Comunicarea Feng Shui in timpul sarcinii: Poți să incarci bebelușul cu energie pozitivă și să il rogi să se pozitioneze corect inainte de naștere

Comunicarea Feng Shui in timpul sarcinii: Poti sa incarci bebelusul cu energie pozitiva si sa il rogi sa se pozitioneze corect inainte de nastere.

Comunicarea Feng Shui in timpul sarcinii: Poți să incarci bebelușul cu energie pozitivă și să il rogi să se pozitioneze corect inainte de naștere

Experții Feng Shui susțin ideea că caracterul bebelușului se formează încă dinainte de naștere. Imaginați-vă: bebelușul este atât de mic, de dimensiunea unui bob de mazăre, și este deja sortit să devină un artist sau un muzician faimos, sau poate un cântăreț de operă... Având o comunicare perfectă cu bebelușul din burtică, vei putea să îl încarci cu acea energie Chi pozitivă. Încearcă să îl ajuți pe bebe să-și dezvolte toate calitățile cu care l-a înzestrat natura. 🌱✨

Iată totul despre comunicarea Feng Shui cu bebelușul în timpul sarcinii. Poți să îți încarci bebelușul cu energie pozitivă și chiar să îl ajuți să se poziționeze corect înainte de naștere. 🤰🌟

Caracterul copilului se formeaza inainte de nastere
Ajuta-l sa isi dezvolte deja calitatile si talentele
Afla prin culori starea dumneavoastra si starea bebelusului
Culorile si comunicarea Feng Shui
Incercati sa determinati gandurile si sentimentele bebelusului
Stimulati bebelusul prin muzica
Ce muzica ar trebui sa alegeti?
Ce comunica miscarile bebelusului din burtica
Inainte de nastere, rugati-l sa se aseze cu capul in jos
De ce este importanta comunicarea cu bebelusul inainte de nastere
Despre comunicarea cu bebelusul din burtica cititi
Sarcina: grupuri de suport, Comunitatea Gravidutelor inteligente
Dezvoltarea sarcinii - ghid complet

Caracterul copilului se formeaza inainte de nastere

Se stie ca primele trei luni de sarcina sunt foarte importante. In aceasta perioada se formeaza toate organele si sistemele bebelusului. Apoi mai trebuie numai sa creasca si sa se dezvolte, iar acum doar se pun pazele acestei dezvoltari. In timpul primelor trei luni, toata puterea organismului dumneavoastra este implicata in acest proces. Probabil ati observat ca pana si femeile care ar fi dorit sa intrerupa sarcina sunt acum bucuroase ca vor avea un copil. Motivul este ca la inceputul sarcinii, organismul incepe sa secrete hormoni speciali, care va influenteaza modul in care ganditi, visati si aveti grija de copil.

Expertii Feng Shui sunt de acord cu ideea privind formarea caracterului bebelusului inainte de nastere. Imaginati-va numai: bebelusul este atat de mic, de dimensiunea unui bob de mazare, si este deja sortit sa devina un artist sau un muzician faimos, sau poate un cantaret de opera…Avand o comunicare perfecta cu bebelusul din burtica  - veti putea avea acel copil perfect incarcat cu energie Chi (energia pozitiva).

energie pozitiva sarcina

Ajuta-l sa isi dezvolte deja calitatile si talentele

Incearca sa-l ajuti pe bebe sa isi dezvoltate toate calitatile cu care l-a inzestrat natura. De asta - in timpul sarcinii - inseamna ca trebuie sa mergi mai des la teatru si sa ascultati muzica buna. 

S-a observat ca in perioada sarcinii, multe femei tanjesc dupa tot ce este frumos; unele femei chiar vor sa se ocupe de lucruri care inainte le erau indiferente, precum cusutul, impletitul, decoratiunile, muzica vocala sau instrumentala. 

Desenatul este alt lucru care va ajuta sa va pastrati buna dispozitie, sa va relaxati la maxim si sa va exprimati sentimentele pe hartie. 

S-a demonstrat ca toate sentimentele mamei ii sunt transmise bebelusului. Desigur, el inca nu poate intelege tot ce simtiti, nu va cunoaste gandurile, insa bebelusul isi poate da seama daca sunteti fericita sau daca va simtiti rau prin respiratie, puls si prin alte sunete pe care le scoateti. 

Desi bebelusul este complet dependent de dumneavoastra in perioada prenatala, nu trebuie sa uitati ca are personalitatea lui si are propriile sentimente, temeri si dorinte. Uneori vi se pare ca bebelusul are aceleasi sentimente ca si dumneavoastra. 

Afla prin culori starea ta si starea bebelusului

Totusi, trebuie sa stiti ca bebelusul dumneavoastra are propriul punct de vedere asupra anumitor lucruri, ca si orice alta persoana umana. Vi se pare ca bebelusul doarme cand sunteti suparata? Sunteti sigura? Nu? Atunci puteti face un test special.

Iata cum puteti afla starea dumneavoastra. Pentru cateva minute, luati loc si relaxati-va. Daca doriti, va puteti intinde pe pat. Inchideti ochii pentru 20 de secunde si imaginati-va o culoare, fie ca pata de culoare, fie sub forma unui obiect, de exemplu, un balon.   

Culoarea si comunicarea Feng Shui

Expertiii Feng Shui considera ca acea culoare pe care o preferati altora, indiferent de motive, simbolizeaza starea dumneavoastra emotionala:

Albastru inchis – este un simbol al calmului si exprima satisfactie fata de starea pe care o aveti.

Verde – persistenta, incercare de auto-afirmare.

Maro – apare numai in situatii de stres.

Negru – teama.

Rosu – agresiune ascunsa.

Galben – nevoie de comunicare, speranta.

Gri – indiferenta, apatie.

Uneori vedeti combinatii de culori. In acest caz, incercati sa le gasiti pe cele dominante din combinatie si sa determinati starea emotionala a bebelusului. Iata un exemplu. Daca vedeti o floare rosie de mac, inseamna ca simtiti agresiune, poate in mod inconstient.

Incercati sa determinati gandurile si sentimentele bebelusului

Si acum incercati sa determinati gandurile si sentimentele bebelusului. S-a demonstrat ca bebelusii ne personalizeaza toate temerile si sentimentele: „Daca mama este furioasa – inseamna ca am facut ceva rau. Daca mama se teme de ceva – inseamna ca ma aflu intr-un mare pericol.“ – deci incercati sa va controlati emotiile in orice situatie.

Faceti-va confortabila si relaxati-va. Inchideti ochii si spuneti urmatoarele cuvinte (daca nu aveti incredere in memoria dumneavoastra, inregistrati-le pe banda):

Sunt absolut calma (cel putin de 5 ori)

Respir uniform si profund (cel putin de 5 ori)

Burtica mea este relaxata (cel putin de 5 ori)

Sunt absolut calma.

Incercati nu numai sa pronuntati frazele, ci si sa le simtiti. Bebelusul simte cea mai mica lipsa de sinceritate, sau daca va ganditi la alte lucuri in momentul respectiv. Acum incercati sa simtiti o culoare venind din burtica. Spuneti-va: „Burtica mea radiaza o culoare“ de cel putin 5 ori. Confirmati din nou: „Sunt calma“. Acum trebuie numai sa comparati culoarea pe care ati vazut-o dumneavoastra si culoarea care a venit din burtica. In al doilea caz, culoarea simbolizeaza starea emotionala a bebelusului.

Daca sunt identice, inseamna ca bebelusul simte acelasi lucru ca si dumneavoastra. Calmati bebelusul, spunandu-i: „Iarta-ma, dragul meu (draga mea). Nu stiam ca si tu esti suparat(a). Nu esti tu de vina pentru supararea asta, iar eu te iubesc foarte mult.“ Dupa aproximativ o ora si jumatate, verificati din nou culorile: daca sunt albastru inchis, atunci totul este bine.

Citeste si 10 moduri in care poti vorbi cu bebelusul din burtica ta - incepe deja sa il faci fericit

Prin Feng Shui il puteti ajuta sa se simta mai bine

Uneori se intampla sa aveti dumneavoastra o culoare buna, iar bebelusul una nu prea buna. Asta arata ca exista probleme in comunicarea dumneavoastra cu el. Analizati-va comportamentul. Poate ii acordati prea putina atentie? Poate ganditi ca este prea mic ca sa simta la fel ca dumneavoastra? Oricum, il puteti calma. Nu uitati sa-i spuneti fiului (sau fiicei) dumneavoastra cat de mult il (o) iubiti in timp ce va atingeti burtica. Incercati sa va faceti bebelusul sa se simta minunat in burtica, incercati sa-i explicati tot ce i se intampla.

La inceput poate fi oarecum neobisnuit si dificil sa incercati sa va concentrati, dar cu timpul va fi tot mai usor. Acest mod de comunicare cu bebelusul ii va oferi o conexiune emotionala stabila cu dumneavoastra in timpul intregii sale vieti de dupa nastere. S-a demonstrat ca in timpul nasterii, suportul reciproc dintre mama si fetus usureaza semnificativ intregul proces.

Stimulati bebelusul prin muzica

Pana la saptamana 20 de sarcina, metoda prezentata anterior este, probabil, singura care va poate ajuta sa aflati sentimentele copilului care urmeaza sa se nasca. Medicii au demonstrat ca bebelusul poate auzi deja in saptamana 22 de sarcina. Numai ca trateaza toate sunetele oarecum altfel in burtica mamei.

Daca doriti sa aflati cum aude bebelusul dumneavoastra, scufundati-va in cada cu apa si rugati-va sotul sa porneasca muzica sau sa spuna cateva cuvinte. Asa aude bebelusul dumneavoastra. Totusi, nu-i plac sunetele prea puternice. Se poate observa in timpul ecografiei ca bebelusul tresare si incearca sa se indeparteze de sunetele puternice.

Bebelusul poate auzi si muzica, nu numai vocile. El are chiar si gusturi muzicale: exista melodii care il calmeaza si melodii care il stimuleaza si nu-l lasa sa doarma. Dorim sa subliniem ca informatiile pe care le primeste bebelusul in timpul dezvoltarii sale prenatale au o influenta semnificativa asupra vietii sale viitoare.

Iata de ce puteti stimula formarea sistemului nervos central cu ajutorul muzicii, iar aceasta metoda nu este deloc noua. Inca de acum doua mii de ani, chinezii foloseau o astfel de stimulare a dezvoltarii bebelusului in perioada prenatala. Aceste sesiuni muzicale sunt benefice si pentru bebelus si mama. Muzica clasica ajuta la detensionare, la combaterea stresului si la formarea unor gusturi muzicale alese ale bebelusului.

Ce muzica ar trebui sa alegeti?

Psihoterapeutii recomanda cel mai adesea Mozart, Vivaldi si Beethoven. Bach este mai putin potrivit si de asemenea este mai bine sa evitati orice fel de muzica ritmica. Alaturi de muzica clasica, expertii Feng Shui recomanda si melodiile folk. Imediat dupa nastere, bebelusul plonjeaza intr-o lume de noi sunete. Daca pe unele le-a mai auzit si inainte sa nasca, atunci la putin timp dupa nastere va reactiona la ele: muzica pe care o porneste mama pentru el, vocea tatalui s.a.m.d.

De asemenea, cat este in burtica isi intoarce capul spre sursa sunetelor, isi schimba mimica si chiar incearca sa zambeasca, iar miscarile de supt i se intensifica. Toate astea arata ca bebelusul este calm si nu se teme de nimic.

Ce comunica miscarile bebelusului din burtica

Dupa 20 de saptamani, miscarile fetale dau informatii despre starea bebelusului.
Pentru a afla care ii este starea, procedati astfel: timp de 2-3 zile, notati-va ora la care bebelusul incepe sa miste si cat dureaza miscarile. Alegeti o anumita ora, la care bebelusul se misca in fiecare zi.

De exemplu, dimineata, imediat dupa trezire puneti-va mana pe burtica si mangaind-o usor, spuneti-i bebelusului  Buna dimineata . Faceti miscarile in orice directie doriti, fie pe orizontala fie pe verticala. Totusi, nu uitati ca daca dumneavoastra alegeti o directie, sotul dumneavoastra ar trebui sa o foloseasca pe cealalta. In timp ce mangaiati burtica, spuneti-i bebelusului ce aveti de gand sa faceti in timpul zilei, povestiti-i ce ati visat. Nu uitati sa-i cantati un cantec. Probabil veti observa ca miscarile lui inceteaza dupa ce atingeti burtica, ca si cum si-ar  ciuli urechile . Nu va faceti griji, continuati sa-i vorbiti. In curand se va obisnui cu atingerile si cu sunetul vocii dumneavoastra.

Mamele cu experienta stiu ca uneori cand isi ating burtica, bebelusul le raspunde cu un  ghiont chiar in mana mamei. Asta arata ca este stabilita comunicarea intre mama si bebelus. Acum ii puteti pune intrebari, iar el va va raspunde in felul sau. De exemplu, puteti determina daca place persoana cu care discutati la un moment dat. Trebuie numai sa puneti mana pe burtica si sa-l intrebati:  Ce mai faci? . Daca va inghionteste in mana, inseamna ca totul e bine. Daca inghionteste in alt loc, inseamna ca nu va agreeaza interlocutorul. Probabil ca opinia dumneavoastra si a bebelusului vor fi diferite, insa nu trebuie sa va ingrijorati, ci numai sa acceptati ca bebelusul dumneavoastra are propria personalitate.

Inainte de nastere, rugati-l sa se aseze cu capul in jos

Comunicarea cu bebelusul va va ajuta si daca nu este asezat in pozitia necesara pentru nastere. In acest scop, incercati sa determinati cum este asezat bebelusul in burtica dumneavoastra, unde i se afla picioarele, mainile si capul. Daca este necesar, faceti o ecografie pentru a afla. Spuneti-i adesea bebelusului ca trebuie sa se aseze in pozitia dorita si de ce trebuie sa faca asta. Spuneti-i ca dumneavoastra ii respectati opinia, desigur, insa este spre binele lui sa se intoarca. In acelasi timp, intoarceti in gand bebelusul in pozitia necesara. Si, de asemenea, s-a observat ca multi bebelusi reactioneaza la atingerile tatilor lor, deci implicati-va si sotul in munca de convingere.

De ce este importanta comunicarea cu bebelusul inainte de nastere?

Acum stiti cand bebelusul se simte mai bine. Stiti deja ce muzica prefera; simtiti ca bebelusului nu-i place cand acasa este atmosfera tensionata. Bebelusul recunoaste si vocea tatalui, nu numai a dumneavoastra. Expertii Feng Shui le recomanda si tatilor sa se implice in aceasta comunicare. Astfel bebelusul simte ca este iubit si dorit.

Daca mama ii canta incetisor, inseamna ca este bine dispusa. Daca isi atinge cu delicatete burtica, gandindu-se la nastere, bebelusul raspunde prin miscari si zambete (pe acestea din urma nu le puteti vedea inca). Cercetatorii arata ca bebelusii care au simtit tandretea din vocile parintilor inca inainte de nastere, devin mai deschisi si mai prietenosi in viata decat cei ai caror parinti si-au manifestat in mai mica masura grija fata de ei.

Probabil, ati observat ca aproape toate mamele isi pun mana pe burtica in timp ce vorbesc, protejand astfel in mod simbolic bebelusul. Chiar si de la acest gest (uneori facut in mod inconstient) poate incepe o comunicare reala intre dumneavoastra si bebelus.

Citeste si Haptonomia in sarcina sau comunicarea cu bebe prin atingere

Daca va intereseaza sa stiti mai multe despre Feng Shui:

Feng Shui si alegerea numelui copilului
6 concluzii Feng Shui despre dormitorul unei persoane
7 secrete Feng Shui care sporesc succesul in afaceri
7 greseli Feng Shui care distrug energia casei tale
Feng Shui si plantele de interior
Feng Shui in camera bebelusului 

In burtica mamei: miscarile si simturile bebelusului

La Desprecopii, mamicile invata sa comunice cu bebelusul din burtica. Asta pentru ca, desigur, bebelusul din burtica este o fiinta vie: este sensibil la atingere, la gusturi si mirosuri, aude si chiar vede. El reactioneaza la stimulii exteriori, iar asta il ajuta sa se dezvolte in continuare si se se pregateasca pentru viata de afara. Iata mai multe date fascinante despre miscarile si simturile bebelusului din burtica mamei citeste mai departe despre miscarile si simturile bebelusului aici.

Comunicarea cu bebelusul din burtica: 5 lucruri esentiale

5 moduri distractive de a interactiona cu bebelusul nenascut
Ce aude bebelusul din burtica mamei
In burtica mamei: sensibilitatea la atingere
Ce simte fatul in uter: intrebari si raspunsuri
Haptonomia in sarcina sau comunicarea prin atingere

Sarcina in 40 de saptamani

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10

 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40


Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de August 2024)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2024
referinte: fengshuisociety.org.uk, way2fengshui.com

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Feng Shui

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Catalin
    Catalintrimis la 21/12/2011

    Am incercat multe din cele enumerate aici insa am observat ca, pe langa muzica clasica, bebitza noastra reactioneaza la muzica latino insa doar pe timpul zilei. Seara, cand isi incepe singura recitalurile, ascultam muzica linistita si raspunde cand ii vorbim... e o minune, nu alta!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII