Spala-te pe dinti pentru o inima sanatoasa

Spala-te pe dinti pentru o inima sanatoasa

Spala-te pe dinti pentru o inima sanatoasa

  • Bacterii mortale ar putea intra in fluxul sanguin, prin sangerarea gingiilor. Daca nu va spalati pe dinti in mod corespunzator riscati sa suferiti de probleme cardiace potential fatale, au descoperit oamenii de stiinta.

Bacterii mortale ar putea intra in fluxul sanguin, prin sangerarea gingiilor.

Daca nu va spalati pe dinti in mod corespunzator riscati sa suferiti de probleme cardiace potential fatale, au descoperit oamenii de stiinta. 

Bacteriile care ratacesc in gura pot provoca  cheaguri de sange care va pun in pericol viata si pot declansa boli rare, precum endocardita.

Cercetatorii au descris modul in care bacteria Streptococcus Gordonii poate intra in fluxul sanguin prin sangerarea gingiilor la Societatea pentru Conferinta Generala de Microbiologie.

Obiceiuri bune: Periajul dintilor de doua ori pe zi ajuta la eliminarea bacteriilor care pot cauza formarea cheagurilor de sange ucigase, si endocardita.

Odata ajunse in sange, bacteriile pot solicita coagularea sangelui. Ascunse in interiorul cheagurilor, bacteriile sunt protejate de sistemul imunitar si de antibiotice.

In cazul in care cheagurile cresc pe valve cardiace, acestea pot cauza endocardita infectioasa - atunci cand supapa devine infectata cauzeaza daune grave si uneori letale.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Bristol si Royal College of Surgeons din Dublin, spera sa dezvolte noi medicamente pentru a preveni formarea cheagurilor de sange si endocardita infectioasa.

Un studiu din 2010 a constatat ca igiena orala deficitara este legata de un risc crescut de afectiuni cardiace, cum ar fi atacurile de cord sau accidente vasculare cerebrale.

Recomandare:

Cititi si Sanatatea Femeii de la Desprecopii.com

Stomatologie
Ce alegem: incrustatii sau plombe?specialistul raspunde
Implantul dentar
Snap-on smile
Produse naturale pentru albirea dintilor

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII