Anxietatea ne mareste tensiunea?

Anxietatea ne mareste tensiunea?

Anxietatea ne mareste tensiunea?

  • Daca presiunea arteriala este intotdeauna mare atunci cand sunt testata si daca am suferit de anxietate, avem la indemana un alt test pentru a masura cu acuratete presiunea arteriala? De asemenea, care sunt efectele secundare ale medicamentelor pentru hipertensiune?

INTREBARE: Daca presiunea arteriala este intotdeauna mare atunci cand sunt testata si daca am suferit de anxietate, avem la indemana un alt test pentru a masura cu acuratete presiunea arteriala? De asemenea, care sunt efectele secundare ale medicamentelor pentru hipertensiune?

RASPUNS: Tensiunea arteriala creste si scade in mod natural pe parcursul zilei, si poate fi afectata de aportul de stres, anxietate, efort, alcool si alimente, printre alte lucruri. Este foarte posibil ca anxietatea sa fie unul dintre motivele care stau la baza tensiunii arteriale ridicate.

Medicii sunt pe deplin constienti de acest lucru si chiar au numit starea "sindromul halatului alb", ca urmare a provocarii starii de anxietate (si, astfel, cresterea tensiunii arteriale), - efect pe care medicii insisi il au asupra unor oameni.

Tensiunea arteriala, prin urmare, nu este diagnosticata  niciodata doar la una sau chiar la cateva citiri.

Pentru a conferi un diagnostic corect al tensiunii arteriale, valorile trebuie sa fie inregistrate in diferite momente ale zilei, in zile diferite si in conditii diferite.

Mai cititi si: Tensiunea arteriala in sarcina

Tensiunea arteriala tinde sa fie mai mica seara de exemplu, decat este dimineata si dupa exercitii fizice. Dar ati mentionat ca tensiunea arteriala este intotdeauna mare.

Oricare ar fi cauza, aceasta trebuie sa fie tratata, deoarece tensiunea arteriala ridicata creste riscul de deteriorare a vaselor de sange, a inimii si rinichilor.

S-ar putea sa doriti sa luati in calcul posibilitatea de a cumpara un aparat electronic de masurare a tensiunii din farmacii, portabil si corect.

Mai cititi si: Intelege valorile tensiunii arteriale

Daca valorile mari ale tensiunii arteriale va sunt confirmate, aceasta ar trebui tratata. Testele initiale de la medicul dumneavoastra ar trebui sa includa analiza urinei, si un test de sange pentru functia renala, nivelul de glucoza, grasimile din sange si electroliti (mineralele din sange).

O electrocardiograma, de asemenea, ar fi utila ca o evaluare suplimentara in ceea ce priveste orice organ bolnav.

Daca toate testele sunt normale, si nu exista nici o cauza principala a tensiunii arteriale, un tip de medicament beta-blocant ar fi ideal, avand in vedere starea de anxietate. Un beta-blocant, cum ar fi Propranololul este eficace in reducerea tensiunii arteriale si, in acelasi timp, ar reduce orice manifestare fizica de anxietate, cum ar fi palmele transpirate, greata, pulsul rapid si palpitatiile, fara a provoca sedarea si oboseala ca si alte forme de tratament pentru anxietate.

Alte tipuri de tratamente antihipertensive includ diureticele, inhibitori ai enzimei de conversie, cum ar fi Captopril si altele, despre care ar trebui sa discutati in detaliu cu medicul dumneavoastra inainte de a face orice alegere cu privire la orice tratament in curs de desfasurare.

In cele din urma, nu lasati tensiunea arteriala sa devina un alt motiv de anxietate pentru dumneavoastra.

Aceasta este eminamente tratabila si, dupa o conversatie cu medicul dumneavoastra, ati putea gasi ca unele modificari ale stilului de viata ar putea sa va rezolve problema fara a recurge la terapie.

autor:  redactor desprecopii.com Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate (c) 2012

Despre depresie mai cititi:

Despre bolile contagioase ale copilariei, cititi neaparat:

Va recomandam sa mai cititi si: Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)

Daca va intereseaza ce mancati, trebuie sa cititi articolele de laFamilia Verde (interesata de problemele si dilemele ecologice ale prezentului)

 Comunitate, grup de suport

Clinica Virtuala DC

Bolile copilului

  • Otita la copil 
  • Oreionul la copil 
  • Rubeola 
  • Alergiile 
  • Viermi si paraziti
  • Anemia la copil 
  • Varicela sau varsatul de vant 
  • Enurezisul sau cand copilul  face pipi pe el" 
  • Meningita la copil 
  • Pojarul (rujeola) la copil 
  • Rahitismul la copil 
  • Obezitatea la copil 
  • Apendicita la copil 
  • Pneumonia la copil
  • ADHD-ul la copil (deficit de atentie/ hiperactivitate impulsivitate)
  • Conjunctivita la copil 

    Toate bolile copilului aici >


  • ✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

    Comentarii vizitatori

    Citeste toate comentariile

    Ce sentimente ti-a produs acest articol?

    Ultimile 1 comentarii

    1. Mihaela
      Mihaelatrimis la 4/9/2019

      Buna ziua, Am fost depistata la ultimul control de rutina general, cu tensiunea 180/90, analizele celelalte medicale fiind bune; colesterolul la limita intervalului normal. Am primit medicatie pentru hipertensiune, am luat cateva pastile, dupa care am mers la cardiolog, care mi-a schimbat tratamentul. Problema a fost ca dimineata, tensiunea a fost 106, 108, 114, 116, dupa amiaza 166, dupa care a scazut. La un interval de 2 zile, aceeasi situatie, iar seara am avut 150/94, dupa care am intrat in panica, si a crescut la 190. Cred ca aceasta crestere este pe fond de anxietate, si trebuie luat in consideratie acest aspect, in paralel cu tratamentul de inima. Am observat ca aceste atacuri sunt mai dese de cand iau tratamentul pentru tensiune.Nu stiu ce sa fac in acel moment, iau un calmant, o pastila de scaderea tensiunii? O sa intreb medicul cardiolog, dar este greu sagasesti un medic sa priveasca problema in ansamblu. Daca aveti un raspuns la intrebarea mea, va rog sa imi trimiteti. Multumesc

      Raspunde la acest comentariu

    Scrie un comentariu

    Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

    Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

    DA (este întrebare)
    NU (nu este întrebare)


    Cod:

    Ai o întrebare pentru alte mămici?
    ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII