Primele bătăi de inimă ale bebelușului din burtica mamei: când și cum

Primele batai de inima ale bebelusului din burtica mamei - cand si cum se simt

Primele bătăi de inimă ale bebelușului din burtica mamei: când și cum

Primele bătăi de inima ale bebelusului tău marchează o noua viată si sunt MAGICE.

Prima dată când tu și viitorul tată veți auzi bătăile inimii bebelușului va fi un moment mai mult decât emoționant. De neuitat. Chiar dacă ați văzut deja embrionul la ecograf, există ceva special la această mică bătaie de inimă care va face să vă dați seama că într-adevăr veți avea un suflet nou în suflet... și în casă... în curând. ❤️

→ Iată tot ce ai vrea să știi despre momentul in care ar trebui să vă asteptati să auziti inima bebelusului bătand și cum sunt acele sunete pe care le veti auzi...

- despre cand bate inima bebelusului din burtica, veti citi:
Primele batai de inima ale fatului
Aparatul Doppler care aude bataile de inima
Masurarea pulsului bebelusului din burtica
Interpretarea pulsului fetal
Ascultarea inimii copilului fara amplificare
Ascultarea batailor inimii bebelusului acasa
Comunicarea cu bebelusul din burtica
Amintirile din primul trimestru de sarcina
Primul trimestru de sarcina - lista de lucruri de facut
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Socializeaza cu alte viitoare mamici ca tine
Calculatoare de sarcina
Odiseea sarcinii in 40 de saptamani: informatii esentiale
Sustinere si suport pentru burtici: forumul gravidutelor

Bătăile de inima ale fatului

Inima embrionului incepe sa bata la 22 de zile dupa conceptie, sau la circa cinci saptamani dupa ultima menstruatie, ceea ce numim prin conventie a sasea saptamana de sarcina din Odiseea Sarcinii.
In acest stadiu, inima este prea mica pentru a putea fi auzita, chiar si prin amplificare, insa uneori poate fi vazuta ca un punct palpaind in piept daca este efectuata deja o ecografie la patru saptamani de la conceptie .

Aparatul Doppler care aude bătaile de inimă

Dupa 9-10 saptamani de la ultima menstruatie, veti putea auzi bataile de inima ale bebelusului la consultatia prenatala.

Obstetricianul care va urmareste sarcina foloseste probabil un aparat Doppler in acest scop, care trimite unde sonore inofensive spre inima fatului. Modul in care sunetul se intoarce este afectat de miscare, deci inima care bate modifica sunetul intr-un mod care poate fi detectat de receptorul aparatului Doppler.

Faptul ca auziti sau nu bataile inimii la 9-10 saptamani depinde partial de noroc, instrumentul trebuie plasat in unghiul potrivit. De asemenea, succesul depinde de pozitia uterului si de faptul ca sunteti mai slaba sau mai grasa. Insa la 12 saptamani de sarcina, bataile inimii pot fi auzite de obicei fara probleme, folosind aparatul Doppler pentru amplificare.

Măsurarea pulsului bebelusului din burtica

Pentru a masura pulsul bebelusului, medicul va numara bataile inimii timp de un minut, sau le va numara timp de 15 secunde si va inmulti rezultatul cu patru.

Unele instrumente elimina necesitatea de a numara, afisand direct pe ecran pulsul. Iar unii medici sunt atat de obisnuiti cu pulsul normal, incat este suficient sa asculte cu atentie si sa stabileasca daca pulsul pe care il aud pare lent sau rapid.

Uneori, aparatul Doppler receptioneaza sunete venite fie din partea mamei, fie de la placenta si le confunda cu bataile inimii bebelusului. Pulsul normal al mamei este sub 100, iar al bebelusului ar trebui sa fie peste 120, deci suna diferit. Daca sunt nelamuriri, medicul poate lua pulsul mamei si va stabili daca este acelasi lucru cu ce aude la aparatul Doppler.

Interpretarea pulsului fetal

 

Desi nu sunt date confirmate de lumea medicala, se spune ca bataile inimii bebelusului pot anunta daca locatarul din burtica e fetita sau baietel. Si anume, peste 140 de batai de inimioara pe minut pot anunta ca e fetita iar in general, sub 140 de batai pe minut, ar putea anunta ca e baietel... Si totusi, nu fi frustrata dacă medicul nu poate spune care este sexul bebelușului la ecografia cu ultrasunete. Veti sti destul de repede. Între timp, cumpărați doar haine și accesorii verde sau galben! Citeste detalii aici La cate saptamani se poate vedea sexul bebelusului?

Faptul ca bataile inimii se aud mai mult sau mai putin clar, iarasi nu are nicio semnificatie. Sunetul are legatura numai cu reglarea volumului facuta pe aparatul Doppler, precum si cu distanta si unghiul pe care il are inima cu aparatul Doppler. Deci nu va ingrijorati daca se aude incet sau departe uneori.

La o sarcina cu gemeni, poate fi greu sa distingeti cele doua pulsuri ale bebelusilor, mai ales daca sunt similare. Medicul va asculta in locuri diferite pe uter si va incerca sa identifice doua pulsuri distincte. Daca exista vreo indoiala legata de faptul ca se aud ambele inimi, poate fi folosita ecografia pentru a vedea inima fiecarui copil.

Ascultarea inimii copilului fara amplificare

Incepand de pe la 20 de saptamani, bataile inimii copilului pot fi auzite fara amplificare Doppler. Poate fi folosit un stetoscop special numit fetoscop, sau partea concava a unui stetoscop obisnuit poate fi apasata ferm pe abdomenul dumneavoastra. Bataile inimii se aud cel mai bine prin spatele copilului, care este simtit ferm atunci la pipairea uterului. Daca sunteti supraponderala sau daca placenta se afla pe peretele din fata al uterului, poate fi dificil sa auziti bataile inimi prin stetoscop, insa va fi tot mai usor sa le auziti pe masura ce sarcina avanseaza.

Ascultarea batailor inimii bebelusului acasa

Unele companii vand mici dispozitive asemanatoare aparatelor Doppler care permit ascultarea inimii copilului acasa. Desi acest lucru vi se poate parea amuzant, retineti ca uneori veti avea dificultati sa auziti inima bebelusului, ceea ce poate sa va alarmeze. Sau este posibil sa va auziti propria inima, care bate mai lent decat a fetusului, si din nou va veti face griji inutile despre starea lui.

Dupa 20 de saptamani, veti putea auzi inima bebelusului cu un stetoscop, in loc de a cheltui banii pe un aparat scump de tip Doppler (poate costa chiar si 500 de euro). Iar pe masura ce sarcina avanseaza, veti simti bebelusul miscand zilnic si veti putea sta linistita, nemaisimtind nevoia de a-i asculta bataile inimii.

Insa ascultarea frecventa a batailor inimii nu are niciun risc, iar nimeni nu contesta ca ascultarea batailor inimii bebelusului din burtica este una dintre cele mai mari bucurii ale sarcinii.

Comunicarea cu bebelusul din burtica

Ce comunica miscarile bebelusului din burtica?
Ce simte fatul in uter: intrebari si raspunsuri
Ce aude bebelusul din burtica mamei
In burtica mamei: miscarile si simturile bebelusului
In burtica mamei: sensibilitatea la atingere
Haptonomia in sarcina sau comunicarea prin atingere 

Amintirile din primul trimestru de sarcina

Nu lasa aceste amintiri sa treaca fara a le lasa scrise pentru mai tarziu. Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net.

Primul trimestru de sarcina - lista de lucruri de facut

In primul trimestru de sarcina, cea mai buna solutie pentru a preintampina o stare de oboseala cronica este sa iei lucrurile usor si sa faci cum simti ca e mai bine pentru tine si pentru bebelusul care va prinde contur pe zi ce trece. O lista cu lucruri pe care ar trebui sa le ai in vedere in aceste prime 3 luni de zile te poate ajuta enorm. Desigur, o poti folosi ca pe un ghid orientativ, nu este nevoie sa faci absolut toate lucrurile mentionate in ea, insa este de dorit sa ai macar niste puncte de reper. Iata, asadar,  ce ai de facut in primul trimestru de sarcina. 

Socializeaza cu alte mamici!

Daca esti o viitoare mamica (actualmente burtica :)) - te asteptam in grupurile de pe forum. In sectiunea Odiseea Sarcinii, vei gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrezi legatura cu alte burtici (burtici colege de generatie) care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani: informatii esentiale

Pentru majoritatea viitoarelor mamici, perioada sarcinii este una dintre cele mai frumoase din viata lor, in ciuda inconvenietelor fizice si emotionale care pot aparea pe parcursul ei. Este o perioada propice pentru planuri de viitor si visare cu ochii deschisi.

Primul trimestru din aceasta adevarata odisee este extrem de important pentru felul in care se dezvolta mica fiinta care a prins viata in burtica mamei si coincide adesea cu o adevarata provocare pentru viitoarea mama citeste pe larg totul si si in detaliu despre fiecare saptamana de sarcina aici.

Sarcina in 40 de saptamani

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10

 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Noiembrie 2023)

❤️Ne găsesti si pe Instagram Desprecopii - unde postăm continut dedicat gravidutelor si bebelusilor. Vino alături de Comunitate Desprecopii ❤️

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII