Insarcinată cu al doilea bebe. Primul este insă ingeraș - jurnal de sarcină

Insarcinata cu al doilea bebe. Primul este insa ingeras - jurnal de sarcina

Insarcinată cu al doilea bebe. Primul este insă ingeraș - jurnal de sarcină

Cand am ajuns la ecograf si am vazut pe ecranul din fata mea ce deja stiam cum arata de data trecuta... mi-a fost clar ca ceva nu e bine, asteptam sa zica si doctorita ceva, eram in stare de soc. S-a uitat la mine, a tacut cateva secunde si a spus: sarcina oprita in evolutie...

• Am hotarat sa scriu totusi si despre prima sarcina care, din pacate, s-a oprit din evolutie la 7 saptamani dar ne-a adus o gramada de bucurie si ne-a aratat cat de puternici suntem.

veti citi
Am pierdut prima sarcină la 7 săptămani: sarcina oprita in evolutie
La 6 săptamani am fost la control sa auzim inimioara care bătea...
Avort prin aspiratie
Apoi...a venit un alt bebe - sunt la a doua sarcină
 

Am pierdut prima sarcină la 7 săptămani: sarcina oprita in evolutie

Am hotarat sa scriu totusi si despre prima sarcina care, din pacate, s-a oprit din evolutie la 7 saptamani dar ne-a adus o gramada de bucurie si ne-a aratat cat de puternici suntem.

Am inceput calatoria prin a face analize preconceptionale care au iesit excelent asa ca ne-am pus pe treaba. Bebe a venit la noi din prima luna de incercari. Ne-am bucurat, eu am fugit la ecograf ptr confirmare (cat ca mai putem sa astept ca avea abia 4/5 sapt ) nerabdarea era la cote maxime. Ne-am bucurat cu toata lumea, familie prieteni, etc. Clar nu credeam ca se va intampla ceva rau.

La 6 săptamani am fost la control sa auzim inimioara care bătea...

La 6 saptamani am fost la control sa auzim inimioara care batea, nu se vedea ceva anormal, asa ca am primit lista clasica de analize de facut. Analizele au iesti foarte bine asa ca acum asteptam controlul de 12 saptamani.

Cand am pornit cu sotul catre control eram foarte veseli si ne tot gandeam daca o sa vedem ce e, eu in tot timpul m-am simtit excelent minus niste stari de somnolenta absolut normale. Cand am ajuns la eco si am vazut pe ecranul din fata mea ce deja stiam cum arata de data trecuta... mi-a fost clar ca ceva nu e bine, asteptam sa zica si doctorita ceva, eram in stare de soc. Era o Sarcina oprita in evolutie.

Doamna doctor ne-a dat vestea foarte potrivit , cu empatie dar nici cu tragedie in voce, sincer exact ce ai nevoie in asa moment. Oricum nu am stiut cum sa reactionez, parca nici sa plang nu puteam, sotul m-am luat in brate si intr timp ea imi spunea ce urmeaza sa se intample.

• Citeste despre Sarcina oprită in evoluție: cauze și probleme

Avort prin aspiratie

Mi-a propus avort cu aspiratie cu anestezie generala, sincer cea mai buna varianta ptr mine atunci, chiar nu imi lipsea si durerea fizica pe langa cea emotionala.

Dupa ce am plecat a fost teribil, am plans mult, mi se parea ca starea aceea nu o sa se termine niciodata , toate planurile se naruisera, toate visele ni se pareau zdruncinate. Dupa prima zi am anuntat familia si prietenii care au reactionat foarte bine. incet am inceput si noi  sa constientizam ca intr-adevar, mai bine ca s-a intamplat asa decat doamne fereste sa fie mai ampla problema mai incolo. Asteptm ziua urmatoare in care mi se facea procedura, macar sa stiu ca s-a terminat, e tare ciudata starea aceea, cu copil dar totusi fara el.

Am mers increzatori catre clinica, a fost perfect ca a fost la privat, macar nu ne-am batut capul cu bagaj etc daca era cazul sa stau mai mult. Am avut o camera curata, baie cu tot ce trebuie si o asistenta foarte draguta si pozitiva. Procedura a mers foarte rapid dar anesteziata fiind m-am trezit la mine in pat cu absorbant pus si fara nici o durere. A venit doamna doctor la control sa constate ca totul este in regula si mi-a dat indicatiile pentru control, cam dupa 1 ora si ceva am si plecat acasa, ma simteam mult mai bine, mi se parea ca acum chiar s-a terminat tot.

In urmatoarele saptamani pana la control am apucat sa digeram evenimentul si sa il intelegem ca fiind firesc, ba chiar sa ii gasim aspecte pozitive. Toate aceste lucruri s-au datorat echipei medicale care a stieu exact ce sa zica si pe ce ton si ce sa decida ca sa faca toata experienta sa treaca lin.

Ne bucuram tare mutl de minunea care a venit dupa dar pentru noi mereu vor fi 2 copii, unul aici si un ingeras in ceruri.

Apoi...a venit un alt bebe - sunt la a doua sarcină

Bebe a venit ca o surpriza in viata noastra la 2 luni dupa o prima  sarcina oprita in evolutie la 7 saptamani. Datorita suportului sotului meu, a familiei si a cadrelor medicale, mi-am revenit foarte repede emotional dupa trista experienta. A ajutat foarte mult faptul ca toata lumea s-a comportat firesc si nu a facut o tragedie din toata intamplarea.

Stiam ca dupa cele 2 luni pauza recomandate de ginecoloaga vroiam sa ne apucam cat de repede de incercat iar dar nu am stat sa monitorizez ovulatie etc ptr ca nu prea aveam ce, prima menstruatie dupa aspiratie intarziind o saptamana iar a doua venind mai repede cu o saptamana ( cel putin asa zicea aplicatia).

Chiar la inceput de Decembrie al meu plecase intr-o delegatie scurta cand ar fi fost fereastra fertila ( teoretic vorbind) asa ca nu mi-am mai batut capul cu vreun calcul ci doar am sarbatorit cand Alex ( sotul) s-a intors acasa:))). Inainte de Craciun am facut 3 (TREI!) teste de sarcina ca ceva simteam eu diferit dar au iesti negative asa ca a trecut si Craciunul cu petrecut pe masura. Singura persoana care a avut o super intuitie a fost finuta mea de 7 ani. M-am ridicat de la masa si m-am frecat pe burta de satula, chiar mancasem biiine la care Aria imi zice ”Nasa tu ai bebe in burtica” la care eu ” Nuu draga mea, iti garantez ca de data asta e burtica doar de la multe sarmale” :)) Ei cine s-ar fi gandit ca dreptatea avea fata.

Dupa Craciun urma sa facem Revelionul la Oradea si sa ii vizitez si pe ai mei. Dupa atatea zile de primit vizite/ mers in vizita, pus la drum etc, eu nu m-am mai uitat la aplicatia de monitorizat menstruatia , ei si undeva prin 28 decembrie ma uit si aveam deja intarziere 10 zile. Pentru ca urma sa fac o vizita la nasi am mers sa iau una alta din Auchan care in Oradea e intr-un mic complex comercial. Evident am luat si un test de sarcina pe care de nerabdare l-am si facut in baia complexului. Extreeeem de repede au aparut 2 luni foaarte bine definite, clar si fara nici o indoiala eram insarcinata. De bucuria m-am plimbat efectiv teleghidata printre rafturile din Auchan fara nici un fel de directie sau intentie sa chiar bag ceva in cos. Alex ramasese sa ii ajute pa ai mei pe acasa cu ceva asa ca nu era cu mine cum nu aveam cine stie ce cumparaturi de facut, nici nu am mai asteptat sa il vad ca l-am si sunat si i-am zis la telefon. Evident ca s-a super bucurat, apoi am ajuns acasa si ne-am bucurat cu totii. Am ales sa nu le zicem nasilor la care chiar in ziua aceea mergeam in vizita.

Primul control l-am facut dupa ce l-am intros in Cluj si eram insarcinata in 5/6 saptamani, se vedea vezicula vitelina dar inca nu  si embrionul, doctorita noastra minunata nu e alarmista de felul ei asa ca nu ne-a ingrijorat. Oricum ne-am bucurat foarte mult ca sarcina e pozitionata bine si asteptam cu nerabdare controlul de la 8 saptamani ( avand sarcina oprita la 7 s-a hotarat sa mai venim inainte de 12 sapt la un control). Am primit indicatie sa iau Aspenter si Acid folic dar de la Aspenter dupa 2 zile mi-a curs sange din nas si ma ustura stomacul asa ca nu l-am mai luat la indicatia doctoritei.

fragmente din jurnal de sarcina al FLORIE -  o mamica de la Desprecopii - publicat aici

► Citeste si

In cat timp se elimină o sarcină oprită din evolutie: Intrebari și răspunsuri de la medic

Tinandu-mi primul copil in brate, stiam ca il pierdeam pe al doilea - Meghan povesteste deschis despre durerea pierderii sarcinii

Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

 

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul 
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

► Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de Luna Anul (de exemplu - Mamici de Septembrie 2022)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII