Trucul de respiratie care poate calma instantaneu anxietatea

Trucul de respiratie care poate calma instantaneu anxietatea

Trucul de respiratie care poate calma instantaneu anxietatea

  • Oricine a trecut printr-un moment macar de anxiatate. Am trecut cu totii pe aici: avem o zi proasta, o criza de anxietate,  sau tulburari de somn, si ce sfaturi am primit? Iata trucul de respiratie care poate calma instantaneu anxietatea.

- despre trucul de respiratie care poate calma instantaneu anxietatea veti citi:
Criza de anxietate

Cand suntem stresati sau tensionati, uitam sa respiram
Cum sa practici Respiratia 4-7-8?
Imperfectiunile ne fac umani
Anxietatea ne mareste tensiunea arteriala?

Criza de anxietate

Am trecut cu totii pe aici: avem o zi proasta, o criza de anxietate,  sau tulburari de somn, si ce sfaturi am primit? Un sfat simplu: “respira adanc”.

O prietena bina intentionata, sotul, sau iubit ne incurajeaza sa respiram adanc insa, la un moment dat, acest sfat devine o banalitate care, intr-un fel, mai mult ne streseaza, decat ne ajuta. De ce este ceva atat de simplu (si atat de esential pentru viata) dificil de amintit într-un astfel de moment crucial?

Cand suntem stresati sau tensionati uitam sa respiram

Cand suntem stresati sau tensionati, e ca si cum uitam sa respiram - o adevarata respiratie . Asta pentru ca respiratia rapida este controlata de sistemul nervos simpatic, in timp ce respiratia adanca este controlata de sistemul nervos parasimpatic- acela care ne spune sa ne relaxam. Deci, in timp ce respiram, nu o facem totdeauna profund, si sunt acele respiratii complete care actioneaza ca niste semnale naturale ce declanseaza teama.

Cu totii avem nevoie de un memento pentru a ne aminti sa respiram profund in cursul zilei, dar ce ar fi daca acolo, in organism, ar exista o ecuatie simpla pe care o folosesti in respiratiile tale actuale pentru a promova de fapt, un sentiment de calm timp de cateva secunde?

Potrivit medicinei alternative, acest truc special exista si se numeste Respiratia 4-7-8.

Cum sa practici Respiratia 4-7-8

Aceasta respiratie denumita, “Respiratia de relaxare” a fost sustinuta de practicantii Yoga de sute de ani si promoveaza un somn mai bun, reduce anxietatea si ajuta chiar si la prevenirea poftelor alimentare.

Tehnica se bazeaza pe pranayama - un cuvant care s-ar putea sa va fie familiar de la cursurile de Yoga - este o practica Indiana antica care inseamna pur si simplu  o “reglare a somnului”. Este un exercitiu ce nu necesita echipament, dureaza mai putin de un minut, si se poate face oriunde, in orice moment.

Plasati varful limbii in spatele dintilor din fata- sus, mentinandu-l acolo pe tot parcursul exercitiului.
Inchideti gura si inspirati pe nas 4 secunde
Tineti-va respiratia pentru 7 secunde
Expirati complet pe gura, urmarind buzele usor, pentru 8 secunde.

Repeta acest ciclu de 3 sau mai multe ori pana va veti calma. Daca te simti ciudat sa expiri in jurul limbii cand nu se mai pozitioneaza in spatele dintilor de sus, ingusteaza buzele putin.

Se spune ca raportul de inspiratii si expiratii in exercitiu permite plamanilor sa fie incarcati cu aer, contribuind la o buna circulatie a oxigenului in corp, eliberand un sentiment de pace. Unii oameni il utilizeaza pentru a adormi mai repede, in timp ce altii il folosesc pentru a se stapani in situatiile stresante, cum ar fi blocajele in trafic, atacurile de panica, sau inaintea unei prezentari mari.

Imperfectiunile ne fac umani

Nu sustinem ca totul se poate schimba avand un somn perfect, fiind o persoana fara griji, sau un maestru Zen. La urma urmei, imperfectiunile ne fac umani. Dar daca exista o modalitate simpla de a avea pacea in mijlocul situatiilor stresante, suntem numai urechi. Prima data cand am incercat tehnica, am fost uimit de efectele ei- nu m-am simtit doar relaxat, ci si usurat. Chiar daca practicati zilnic meditatia, acest exercitiu simplu poate sa va lase un sentiment de liniste, putand fi realizat oricand aveti nevoie de el.

Anxietatea ne mareste tensiunea arteriala?

Daca presiunea arteriala este intotdeauna mare atunci cand sunt testata si daca am suferit de anxietate, avem la indemana un alt test pentru a masura cu acuratete presiunea arteriala? De asemenea, care sunt efectele secundare ale medicamentelor pentru hipertensiune? Citeste mai departe aici.

autor: Desprecopii.com 2016 - toate drepturile rezervate

  Forum special dedicat sanatatii

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Stres

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII