10 ingrediente periculoase din pasta de dinti

10 ingrediente periculoase din pasta de dinti

10 ingrediente periculoase din pasta de dinti

  • Pasta de dinti, chiar daca (intr-o forma sau alta) a fost folosita de omenire inca din timpul grecilor antici, formula (asa cum o stim noi) nu a devenit populara decat pana la primul razboi mondial.

Pasta de dinti, chiar daca (intr-o forma sau alta) a fost folosita de omenire inca din timpul grecilor antici, formula (asa cum o stim noi) nu a devenit populara decat pana la primul razboi mondial. De indata ce companiile au inceput procesul de fabricare a pastei de dinti, oamenii au inceput sa achizitioneze amestecul magic - un produs garantat in a produce dinti stralucitori! Dintii albi erau la moda dupa ce primul razboi mondial s-a incheiat, iar pasta de dinti a devenit rapid un produs fara de care majoritatea oamenilor pur si simplu nu puteau trai.

Pasta de dinti este un element pe care aproape toata lumea il foloseste astazi, insa ce face ca acest preparat sa fie atat de special? Fie ca te speli pe dinti o data sau de trei pe zi, sunt sansele mari ca nu v-ati acordat timpul de a citi lista de ingrediente; unii cred ca ingredientele continute intr-un pachet standard de pasta de dinti sunt esentiale - altii cred ca apa poate fi la fel de eficace. In final, exista un motiv bun de ce pe majoritatea pachetelor de pasta de dinti se avertizeaza: "A nu se ingera!"

Deci, ce contine pasta de dinti?

Formaldehida
Aceasta este acelasi ingredient fara de care antreprenorii de pompe funebre nu pot trai, poate fi gasit in interiorul tubului de pasta de dinti. Formaldehida omoara toate acele bacterii mici care urca pe dinti dupa ce manancam sau dormim. In cazul in care o cantitate mare de formaldehida este ingerata accidental, rezultatul ar putea fi fatal. Ingestia severa de formaldehida rezulta in icter, leziuni renale, leziuni hepatice si eventual moarte.

Detergent
Spuma, spuma, ce curatenie! Ce ar fi pasta de dinti fara acel sentiment satisfacator produs de spuma? Producatorii utilizeaza detergenti pe baza regulata, pentru a potoli setea maselor care prefera pasta de dinti topita. In timp ce spuma poate fi distractiva, trebuie sa fim atenti la ingerarea accidentala a unei cantitati mari de spuma - detergentul inghitit poate provoca arsuri ale tractului digestiv.

Alge
Elastice si unsuroase, algele marine sustin structura pastei de dinti. Fara alge, pasta de dinti s-ar dezintegra! Vestea buna este ca algele marine nu sunt toxice. De fapt, algele marine au o serie de beneficii nutritionale, desi uneori, o vizita la un bar de sushi poate fi o modalitate mai buna de a obtine aceste beneficii.

Ulei de menta
Mentolat, Mentolat, Mentolat! O respiratie proaspata poate fi pastrata proaspata, doar cu ajutorul uleiului de menta! In timp ce traiti o senzatie racoritoare atunci cand va spalati pe dinti folosind pasta de dinti, uleiul de menta poate provoca un puls lent, arsuri la stomac, si tremurul muscular daca este ingerat.

Parafina
La fel de unsuroasa ca produsul petrolier din care este derivata, parafina contribuie la consistenta moale a pastei de dinti. Dupa cum s-ar putea imagina, parafina nu a fost menita consumului alimentar. Daca se intampla sa inghiti acest ingredient, te poti trezi cu dureri abdominale, greata, varsaturi, constipatie severa.

Glicerina glicol
Nu ati auzit de acest ingredient inainte? Glicolul glicerina, se adauga la pasta de dinti pentru a preveni uscarea pastei de dinti - este, de asemenea, gasit in antigel. Chiar daca glicerina nu este toxica, acest aditiv poate provoca greata daca este inghitit.

Creta
Intradevar - creta. Datorita faptului ca creta este facuta din exoschelete, e destul de greu de indepartat ulterior de pe dintii dvs perfecti. Praful de creta poate cauza probleme pulmonare in caz de inhalare, prin intermediul pastei de dinti, iar inghitirea chiar si a unei cantitati mici ar putea cauza sangerare interna.

Dioxid de titan
Acesta este un alt ingredient comun in pasta de dinti, desi se gaseste de obicei in vopseaua alba. Atunci cand este adaugat in pasta de dinti, dioxidul de titan are acelasi efect pe dinti precum pe pereti - ii pastreaza frumosi si albi (pentru cateva ore, cel putin!). Ingerarea dioxidului de titan nu este toxica, dar nici nu este recomandat.

Zaharina
Ceva trebuie sa fie in stare sa combata gustul teribil de detergent! Zaharina este dulce, dar nu prea dulce - exact cum majoritatea oamenilor prefera pasta lor de dinti! Zaharina a fost un subiect fierbinte de dezbatere, inca din timpurile lui Theodore Roosevelt la Casa Alba. USDA a incercat sa interzica substanta in 1972, in ciuda acestui fapt este considerat un produs "sigur" pentru a fi ingerat astazi.

Mentol
Un ingredient ultim pentru a adauga o nota mentolata respiratiei tale. Fara mentol, pasta de dinti ar putea avea gust de creta, glicerina, parafina, detergent, dioxid de titan si alge marine! Mentolul este considerat sigur pentru ingerare, insa sorbind un ceai de menta este o idee mult mai buna decat de mestecat dintr-un tub de pasta de dinti. 

Recomandare:

Cititi si Sanatatea Femeii de la Desprecopii.com

Stomatologie
Ce alegem: incrustatii sau plombe?specialistul raspunde
Implantul dentar
Snap-on smile
Produse naturale pentru albirea dintilor

Stomatologie

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. maria i
    maria itrimis la 24/9/2012

    ntr-adevar trebuie citite toate etichetele produselor pe care le folosim, iar dupa aceea sa optam pentru varianta cat mai putin chimica a acestora. De exemplu optiunea pastei de dinti fara fluor este de luat in considerare. Exista mai multe paste de dinti fara fluor. Eu am optat pentru varianta Spry care, pe langa fatul ca nu contine fluor este indulcita cu Xylitol. Acesta este un indulcitor total natural si care are foarte multe avantaje, printre care mentionam :slab glicemic, slab caloric, are proprietati antibacteriene, se poate folosi la temperaturi inalte, se foloseste de catre diabetici si in cure de slabire . Indulcitorul aceasta se produce prin fermentatie (produsul se numeste XyloSweet 100 % Xylitol).

    Raspunde la acest comentariu
  2. Adita
    Aditatrimis la 12/1/2012

    Nu_mi inchipuiam ca sunt atatea chestii necomestibile in pasta de dinti. ar trebui sa incep de acum sa citesc si etichetele de la pasta de dinti, poate gasesc ceva mai natural. sau sa gasesc o reteta de preparat in casa

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII