Săptămâna 33: Odiseea mișcărilor bebelușei în burtică - jurnal de sarcină

Saptamana 33: Odiseea miscarilor bebelusei in burtica - jurnal de sarcina

Săptămâna 33: Odiseea mișcărilor bebelușei în burtică - jurnal de sarcină

Printre primele controale, doctorul mi-a spus că am placenta anterioară. Habar nu aveam nici ce înseamnă asta, dar nici denumirea nu îmi spunea nimic.

După ce m-am documentat puțin, am înțeles că era vorba despre poziționarea placentei în partea din față și că asta avea să îngreuneze și imaginile cu bebelina mai târziu. Se împliniseră cele 12 săptămâni și eu încă nu simțisem nimic.

Vei citi:
Doctorul mi-a spus că am placenta anterioară
In saptamana 18 am simtiti prima lovitura puternica
In saptamana 33 o simt cum se rostogoleste in burtica
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii PutereV - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Doctorul mi-a spus că am placenta anterioară

Printre primele controale, doctorul mi-a spus că am placenta anterioară. Habar nu aveam nici ce înseamnă asta, dar nici denumirea nu îmi spunea nimic. După ce m-am documentat puțin, am înțeles că era vorba despre poziționarea placentei în partea din față și că asta avea să îngreuneze și imaginile cu bebelina mai târziu.

Placenta anterioară este o afecțiune comună în timpul sarcinii, în care placenta se atașează la partea frontală sau anterioară a uterului. Această poziționare poate avea unele implicări asupra desfășurării sarcinii. În cazul placentei anterioare, este posibil ca femeia să resimtă mai puține senzații de mișcare fetală, deoarece placenta acoperă în mod parțial sau complet mișcările bebelușului. De asemenea, poate crește riscul de sângerare în timpul travaliului. Cu toate acestea, majoritatea femeilor cu placenta anterioară au sarcini sănătoase și nașteri fară - citeste in continuare despre placenta anterioara aici.
 

Se împliniseră cele 12 săptămâni și eu încă nu simțisem nimic. Dintre prietenele mele, îmi spuneau că au simțit fluturași în stomac mai devreme decât aveam eu sarcina la momentul respectiv, că au simțit niste bolboroseli în partea de jos a burticii... eu, nimic. Deja începusem să întreb și eu în stânga și dreapta, mătuși, pe doctorul obstetrician, eram curioasă, nerăbdătoare. Îngrijorată nu eram, căci medicul îmi garanta asta la controalele de rutină.

In saptamana 18 am simtiti prima lovitura puternica

Când am început să simt și eu niște bolboroseli, mi s-a părut ciudat. Nu are cum... mă gândeam la ceva gaze. Însă i-am spus nașei, care mi-a confirmat că și la ea s-a simțit așa o bună perioadă. ”Dacă astea sunt mișcările copilului, nimic interesant”, îmi ziceam. ”Nu știu ce e așa de miraculos, cum se spune!”. Cu puțină răbdare, am ajuns în săptămâna 18 de sarcină. Era o dimineață de duminică când am simțit pentru prima dată o lovitură zdravănă de picioruș. Și zic picioruș, căci cu mâna nu cred că s-ar fi proptit așa :)). Primul lucru pe care l-am făcut a fost să îl trezesc pe soțul meu să îl anunț că simțisem cum fetița noastră m-a lovit. Evident, că la fiecare lovitură, eram ”Pune mâna repede să simți și tu”. Prima dată a și râs de mine. Răspunsul lui a fost ”Cred că ai doar gaze...”.

De multe ori nu putea să prindă și el mișcările ei, însă pentru mine erau ca niște bile albe adunate pe tăbliță pentru vreun premiu sau ceva. Ideea e că de la acea lovitură mi-am schimbat total părerea și sentimentele vizavi de mișcările copilului. Adică, într-adevăr, sunt niște momente fantastice lăsate de Dumnezeu, care te fac să simți că plutești. Din momentele acelea, am început să vorbesc cu ea de câte ori mă lovea, sau vorbeam cu ea ca să o fac să lovească din nou doar pentru a-mi satisface mie bucuria asta. Încet, încet, loviturile au fost mai pronunțate, mai dese, mai vizibile, astfel încât să le poată vedea și soțul meu și să ne bucurăm împreună de ele.

In saptamana 33 o simt cum se rostogoleste in burtica

Astăzi, în săptămâna 33 de sarcină, o simt pe fetița noastră cum se rostogolește, cum stă întinsă, căci rămâne burtica deformată câteva secunde când se mișcă ea. E o experiență inedită, foarte plăcută și de care, cu siguranță, îmi va fi dor. Primele ei mișcări, prima ei lovitură pe care am simțit-o nu o voi uita niciodată, îmi va rămâne momentul acela o adevărată ”cicatrice”, de bucurie, de entuziasm și de dragoste eternă.

Despre ultimele saptamani de sarcina, citeste si

Panica in ultimele saptamani de sarcina - jurnal de sarcina

Internata in saptamana 35 de sarcina - jurnal de sarcina

Ultimele 4 saptamani ale sarcinii sau cand te simți ca o balena - 10 solutii la probleme

Autor - PutereV, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA


Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Ianuarie 2024)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII