Dusmanul dintilor

Dusmanul dintilor

Dusmanul dintilor

  • Care sunt mai rele pentru dinti: merele sau o bautura acidulata? Cercetatorii cred ca prejudiciul este mult mai sever in cazul unui mar, pentru ca dureaza mai mult consumarea fructului decat bautul unei bauturi acidulate.

Care sunt mai rele pentru dinti: merele sau o bautura acidulata?

Cercetatorii cred ca prejudiciul este mult mai sever in cazul unui mar, pentru ca dureaza mai mult consumarea fructului decat bautul unei bauturi acidulate.

Merele -  intr-un studiu de 1.000 de barbati si femei, cei care au consumat mere in mod regulat au fost de 3,7 ori mai susceptibili a avea daune la dentina dintilor - stratul care formeaza  invelisului exterior al smaltului.

Surprinzator, cei care beau bauturi acidulate cu regularitate nu au avut nici un risc suplimentar, au descoperit cervetatorii de la Kings College Dental Institute din Londra.

Merele sunt acide si fiecare contine in jurul valorii de patru lingurite de zahar.

Desi bauturile acidulate contin in jurul valorii de opt lingurite de zahar pe pahar si au o aciditate asemanatoare cu merele, cercetatorii cred ca prejudiciul este mult mai sever in cazul fructelor, deoarece ne ia mai mult timp pentru rontaitul unui mar decat o bautul unui pahar de sprite de ex.

"De asemenea, bucatile de mere sunt mai susceptibile sa ramana prinse intre dinti, in acest caz acestea pot continua sa deterioreze smaltul pana cand sunt eliminate prin periaj si folosirea atei dentare", spune Harvey  Grahame, director clinic la Smilepod -  firma de servicii medicale dentare.

Pentru a minimiza daunele: beti apa imediat dupa ce mancati un mar pentru a spala particulele nocive, sau puteti manca merele cu lapte sau branza, de ex, care contin calciu, ce neutralizeaza acidul.

Recomandare:

Cititi si Sanatatea Femeii de la Desprecopii.com

Stomatologie
Ce alegem: incrustatii sau plombe?specialistul raspunde
Implantul dentar
Snap-on smile
Produse naturale pentru albirea dintilor

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII