Bebelușul curcubeu: când soarele stralucește iar pe cerul vieții tale

Bebelusul curcubeu: cand soarele straluceste iar pe cerul vietii tale

Bebelușul curcubeu: când soarele stralucește iar pe cerul vieții tale

Un bebelus curcubeu este un bebelus ce s-a nascut sanatos la scurt timp dupa ce mama a suferit un avort spontan sau a nascut un bebelus mort.

Denumirea de "bebelus curcubeu" vine de la ideea unui curcubeu care apare pe cer dupa o furtuna sau dupa o vreme intunecoasa si turbulenta. Sarcinile curcubeu sunt adesea complexe din punct de vedere emotional si implica sentimente de durere si vinovatie, impreuna cu usurare, bucurie si emotie.

in acest articol veti citi mai multe despre:
De ce este un bebelus curcubeu deosebit?
Acceptati emotiile mixte
Asteptare si neliniste
Monitorizarea sarcinii cu bebelusul curcubeu
De ce este important sa monitorizam loviturile bebelusului din timpul sarcinii

De ce este un bebelus curcubeu deosebit?

Pentru parintii care au trecut prin durerea pierderii unui copil, nasterea unui bebelus curcubeu este un moment de bucurie imensa, de reflectie, de vindecare si de emotii mixte.

Bebelusii curcubeu sunt adesea descrisi ca fiind "minuni", datorita impactului puternic pe care il pot avea asupra vindecarii emotionale ale parintilor. Cu toate acestea, sarcinile curcubeu pot aduce sentimente puternice de anxietate, vinovatie si chiar teama. Emotiile conflictuale de onorare a unui copil care a murit in timp ce sarbatoresc nasterea unui bebelus sanatos, adesea insotesc o nastere curcubeu. 

 

Numarul exact al copiilor curcubeu nascuti in fiecare an nu este cunoscut, in mare parte deoarece avorturile spontane nu sunt declarate.

Chiar si dupa nasterea in siguranta a copilului curcubeu, puteti gasi modalitati de a va aminti copilul pe care l-ati pierdut. In cele din urma, impartasirea povestirii cu bebelusul curcubeu pe masura ce creste poate fi reconfortanta.

Activitatile de familie, cum ar fi plantarea unui copac impreuna sau crearea unei gradini, va pot oferi un spatiu pentru a continua vindecarea impreuna. Pe masura ce copilul curcubeu creste, asigurati-va ca va impartasiti povestea cu ei. Lasati-l sa stie cat de special este pentru voi si cata lumina v-a adus in viata.

Acceptati emotiile mixte

Sarcinile curcubeu sunt adesea complexe din punct de vedere emotional si implica sentimente de durere si vinovatie, impreuna cu usurare, excitare si emotie.

Este important sa procesati emotiile alaturi de partenerul dvs., consultand profesionisti din domeniul medical si conectandu-va cu altii care au trecut deja prin aceasta experienta. Mamicile care au suferit pierderea unui sugar, au un risc crescut de anxietate si depresie postpartum. Apelati la un medic profesionist care va poate ajuta sa treceti mai usor peste aceasta perioada.

Desi pare imposibila recuperarea completa pe plan emotional in urma pierderii unui copil, exista resurse disponibile pentru a ajuta acest proces.

Asteptare si neliniste in timpul unei sarcini curcubeu

Anxietatea este o emotie comuna pentru orice graviduta care asteapta un bebelus curcubeu. Acest lucru este normal si usor de inteles.

Poate doriti sa va contactati prietenii, membrii familiei sau un grup desuport. De asemenea, puteti lucra cu un consilier sau cu un profesionist, pentru a gestiona anxietatea mai usor.

Amintiti-va: durerea poate fi epuizanta si cu atat mai mult cand sunteti insarcinata. Cereti ajutor!

Monitorizarea sarcinii cu bebelusul curcubeu

Medicul va va informa despre testele si monitorizarile pe care le va face in timpul sarcinii. Monitorizarea atenta va va ajuta sa nasteti un copil sanatos si la termen.

Numararea loviturilor bebelusului este o modalitate de monitorizare a fatului, acasa. Numaratoarea loviturilor este importanta deoarece orice schimbare in al treilea trimestru de sarcina poate fi un semnal de alarma.

Incepand cu saptamana 28 de sarcina, puteti numara loviturile bebelusului in fiecare zi. Stiind ce este normal pentru bebelusul vostru poate fi reconfortant.

Pentru o femeie insarcinata, a simti miscarile bebelusului face parte din galeria celor mai importante emotii. Simtind ca misca, viitoarea mamica primeste un semnal foarte important ca totul e in regula cu bebe. Tocmai de asta, medicul care urmareste sarcina va pune intrebari despre frecventa miscarilor bebelusului. citeste pe larg detalii importante aici:
Monitorizarea miscarilor bebelusului in timpul sarcinii - intrebari si raspunsuri

De ce este important sa monitorizam loviturile bebelusului din timpul sarcinii

Pentru multe femei insarcinate, numaratul loviturilor in burtica  - care implica numararea miscarilor fatului pe o perioada de doua ore - este linistitor. De asemenea, are potentialul de a identifica o problema. O scadere a miscarii fetale poate insemna, de asemenea, o scadere a lichidul amniotic sau un cordon ombilical innodat. Iata de ce este important sa monitorizam loviturile bebelusului din timpul sarcinii, de la ce saptamana e poate face si cum puteti monitoriza activitatea bebelusului.

O zi pe care nu o vei uita niciodata: ziua in care se naste copilul tau

Este ceva obisnuit pentru o femeie insarcinata sa fie oprita pe strada, in lift sau in magazin de alte femei cu cuvintele: Cind eram eu insarcinata....sau lasa-ma sa iti povestesc despre momentul nasterii...Se pare ca o burtica mare este o invitatie pentru acest gen de destainuiri si povete.

De ce vor femeile sa vorbeasca despre experienta nasterii chiar la multi ani dupa eveniment? Este destul de clar ca aceasta zi nu este o zi obisnuita. Este ziua cind femeia devine mama, cind partenerul ei devine tata iar parintii ei devin bunici.

Dar aceasta zi este mai mult decit o simpla zi, este o piatra de hotar in viata oricarei femei. Desprecopii.com este alaturi de tine citeste mai departe aici despre ziua cand o femeie devine mama.



Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.

 autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII