Schema vaccinurilor in 2018: calendarul de imunizare a copiilor in Romania

Schema vaccinurilor in 2018: calendarul de imunizare a copiilor in Romania

Schema vaccinurilor in 2018: calendarul de imunizare a copiilor in Romania

Vaccinarea bebelusului este de o importanta majora pentru sanatatea si viata lui. Vaccinurile determina copilul sa-si produca proprii anticorpi care-l vor proteja de boala si in cazul fetelor vor proteja copiii acestora cand vor fi la randul lor mame. In Romania, vaccinarea nu este ogligatorie insa pe internet circula o multime de informatii anti-vaccinare - complet iresponsabile. Orice parinte trebuie sa se informeze din surse sigure inainte de a lua o decizie de renuntare la vaccinarea copilului.

Iata schema vaccinurilor: calendarul de imunizare a copiilor in Romania 2018.

 

- despre schema vaccinurilor: calendarul de imunizare a copiilor in Romania, veti citi:
Vaccinarea bebelusului este de importanta majora pentru sanatatea si viata lui
Schema vaccinurilor gratuite in ROMANIA (Valabil in 2017)
Despre bolile severe ce pot sa apara daca nu respecti calendarul imunizarilor
Despre vaccinarea copiilor, trebuie citit cu atentie:
Vaccinuri optionale
Discutii aprinse pro-contra vaccinare, puteti urmari aici
Bolile copilului, o trecere in revista utila
Comunitatea parintilor informati: forum medical
 

Vaccinarea bebelusului este de importanta majora pentru sanatatea si viata lui

Vaccinarea bebelusului si a copilului este de o importanta majora pentru sanatatea si viata lui. Vaccinurile determina copilul sa-si produca proprii anticorpi care-l vor proteja de boala si in cazul fetelor vor proteja copiii acestora cand vor fi la randul lor mame.

Parinti, este foarte important sa va informati din surse serioase - inainte de a lua o decizie despre vaccinarea copilului

In Romania, vaccinarea nu este ogligatorie insa pe internet circula o multime de informatii anti-vaccinare - complet iresponsabile. Orice parinte trebuie sa se informeze din surse sigure inainte de a lua o decizie de renuntare la vaccinarea copilului. Aceasta decizie trebuie luata cu mare responsabilitate. Te invitam sa participi la platforma noastra de dezbateri despre vaccinare - absolut independenta - unde poti citi sau participa la discutie PRO si CONTRA vaccinare, dezbatere

 

  Vaccinarea PRO si CONTRA - argumentatie

Schema vaccinurilor gratuite in ROMANIA (Valabil in 2018)

In conformitate cu ORD MS 386/2015 privind Normele tehnice de realizare a programelor nationale de sanatate publica pentru anii 2016- 2018, se aplica urmatorul calendar national de vaccinare:

Calendar de vaccinare


Schema de vaccinare 2018 - infografic

Vaccinul Hepatic B

Hep B - Vaccinare impotriva Hepatitei B
- se face in maternitate
Cand se face: primele 24 de ore de viata

Vaccinul de tip Calmette Guerin BCG

 - se face in maternitate)
Cand se face: 1-7zile de viata

Vaccin hexavalent (DTPa-VPI-Hib-Hep B)

(DTPa-VPI-Hib-Hep B)
Vaccin hexavalent  diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic-Haemophilus B hepatitic B
Vaccin pneumococic conjugat *
- se face la medicul de familie|
Cand se face: la 2 luni

Vaccin hexavalent (DTPa-VPI-Hib-Hep B)

Vaccin hexavalent diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic-Haemophilus B hepatitic B
(DTPa-VPI-Hib-Hep B)
Vaccin pneumococic conjugat *
- se face la medicul de familie
Cand se face: la 4 luni

Vaccin hexavalent (DTPa-VPI-Hib-Hep. B)
Vaccin pneumococic*

Vaccin hexavalent
(DTPa-VPI-Hib-Hep B)
Vaccin pneumococic conjugat *
- se face la medicul de familie
Cand se face: la 11 luni

Vaccin rujeolic-rubeolic-oreion
(ROR)

- se face la medicul de familie
Cand se face: la 12 luni 

Vaccin rujeolic-rubeolic-oreion
(ROR)

- se face la medicul de familie rapel 2
Cand se face: 5 ani - 7 ani

 Vaccin tetravalent

Vaccin diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic
( DTPa-VPI)/vaccinul polio inactivat (VPI)
- se face la medicul de familie
Cand se face: 6 ani

 Vaccin antipolio*** VPI

Cand se face: 8 ani
- se face la medicul de familie

 Vaccin diftero-tetanic pentru adulti/ vaccin diftero-tetano-pertussis acelular

- se face la medicul de familie
Cand se face: 14 ani 

*) Vaccinul Pneumococic conjugat va fi introdus in calendarul de vaccinare in functie de fondurile disponibile.
**) Copiii cu vârsta de 6 ani care au în antecedentele vaccinale o doză de DTPa la 4 ani vor fi vaccinați cu VPI, iar cei care nu au în antecedentele vaccinale o doză de DPTa vor fi vaccinați cu DTPa-VPI.
***) Copiii cu vârsta de 8 ani care au în antecedentele vaccinale o doză de DTPa la 4 ani vor fi vaccinați cu VPI (copiii care nu au fost școlarizați în clasa pregătitoare).
- care au in antecedentele vaccinale o doza de DTPa - la 4 ani sunt vaccinati cu VPI.
- care nu au in antecendentele vaccinale o doza de DTPa la 4 ani - vor fi vaccinati cu DTPa - VPI
- copiii cu varsta de 8 ani care au in antecedentele vaccinale o doza de DTPa la 4 ani - vor fi vaccinati in 2016 (copiii care nu au fost scolarizati in clasa pregatitoare) - Se aplica numai in 2016.
 

Pentru administrarea tuturor vaccinurilor mentionate se vor utiliza numai seringi de unica utilizare.

1. Obiectivul principal: pana la varsta de 18 luni orice copil trebuie sa fie vaccinat cu minimum 3 doze HB si 3 doze DTPa-VPI si Hib

2. Vaccinare cu vaccin hexavalent la 11 luni se va face incepand cu copiii care nu au primit acest vaccin la varsta de 6 luni. 


sursa fotografiei de mai sus: Evenimenul Zilei

Costul vaccinurilor este suportat de stat. Fiecare țară își alcătuiește un calendar al vaccinărilor. Calendarul este un program oficial, recomandat pentru vaccinarea tuturor persoanelor eligibile, în funcție de vârstă.

Despre bolile severe ce pot sa apara daca nu respecti calendarul imunizarilor

Difteria: Difteria este o boala infectioasa severa, in care se poate forma o membrana in portiunea posterioara a nasului si gatului, impiedicand astfel respiratia. Se poate preveni prin vaccinarea DTP.

Rujeola: Rujeola este o boala potential severa. Ea poate determina febra mare si complicatii de tipul infectiei la nivelul ochiului si al urechii medii, surditate, crup, pneumonie si mult mai rar, complicatii la nivelul creierului. Se poate preveni prin vaccinare VVR.

Tusea convulsiva: Este o infectie bacteriana periculoasa, mai ales la sugari. Tusea are un aspect particular - copilul are crize de tuse latratoare care se termina printr-un horcait. Acest  horcait inspirator poate fi inlocuit printr-un stop al respiratiei.

Complicatiile include convulsii, pneumonie, infectie otica, hernii si uneori complicatii cerebrale. Se poate preveni prin vaccinare DTP.

Tetanosul: Tetanosul este o infectie care poate duce la deces. Ea apare atunci cand o rana (chiar superficiala) este contaminata cu pamant continand spori de tetanos. Afecteaza sistemul nervos central (creierul si maduva spinarii). Este foarte important sa preveniti boala prin vaccinare si revaccinare periodica. Se poate preveni prin vaccinare DTP.

Poliomielita: Este o boala virala care afecteaza sistemul nervos central. Poate determina paralizii ale membrelor, si uneori paralizii extensive, cuprinzand muschii respiratori, meningita si chiar moartea.Protectia impotriva acestei boli este esentiala. Se poate preveni prin vaccinare anti-polio VPI. Citeste  Poliomielita si vaccinarea antipolio in Romania

Despre vaccinarea copiilor, trebuie citit cu atentie:

Vaccinurile copilăriei: răspunsuri directe la intrebări dificile

Vaccinurile copilăriei: răspunsuri directe la intrebări dificile

Vaccinurile administrate in copilarie protejeaza copiii de o multitudine de boli grave sau cu potential letal, precum difteria, pojar, meningita, poliomielita, tetanosul si tusea convulsiva.…

Bolile copilariei – Povesti de la mamici

Bolile copilariei – Povesti de la mamici

Gastroenterita cauzata de rotavirus este o boala foarte contagioasa, care afecteaza intr-o proportie mare copiii intre 0 si 5 ani. Multe mamici nu stiu insa ca aceasta boala poate duce la…

De ce trebuie să ne vaccinam copiii: 15 argumente

De ce trebuie să ne vaccinam copiii: 15 argumente

Exista parinti din Romania hotarasc sa nu isi vaccineze copilul dupa ce citesc diverse surse obscure de informatie de pe net.Iata sfatul specialistului de la Desprecopii: Ma lovesc in ultimul timp de…

Vaccinuri optionale

Vaccinul antirubeolic asigura protectie impotriva rubeoleo. Rubeola este o boala eruptive cunoscuta si sub numele de pojarul german de trei zile.

Vaccinul impotriva gastroenteritei acute
cu RotavirusRotarix este un vaccin administrat oral, in doua doze, care ofera din timp protectie copiilor impotriva rotavirusului. OMS recomanda administrarea acestuia la copii cu varsta cuprinsa intre 6-32 de saptamani pentru prevenirea gastroenterocolitei produsa de rotavirus. Vaccinul este acum prezent si se realizeaza in peste 100 de tari din lume.

Vaccinarea anti human papiloma virus - pentru adolescente

Vaccinul antivaricelos - Vaccinul antivaricelos asigura protectie impotriva infectiei cu virusul varicelo-zosterian, care produce ca boala primara varicela, o boala eruptiva extrem de contagioasa. Vaccinul contine virus viu, atenuat si face parte din vaccinurile obligatorii in multe tari.

Vaccinul impotriva Hepatitei A
- Hepatita A este o boala transmisa in special in colectivitate sau apa contaminata. In 19% din cazuri, Hepatita A cazuri evolueaza letal.

Vaccinul antiurlian - Vaccinul antiurlian asigura protectie impotriva oreionului/parotidei epidemice. Oreionul este o boala virala produsa de virusul urlian, caracterizata prin largirea dureroasa a parotidelor si a altor glande salivare.  In unele tari dezvoltate exista un vaccine combinat pentru rujeola, rubeola, oreion, si in unele tari face parte din lista vaccinurilor obligatorii.

Vaccinul Meningococic A+C, tulpina A fiind considerata a fi cel mai des implicata in cazurile de meningita meningococica in Romania.

 

Discutii aprinse pro-contra vaccinare, puteti urmari aici

PRO SI CONTRA VACCINARE - ARGUMENTE 

Legea vaccinarii copiilor in Romania - dezbatere DC
Mesaj pentru cei care sustin campania anti-vaccinare
Urmari ale campaniilor anti-vaccinare. Cerere.
Olivia Steer si vaccinarea copillor - sau starletismul iresponsabil
vaccinare polio la 6 ani
Ebola si vaccinurile - sau despre isteria conspiratiilor
Vaccinurile copilariei - gratis sau nu ?

 

Bolile copilului, o trecere in revista utila

 La Medicul va Raspunde veti gasi sute de raspunsuri la intrebarile puse medicilor Desprecopii.com

Riscurile si beneficiile vaccinurilor: 11 intrebari si raspunsurile lor de la medic

Riscurile si beneficiile vaccinurilor: 11 intrebari si raspunsurile lor de la medic

Ce riscuri are un vaccin pentru copilul tau? Si ce beneficii? Ca parinte este foarte important sa stii si sa intelegi care sunt adevaratele avantaje –si adevaratele riscuri – ale…

Cât de periculoase pot fi vaccinurile pentru copii? Dacă ești mamă sau tată, aceste informații sunt esențial de știut. 💉👶

Cât de periculoase pot fi vaccinurile pentru copii? Dacă ești mamă sau tată, aceste informații sunt esențial de știut. 💉👶

Vaccinurile reprezintă una dintre cele mai mari realizări în domeniul sănătății publice, fiind esențiale în prevenirea și controlul bolilor…

Vaccinurile in timpul sarcinii: intre da si nu

Vaccinurile in timpul sarcinii: intre da si nu

Vaccinurile si sarcina. Specialistii sustin ca vaccinurile care contin virusuri inactive pot fi administrate fara probleme in timpul sarcinii, in timp ce vaccinurile ce contin virusuri vii nu sunt …

Comunitatea parintilor informati: forum medical

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

autor: Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate (c) 2018
referinte: Normele tehnice de realizare a programelor nationale de sanatate publica pentru anii 2015 si 2016, din 31.03.2015

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

15 comentarii din totalul de 65:

  1. Roxana
    Roxanatrimis la 6/8/2019

    Buna ziua..am facut vaccinul de 4 luni iar dupa o saptamna am facut analize iar Tgo si Tgp au iesit f mari poate fii din cauza vaccinului si ca a trecut o perioada prea scurta de la vaccin?

    Raspunde la acest comentariu
  2. Matyus Emoke
    Matyus Emoketrimis la 15/1/2017

    Am o problema foarte mare!!!!z Fetita mea de 7 ani jumate nu are vaccinu de 6 ani pt ca la cabinet nu exista vaccinu sunt ingrjorat foarte mult in ciecare zi astept telefonu medicului de familie ca pot merge la vacin .am vrut sa cumpar da mi sa zis ca nu exista nicaeri in romania.atunci de ce ministeru sanatati fa e scandal daca nu vaccinam copii .eu as vaccina dar cu ce??????rusine nesintit sigur pt copi i lor aduc ddin strainatate si pe ai noi vacineaza cu apa ca e gratis

    Raspunde la acest comentariu
  3. Matyus Emoke
    Matyus Emoketrimis la 15/1/2017

    Am o problema foarte mare!!!!z Fetita mea de 7 ani jumate nu are vaccinu de 6 ani pt ca la cabinet nu exista vaccinu sunt ingrjorat foarte mult in ciecare zi astept telefonu medicului de familie ca pot merge la vacin .am vrut sa cumpar da mi sa zis ca nu exista nicaeri in romania.atunci de ce ministeru sanatati fa e scandal daca nu vaccinam copii .eu as vaccina dar cu ce??????rusine nesintit sigur pt copi i lor aduc ddin strainatate si pe ai noi vacineaza cu apa ca e gratis

    Raspunde la acest comentariu
  4. Raluca
    Ralucatrimis la 29/12/2016

    Buna ziua am si eu o intrebare si o nelamurire,de curand mi am mutat fata in varsta d 3 ani la un doctor d familie mai aproape de noi deoarece noi stam in afara bucurestiului si imi era greu sa ajung cu fata la medic,toate bune si frumoase doar ca in ianuarie a zis sa ma duc sa fac a doua dozare d vaccin problema e ca are 3 ani si in schema d vaccinare nu am vazut nicaieri vaccin facut la aceasta varsta!!!Nici nu am apucat sa pun prea multe intrebari deoarece era in fel d epidemie d scarlatina si erau copii cu febra si am preferat sa plec deoarece ea nu e la gradinita inca si mia fost frica sa nu iau vrun virus!Stiti ceva sa dat vreo lege sa oblige sa se repete vrun vaccin tinand cont k ultimul la ea a fost la un an??Va multumesc!!

    Raspunde la acest comentariu
  5. sistemul de sanatate in romania
    sistemul de sanatate in romaniatrimis la 6/10/2016

    Buba ziua toata lumea vorbește ca nu vrem să ne vaccinam copii al meu copil are imedeat un an si trei luni si vaccinul de 11 luni nu la primit deoarece nu sunt vaccinuri.sistemul din Romania e varza jos cu cei de la guvern care dorm pe mese

    Raspunde la acest comentariu
  6. alexandra mirea
    alexandra mireatrimis la 26/9/2016

    cat mai intarzie vaccinurile la bebelusi???????????/stie cineva ??????

    Raspunde la acest comentariu
  7. TUDOR ADELA
    TUDOR ADELAtrimis la 10/6/2016

    BUNA ZIUA , AS DORI DACA TOT SCRIETI DETALII DESPRE CE SE POATE INTAMPLA DACA NU NE VACCINAM COPII , SA SCRIETI SI CE SE POATE INTAMPLA DACA SE VACCINEAZA ! OARE DE CE NI SE INMANEAZA PROSPECTUL UNUI VACCIN ABIA DUPA CE IL FACEM DE CE ? PENTRU CA TRAIM IN ROMANIA SI NU AVEM DREPTUL LIBER DE A ALEGE DACA SA NE VACCINAM SAU NU COPII ! ACUM SE SCOT DE PE PIATA ACUM REAPAR CE ESTE ASTA ..................CAND SI UNDE VOM GASI TOATE RASPUNSURILE LA INTREBARILE NOATSRE ????

    Raspunde la acest comentariu
    • Florina
      Florinatrimis la 18/5/2017

      Citeste pagina PRO SI CONTRA VACCINARE tot de pe DC o gasesti aici http://www.desprecopii.com/info-id-20103-nm-PRO-si-CONTRA-vaccinare-dezbatere.htm

  8. nae
    naetrimis la 24/5/2016

    Nu există vaccinuri obligatorii ci numai opţionale.Ele nu te protejează ,ci te îmbolnăvesc.Există multe boli inexplicabile,sau pentru care singura explicaţie este vaccinul.Dacă s-ar face studii serioase asupra comunităţilor nevaccinate sau insuficient vaccinate-amishi,mormoni,evrei religioşi,romi,indigeni din AMAZONIA,s-ar dovedi inutilitatea vaccinărilor.Dar lucrul acesta nu se vrea,mai ales că viruşii închipuiţi (ebola)stau la pândă,asteptând descoperirea de noi vaccinuri.

    Raspunde la acest comentariu
  9. Pavel
    Paveltrimis la 23/5/2016

    Ce minister are in grija aceste vaccinuri pentru nou nascuti. La 2 luni nu i-am facut vaccinul, dr. de fam. zice ca nu l-au primit de la minister. Sa nu ma ingrijorez ca e ok, nu e o mare problema. Unde pot face o plangere sau o reclamatie pentru acest vaccin. Vreau sa-l cumpar si la Helpnet si Sensiblu au zis a nu-l au.

    Raspunde la acest comentariu
  10. cirstea luminita mirela
    cirstea luminita mirelatrimis la 18/5/2016

    Am un baietel in varsta de 8 ani cu sindromul down si elemente autiste,si constat cu stupoare ca nu i s a mai respectat schema de vaccinare de la 3 ani spunandu mi ca o sa ise faca vaccinurile in cadru organizat la gradinita cu program special! Va rog cum pot sa i mai recuperez schema de vaccinare fara alte riscuri?!..multumesc,astept raspuns urg3nt,sunt f.ingrijorata!

    Raspunde la acest comentariu
  11. georgeta
    georgetatrimis la 18/5/2016

    ce se intampla daca nu se fac vaccinarile exact la 2 luni, 4 luni s.a.m.d.

    Raspunde la acest comentariu
  12. Gigi
    Gigitrimis la 18/5/2016

    Salut,puteti sa-mi spuneti care e denumirea comerciala a vaccinului care se impune la 12 luni ,rujeolic,rubeolic,oreion?

    Raspunde la acest comentariu
  13. adela
    adelatrimis la 18/5/2016

    cum se poate ca sa ni se spun a sa facem aceste vaccinuri sintetice cum cu ce tupeu puteti spune ca toti copi vor face aceste vaccinuri si in caz de se va intampla ceva autisim indifferent ce la copil vor sup[orta statul daunele cum puteti spune fara nerusinare acst lucru banii cvu care veti rasplati in caz de concesinmte grave este atiotb de important decit viata copilluluyi stiti cit costa unj vaccine original 800 900 ron statul; nu daq acesti bani pe aceste vaccinuiri vaccinurile care se fac siunt sintetice cu bacteri si se fac fara retinere copii noistriu sint coibaii vostriu copi vostri sint vaccinati cu vaccinuri bune nu cu acel vaccine ce contin ce contin acest l;ucru stiu de la sursa siugura stiu ce spun nu va luati dupa schema lor schema este pentru noi dar pentru ei schema nu exisata ce o sa se intampple oare daca nu facem sa ne unim si sa mergem mai nbu ne intereseaza banii statului sa ne descadescubite departe sa fie anal;izate schemele lor sa facem in asa fel ca prim,a data sa fie vaccinati in primul rand copii acestor medici cu acfeleeasi vaccine nu avem nevoie de despagubirtile statu;u nu vrem sa avem copii sanatosi despagubire auzi in caz de se intampla ceva la copil oare bani sint importanti sau voata copilului meru sa ramana im,firom topata ciuata rusine in nici u8n caz nu voi vaccine nu asta nu da dovada de sigruanta copilului cu vaccine daca ni sa spus ca vor fi desp[ugabiti ce inseamna asta

    Raspunde la acest comentariu
  14. Dan
    Dantrimis la 11/5/2016

    Am un copil de 4 luni și azi am cumpărat vaccinul care trebuia făcut la 2 luni. Medicul de familie ne-a recomandat să așteptăm acum 2 luni, poate va primi. Două luni am tot sunat. Azi am decartat 115 lei. Halal sistem...thanks Cioloș!

    Raspunde la acest comentariu
  15. Name
    Nametrimis la 27/4/2016

    Vaccinul antiurlian ---de unde se poate face rost de acest vaccine pt adult , cel pentru copil e diferit? Multumesc.

    Raspunde la acest comentariu
  16. Mimi
    Mimitrimis la 13/4/2016

    Eh, daca tot e loc de aruncat cu parerea, ma bag si eu, si zic asa: "Ce tie nu-ti place - altuia nu-i face!" Fair enough! Atunci, prin tranzitivitate: Ce tie si parintilor tai v-a facut bine, de ce nu i-ar face si copilului tau? E logica elementara. Toti cei anti-vaccinare am senzatia ca sunt absolut convinsi ca ai loc copii nu vor ajunge adulti. Exemplu, ca adult: Incerc sa obtin o sarcina. Nu mi-am instiintat familia inca (e treaba noastra), nu vreau sa ii chestionez in legatura cu vaccinurile si bolile copilariei mele. Nu intreb "pe departe" - e o chestiune foarte serioasa! Deci, fac analize! Si astept cu o urma de stres... Constat ca sunt imunizata la toate cele care mi-ar putea dauna in sarcina si in secret ii multumesc mamei mele ca n-a fost o anti-vaccinista :) Nu semneaza nimeni contract ca va face TOATE bolile copilariei IN COPILARIE! Varicela la maturitate lasa barbatii infertili; oreionul, rubeola si multe altele IN SARCINA sunt dezastre care asteapta sa se intample.

    Raspunde la acest comentariu
  17. cirstea luminita mirela
    cirstea luminita mirelatrimis la 16/1/2016

    Am un baietel in varsta de 8 ani cu sindromul down si elemente autiste,si constat cu stupoare ca nu i s a mai respectat schema de vaccinare de la 3 ani spunandu mi ca o sa ise faca vaccinurile in cadru organizat la gradinita cu program special! Va rog cum pot sa i mai recuperez schema de vaccinare fara alte riscuri?!..multumesc,astept raspuns urg3nt,sunt f.ingrijorata!

    Raspunde la acest comentariu
  18. cirstea luminita mirela
    cirstea luminita mirelatrimis la 16/1/2016

    Am un baietel in varsta de 8 ani cu sindromul down si elemente autiste,si constat cu stupoare ca nu i s a mai respectat schema de vaccinare de la 3 ani spunandu mi ca o sa ise faca vaccinurile in cadru organizat la gradinita cu program special! Va rog cum pot sa i mai recuperez schema de vaccinare fara alte riscuri?!..multumesc,astept raspuns urg3nt,sunt f.ingrijorata!

    Raspunde la acest comentariu
  19. cirstea luminita mirela
    cirstea luminita mirelatrimis la 16/1/2016

    Am un baietel in varsta de 8 ani cu sindromul down si elemente autiste,si constat cu stupoare ca nu i s a mai respectat schema de vaccinare de la 3 ani spunandu mi ca o sa ise faca vaccinurile in cadru organizat la gradinita cu program special! Va rog cum pot sa i mai recuperez schema de vaccinare fara alte riscuri?!..multumesc,astept raspuns urg3nt,sunt f.ingrijorata!

    Raspunde la acest comentariu
  20. maya
    mayatrimis la 13/8/2015

    Flo, eu va inteleg pozitia, la fel cum i-o inteleg si pe aceluia din tabara adversa. Fiecare are motivele lui sa faca sau sa nu faca un lucru. Bineinteles ca acest lucru se peterece in baza unei analize temeinice sau cel putin as vrea sa cred ca da. Insa limbajul dumneavoastra agresiv ma face sa inteleg de ce oamenii se simt ca niste sclavi. De ce ii insultati si ii faceti in fel si chip? Credeti ca rezolvi ceva in felul asta? Nimic, afara de faptul ca riscati sa va faceti dusmani. Le spuneti ca nu sunt medici...Dumneavoastra aveti aceasta profesie sau cautati sa ii intimidati? Daca sunteti medic cu adevarat ascultati-i, luati-i langa dumneavoastra, explicati-le de ce e bine sau de ce nu, nu-i tratati ca pe niste inferiori. In definitiv sunt oameni. gelu,De ce aruncati blesteme? Stiti ca este pacat si nici nu e normal. Ar mai fi multe de spus, dar nu imi permite spatiul.

    Raspunde la acest comentariu
  21. Antoniu
    Antoniutrimis la 5/8/2015

    Cum s-a schimbat schema? Pe baza caror analize risc-beneficiu? Pe baza caror studii? De ce doar in Romania? Ce ni se ascunde?

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII