda

Premiere – Chanel (aur galben de 18 carate si ceramica, rama incrustata cu 52 de diamante) – pret in functie de comanda

Reverso Squandra Lady Duetto – Jaeger LeCoultre (otel argintat de 18 carate, rama incrustata cu 36 de diamante, bratara din otel, din cauciuc sau din piele de aligator) – 7550 euro

Hampton Classic S – Baume & Mercier (rama din otel, incrustata cu 28 de diamante de 0,44 carate, cadran cu 8 diamante gravate, etans pana la 30 m) – 3390 euromult. 

Mai cititi despre accesorii de moda si suflet


  Forum unde comentam cu placere

 Frumusete si moda >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII