Sarcina preţioasa a Iulianei Marciuc

Sarcina preţioasa a Iulianei Marciuc

Sarcina preţioasa a Iulianei Marciuc

  • O cunoasteti tot de la TV. In special cei ce urmăresc TVR Internaţional au ocazia să o vadă saptămanal. Atunci când nu credea că se mai poate, Iuliana a primit cel mai frumos dar de la Dumnezeu: de Valentine’s Day a rămas însărcinată cu David. Astăzi David are un an şi un pic, este un copil vesel şi neastâmpărat care deja a trecut prin primul său “accident de creştere” – şi-a lipit ambele mânuţe de uşa cuptorului...

Iuliana spune însă că nu aceasta a fost ziua cea mai grea din viaţa ei de mămică. In exclusivitate pentru Deprecopii.com Iuliana Marciuc povesteşte despre anii de aspirantă, despre sarcina ei preţioasă şi despre bucuria de-al avea pe David.

Câţi ani ai încercat să rămâi însărcinată?
10!

Şi cum ai reuşit să-ţi menţii vie speranţa în ăştia 10 ani?

În primul rând cu foarte multă ambiţie, eram foarte perseverentă, mă ţineam de toate tratamentele, nu mergea unul încercam altul, am încercat cred că tot ce este posibil şi nu mi-am pierdut credinţa. De fiecare dată am ştiut că dacă e să fie, se va întâmpla, am sperat că cineva acolo sus mă iubeşte cu adevărat şi mă va ajuta pentru asta şi uite că speranţa nu fost zadarnică…

Dar ce ţi-au spus medicii, ce motivaţie ţi-au dat pentru faptul că nu poţi rămâne însărcinată?

Îmi amintesc că prima dată, la singura operaţie de desfundare de trompe pe care am făcut-o în 1996, mi-au spus că după 6 luni voi rămâne însărcinată şi mi s-a părut foarte mult 6 luni…

Când mi s-a spus 6 luni am spus vaaai ce mult mai am de aşteptat… Şi am mai avut de aşteptat încă nouă ani de atunci. Văzând că nu s-a rezolvat am încercat diverse tratamente…

Care tratament ţi s-a părut cel mai uman?

Eu de la început nu am avut nici o frică pentru doctori niciodată, nu am avut frică, anxietate în prezenţa lor şi mă împrietenisem cu toţi doctorii, transformam întâlnirile cu ei şi în psihoterapie şi nu pot să spun că ceva mi-a displăcut. Am făcut şi reflexoterapie, am făcut şi tratamente hormonale, cele mai stresante erau cele hormonale pentru că mă aşteptam la reacţii adverse, mi-era teamă de reacţii adverse… Până la urmă pot să spun că de fiecare dată când mi se propunea o nouă variantă de tratament, nu refuzam. Am încercat tot ce mi s-a propus.

Ai încercat şi tratamente naturiste?

Da, am încercat un tratament de la Fulga, cu ceaiurile lui miraculoase şi chiar e tratamentul pe care l-am făcut în noiembrie şi ţin minte că el mi-a spus că este vorba şi despre o dereglare energetică a organismului şi că el îmi garantează că după această curăţire cu ceaiurile lui eu voi rămâne însărcinată în două luni. Era în noiembrie şi eu am rămas însărcinată în februarie…

Ai avut o presimţire că eşti însărcinată?

Nu am avut nici o presimţire, a fost momentul în care mi-am scos din cap complet lucrul ăsta, în ianuarie fusesem la specialişti evrei în fertilizare in vitro la centrul SABIC cu toată documentaţia mea şi mi s-a spus că nu prea am nici o şansă şi că ar fi mai bine să încerc cât mai repede să fac o fertilizare in vitro pentru că pe măsură ce trece timpul şi avansez în vârstă, eu având deja 38 de ani, sunt şanse şi mai mici să rămân însărcinată.

După plânsul de rigoare mi-am scos complet din cap această idee…

De ce, nu îţi plăcea ideea de fertilizare in vitro?

Aş fi făcut şi asta, dar mi-am scos complet din cap să rămân însărcinată pe cale naturală, şi de unde în ultimul timp eram obsedată de a rămâne însărcinată, pur şi simplu nu am mai fost… Era şi unul din sfaturile doctorilor: să îmi scot din minte.. îmi explicau că există şi un stress din cauza asta. Sigur, e uşor de spus, greu de făcut.Am făcut-o în schimb involuntar şi chiar când am sărbătorit Ziua Îndrăgostiţilor am rămas şi însărcinată.

Cum a fost sarcina?

Foarte uşoară, mult mai uşor decât mă aşteptam. Bine, 3 luni de zile am făcut injecţii în fiecare zi, dacă asta se poate numi “uşor” dar pentru mine era bucuria mult prea mare ca să mai conteze injecţiile de susţinere a sarcinii, de fixare a placentei şi n-am avut coşmaruri, nu pot să spun că am avut greţuri, nimic, tot ce mi se întâmpla era atât de plăcut încât nu conta.

Ai născut în România?

Da, bineînţeles… în România am născut, cu dr Alexandru Filipescu de la spitalul Elias cu care am şi rămas foarte bună prietenă. Am născut în condiţii speciale, recomand oricui spitalul Elias… Prin cezariană, pentru că se numea sarcină preţioasă şi atunci a fost recomandată cezariana. Şi a treia zi am şi ieşit din spital. A fost totul în regulă. Nu am reuşit să alăptez decât două luni din păcate. Bune şi alea, la vârsta mea.

Care a fost cel mai greu moment din viaţa ta de mămică?

Prima noapte acasă. Îmi amintesc şi acum că noaptea stăteam cu o carte în mână, aprinsesem veioza, copilul urla în braţe, în cealaltă mână ţineam cartea Mama şi Copilul a lui Căpraru, pentru că nu reuşeam să-i dau să sugă… el nu ştia, deşi mă învăţaseră la spital dar una era în spital când ele mă ajutau şi alta era acum singură.

Ţin minte că mi-a fost pur şi simplu jenă să o trezesc pe mama care era cu mine în casă in ideea de a mă ajuta dar am considerat că e prea obosită ca să o mai trezesc şi atunci, singură stăteam cu cartea în mână, cu veioza aprinsă în ochii copilului care plângea şi din cauza asta… şi ţin minte că a fost un moment foarte greu şi de neputinţă.

Până la urmă s-a rezolvat şi asta. Probabil Cineva îi învaţă să sugă, altcineva decât noi…

Ce-i aduce Moş Nicolae lui David?

Cred că o săniuţă. M-am gândit că vom merge la munte de sărbători şi este nevoie şi de o săniuţă. Nu ştiu exact dacă va sta în siguranţă în ea dar sper să găsesc una cu spătar şi mai sigură…

autor: Andreea Demirgian, Redactor Desprecopii.com
Toate drepturile rezervate (c) decembrie 2006

 Forumuri recomandate:

Forum General
Discutii despre aproape orice. Aici este punctul de intilnire si de plecare catre discutii specializate.

 Parintii intreaba, parintii raspund!
In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti (Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?)

Mai cititi pe www.desprecopii.com

  • Sunteti facuti unul pentru altul?
  • O scrisoare de departe...
  • Femeia echilibrata vs. Superfemeia
  • Cadouri de Craciun pentru o viata intreaga!
  • O zi din viata mea…o zi din mine
  • Copii mici - decizii mici; copii mari- decizii mari
  • Despre copii si praf de stele
  • Despre ... frustrare
  • Horoscopul copiilor
  • As vrea sã fim din nou o familie
  • Oare ar trebui sa fim cu totii vegetarieni?
  • Impresii personale de la o intilnire DC
  • Despartita, dar nu singura
  • Sfantul Andrei - Sarbatoare romaneasca
  • Povestea lui Mos Nicolae
  • Divortul – cum ii afecteaza pe copii
  • Antibioticele si cancerul de san
  • Anti-perspirantele si cancerul de san
  • Comunitate: Inimioarele desprecopii.com
  • Mos Nicolae are ochi de copil
  • ✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

    Subiecte tratate:
    Tema:

    Comentarii vizitatori

    Citeste toate comentariile

    Ce sentimente ti-a produs acest articol?

    Ultimile 5 comentarii

    1. aurica
      auricatrimis la 15/6/2009

      Aceasta este dragoste si dorinta adevarata.Cand vrei cu adevarat ceva si crezi in dumnezeau visele se implinesc. Va rugam daca aveti cum sa aflati mai multe de la Iuliana Marciuc , ce tratament a facut de la Fulga si daca poate sa ne dea mai multe iformatii pentru cele care doresc sa devina mamici.

      Raspunde la acest comentariu
    2. Ama
      Amatrimis la 26/5/2008

      Iuliana ,nu este iubire ambitia aceasta de 10 ani. Ai facut si acest copil nevinovat sa cantaresca balanta in partea ta.Da ,toti avem pe acelasi Cineva sus care ne iubeste ,sigur, mai ales cand lasi iubirea firesc sa vina .Iti doresc sa cunosti adevarata fericire in iubire.

      Raspunde la acest comentariu
    3. Mirela
      Mirela trimis la 26/12/2007

      Frumos David!!! Dar.....cum se poate sa fii asa fericita, cand tatal copilului...este tot sub acelasi acoperis cu sotia lui???? Chiar daca i-a dat numele copilului....se pare ca nu te iubeste indeajuns, incat sa divorteze, si sa se casatoreasca cu tine. Asa ar fi normal. Ce e cu viata asta dubla????

      Raspunde la acest comentariu
    4. pop dorina
      pop dorinatrimis la 13/12/2007

      IULIANA AI UN BAIETEL SUPERB,SEAMANA FT. BINE CU ADRIAN SA TI DEA DZEU. SANATATE SI SA VA BUCURATI DE EL...

      Raspunde la acest comentariu
    5. doina bica
      doina bicatrimis la 8/12/2006

      Legat strict de subiect, Iuliana reprezinta un model de perseverenta demn de urmat. Sa nu renunti dupa zece ani la o dorinta...cu adevarat pretioasa, Bravo! Mi-a placut mult categoria sarcinii,

      Raspunde la acest comentariu

    Scrie un comentariu

    Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

    Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

    DA (este întrebare)
    NU (nu este întrebare)


    Cod:

    Ai o întrebare pentru alte mămici?
    ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII