Povestea venirii pe lume a fetiței curcubeu

Povestea venirii pe lume a fetitei curcubeu

Povestea venirii pe lume a fetiței curcubeu

A fost odată o fetiță, care locuia undeva, într-un tărâm de basm. Aici nu exista nici timp, nici tristețe, nici vreme urâtă, ci doar frumusețe și armonie. Fiind pasionată de astrologie, această fetiță obișnuia să studieze stelele și planetele cu regularitate, iar într-o zi atenția îi fu atrasă de o planetă ca o mărgică albastră, cu munți, văi, dealuri, lunci și râuri, populată de niște ființe care păreau să semene cu ea și cu surorile și frații ei din tărâmul de basm. Astfel, se hotărâ într-o zi să-i viziteze. Însă nu exista decât o singură cale de a ajunge acolo...

Citeste in continuare un material de pe blogurile Desprecopii: Cum s-a hotărât fetița curcubeu să vină pe lume.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Mai întâi, ea trebuia să locuiască, timp de nouă luni, într-un culcuș cald, primitor...
Fetița își dădu seama, în cele din urmă, că ea era, cu siguranță, cea pe care o așteptau
Viitoarea mămică era deja pregătită, de altfel

Mai întâi, ea trebuia să locuiască, timp de nouă luni, într-un culcuș cald, primitor...

...e adevărat, însă grozav de întunecat! După nici 6 săptămâni, fetița se sperie atât de tare, încât hotărî să se întoarcă pe tărâmul cunoscut! De acolo, privi înapoi spre mărgica albastră, și observă că trecerea ei prin acel culcuș despre care vorbeam mai sus provocase o mare tristețe pentru un anumit cuplu, față de care simți o apropiere cum nu mai simțise înainte pentru nimeni altcineva!

Între timp, una dintre surorile ei, cu care obișnuia să urmărească stelele și deseori această planetă micuță, întrebându-se cum ar fi să locuiască acolo, îi împărtăși câteva observații pe care le făcuse în răstimpul absenței ei. Pasămite, cuplul respectiv de tineri ieșise în evidență mai mult decât alte personaje pe care le-ar fi putut urmări, datorită bucuriei cu care întâmpinaseră vestea sosirii, în viitorul apropiat, al unui suflețel în viața lor. N-aveau de unde ști, în acel moment, despre ce suflețel ar fi putut fi vorba, dacă era fetiță, sau poate băiețel... Însă se bucurau mult mai mult decât se întrebau, firesc atunci când treci prin așa ceva pentru prima dată, dacă sunt pregătiți cum se cuvine pentru întâmpinarea lui... În prima zi când au aflat vestea cea mare, au ieșit în oraș, s-au plimbat, au sărbătorit vestea cea mare, dar cel mai însemnat lucru care s-a petrecut atunci a fost descoperirea unei librării cu multe cărți interesante, de unde au și pescuit pe loc câteva volume despre suflețele mici, dar și o carte mult dorită despre o pisică grasă care știa să călătorească în lumea tablourilor clasice celebre.


fotografie - de p platforma de bloguri de la Desprecopii

Atunci când fetița se hotărî să revină în lumea sa, cuplul află că suflețelul pe care se pregăteau să-l întâmpine îi părăsise, lucru ce a determinat o mare tristețe, îndeosebi celei ce ar fi devenit o viitoare mămică... Fetița știa deja despre cine vorbea surioara sa, simțind o mare părere de rău față de decizia ei pripită de a se întoarce pe tărâmul luminos. Își petrecu următoarele trei luni observându-i mai cu atenție pe acești doi tineri despre care vorbeam. Păreau a fi, ca și ea, două suflete curioase, muncitoare, dar cărora le-ar fi fost mult mai bine dacă un suflețel mai mic, mai inocent, s-ar fi hotărât să le calce pragul într-o bună zi.

Fetița își dădu seama, în cele din urmă, că ea era, cu siguranță, cea pe care o așteptau

În plus, pe lângă cei doi viitori părinți, în casa nouă și primitoare pe care tocmai o amenajaseră o așteptau și doi blănoși – un cățel și o pisică ce păreau să se înțeleagă de minune. De ce ar mai fi zăbovit? Nu fără o mică strângere de inimă, fetița se hotărâ, asemeni unui curcubeu, să le redea speranța celor doi tineri.

Viitoarea mămică era deja pregătită, de altfel

Își setase toate aplicațiile de urmărire a cuibăririi unui suflețel în cuibușorul din pântecul său, ca și cum un locatar se pregătea deja să se instaleze acolo chiar în zilele următoare. Între timp, fetița păși ușor în culcușul cel cald și primitor dar care era, după cum am mai spus, extrem de întunecat, și așteptă. Primele patru luni aveau să fie cele mai grele, așa auzise... Din fericire, însă, acestea au trecut repede. În curând culcușul cel întunecat deveni ceva mai străveziu. Nici liniștea nu mai era atât de apăsătoare. Multe sunete interesante se înghesuiau deja în jurul ei, însă un singur sunet îi era mai aproape, liniștind-o adesea – un sunet ritmic, vibrant, ce avea să afle mai târziu, era chiar sunetul inimioarei mamei ei! Surioara sa de pe tărâmul luminos continua să-i observe pe viitorii ei părinți.

Dar ce se întâmpla în exteriorul culcușului, vom afla în episodul următor!

Despre copilul curcubeu - ce este si de i se spune asa citeste si: Bebelusul curcubeu: cand soarele straluceste iar pe cerul vietii tale

O zi pe care nu o vei uita niciodata: ziua in care se naste copilul tau

Este ceva obisnuit pentru o femeie insarcinata sa fie oprita pe strada, in lift sau in magazin de alte femei cu cuvintele: Cind eram eu insarcinata....sau lasa-ma sa iti povestesc despre momentul nasterii...Se pare ca o burtica mare este o invitatie pentru acest gen de destainuiri si povete.

De ce vor femeile sa vorbeasca despre experienta nasterii chiar la multi ani dupa eveniment? Este destul de clar ca aceasta zi nu este o zi obisnuita. Este ziua cind femeia devine mama, cind partenerul ei devine tata iar parintii ei devin bunici.

Dar aceasta zi este mai mult decit o simpla zi, este o piatra de hotar in viata oricarei femei. Desprecopii.com este alaturi de tine citeste mai departe aici despre ziua cand o femeie devine mama.


Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Pentru mamicile de bebelusi - Desprecopii a realizat aplicatia mobila Eu, Mămica care se poate descaca pe telefon tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.

 autor: Lumicris - membru Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2020

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII