Buzele ne fac sa aratam mai tinere

Buzele ne fac sa aratam mai tinere

Buzele ne fac sa aratam mai tinere

  • Se spune ca, in ciuda tuturor artificiilor de care se folosesc superevele pentru a parea mai tinere, chipul nu minte niciodata. Oricat de mult am incerca sa ne ascundem varsta biologica, exista ceva care nu poate fi ascuns in totalitate. Specialistii sunt insa de alta parere. Se pare ca buzele sunt un aliat foarte important in incercarea superevelor de a-si ascunde imbatranirea.

Se spune ca, in ciuda tuturor artificiilor de care se folosesc superevele pentru a parea mai tinere, chipul nu minte niciodata. Oricat de mult am incerca sa ne ascundem varsta biologica, exista ceva care nu poate fi ascuns in totalitate. Specialistii sunt insa de alta parere. Se pare ca buzele sunt un aliat foarte important in incercarea superevelor de a-si ascunde imbatranirea.

Conform rezultatelor unor studii recente, efectuate in sapte universitati, femeile care au buze ferme si proeminente arata mai tinere decat sunt in realitate, chiar daca pe chipul lor alte semne ale imbatranirii, precum ridurile sau pierderea stralucirii parului, sunt vizibile. Se pare ca tiparul hollywoodian in care se incadreaza dive precum Angelina Jolie sau Scarlett Johansson este cel ideal pentru a crea aparenta tineretii eterne.

Pe de alta parte, specialistii sustin faptul ca felul in care arata buzele tine mai mult de mostenirea ereditara decat de efectul factorilor externi pe seama carora sunt puse adesea ridurile, iritatiile sau exfolierea. Studiul, bazat pe analiza chipurilor a 102 de gemene de origine germana, cu varste cuprinse intre 59 si 81 de ani si a chipurilor a 162 de femei din Marea Britanie, cu varste cuprinse intre 45 si 75 de ani, a scos in evidenta rezultate neasteptate. Daca ridurile, arsurile solare si petele care apar pe piele odata cu inaintarea in varsta sunt deopotriva influentate de ereditate si de factorii externi, incaruntirea si imbatranirea buzelor tin exclusiv de materialul genetic.

In ceea ce priveste buzele, se pare ca aparentele sunt extrem de inselatoare. Desi ni se pare ca buzele copiilor sunt carnoase si frumoase, se pare ca e vorba doar de o iluzie optica, datorata discrepantei intre dimensiunea buzelor si a fetei lor. De fapt, atat barbatii, cat si femeile ating un volum maxim al buzelor in tinerete, dupa incheierea perioadei de adolescenta. Intre 30 si 40 de ani, buzele incep sa se zbarceasca. Dupa 60 de ani, in cazul femeilor, densitatea lor variaza de la o persoana la alta, limitele distantei dintre partea de sus a buzei inferioare si partea de jos a celei inferioare fiind de 3 mm, respectiv de 22 mm.

Exista, evident, si solutii salvatoare pentru ca superevele sa isi mentina buzele in forma. Chirurgia estetica si botoxul sunt cele mai raspandite, dar si cele mai controversate. Implanturile cu colagen sau cu silicon au si ele numeroase dezavantaje. Uneori pot da gres, in ciuda asteptarilor si acest lucru nu le ocoleste nici pe staruri. Vedete precum Leslie Ash sau Priscilla Presley sunt exemple concludente in acest sens.

Indiferent daca va faceti sau nu probleme pentru felul in care varsta va afecteaza chipul, retineti ca buzele pot fi un aliat de nadejde pentru un look mai tanar si acordati-le ingrijirea necesara pentru a profita de frumusetea lor cat mai mult timp.

Despre frumusetea dupa 40 de ani, mai cititi:

 Vedete peste 40 de ani  Un album al frumusetii mature aici >>

Mai cititi despre ten 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII