Topul obiectivelor turistice in Florenta

Topul obiectivelor turistice in Florenta

Topul obiectivelor turistice in Florenta

  • Capitala culturii, Florenta este gazda ideala pentru cel mai mare si anticipat eveniment de muzica clasica, opera si dans din Europa. Inaugurat in anul 1933 si tinut anual inca din 1937, prestigiosul festival a fost sub indrumarea maestrului Zubin Mehta, din anul 1985.

Muzeul Bargello - gazduit intr-un palat gotic construit ca arsenal si fortareata in anul 1255, Bargello a servit mai tarziu ca sala administrativa si inchisoare, inainte sa fie transformat in muzeu, in anul 1965. Astazi gazduieste cea mai mare colectie de sculptura Renascentista din Florenta, cu opere apartinand lui Michelangelo, Donatello, Cellini, Giambologna, Luca si Giovanni della Robbia. Muzeul include de asemenea si arme medievale, covoare orientale, sculptura din fildes, portelane de majolica, fresce din scoala lui Giotto si medalii istorice.

Unde se afla: Via del Proconsolo

Biserica Santa Croce - construita de Franciscani intre anii 1294 si 1442, insa cu o fatada din secolul 19, cavernoasa Santa Croce este ticsita de fresce din secolul 14 si morminte ale faimosilor Florentini, ca Michelangelo, Machiavelli, Galileo si Dante care a murit in exil in Ravenna. In transeptul din dreapta veti gasi frescele lui Giotto, iar in transeptul din partea stanga faimosul crucifix al lui Donatello.

Unde se afla: Piazza Santa Croce

Biserica Sf. Maria Novella - construita intre secolele 13 si 14, biserica Sf Maria Novella este printre singurele care mai au o fatada originala si un model de marmura multicolor care imbina stilul Roman cu cel Renascentist. Interiorul este executat de Domenico Ghirlandaio, Filippino Lippi si Nardo di Cione.

Unde se afla: piazza Santa Maria Novella

Galeria Dell’Accademia - intemeiata in anul 1784 ca academie a artistilor, inca din anul 1873 Academia a fost casa faimosului David a lui Michelangelo, sculptat intre anii 1501 si 1504, timp de secole fiind piesa centrala din Piazza della Signoria (acum in locul originalului se afla o copie). Galeriile din exterior sunt umplute de piese din secolele 14-19.

Unde se afla: Via Ricasoli

Il Duomo (Catedrala Sf.Maria dei Fiori) - proiectat original in anul 1296 de Arnolfo di Cambio, Il DUomo a fost munca multor arhitecti, care au trecut prin numeroase provocari pentru a proiecta ceea ce este acum reusita centrala a arhitecturii renascentiste. In final, consacrata in anul 1436, catedrala se mandreste cu domul octagonal al lui Filippo Brunelleschi (cel mai mare din lume cand a fost construit si simbolul Florentei), vitralii de Lorenzo Ghiberti si cu marele ceas atarnat pe peretele de la intrare al lui Paolo Uccello.

Unde se afla: Piazza del Duomo

Biserica Medici - fiind o parte din complexul monumental San Lorenzo, Biserica Medicee a fost primul proiect arhitectural al lui Michelangelo, inceput in 1520 si proiectat sa sustina ramasitele lui Lorenzo cel Magnific si ale altor trei membrii de la putere. Aici se afla si ramasitele monarhilor Medici care au fost la putere pana in anul 1737.

Unde se afla: Piazza Madonna degli Aldobrandini (in mijlocul Mercato San Lorenzo), accesibila printr-o intrare separata din biserica San Lorenzo

Muzeul san Marco - cel mai faimos calugar din secolul 13 a fost Fra Angelico, iar astazi  San Marco gazduieste cea mai mare colectie a lucrarilor sale din Italia. Opera sa de arta, Crucificarea, se afla aici. Frescele lui Domenico Ghirlandaio din San Marco sunt cele mai importante din Florenta. Ghirlandaio l-a invatat de mic pe Michelangelo arta pictarii frescelor.

Unde se afla: Piazza San Marco

Piazza della Signoria si Palazzo Vecchio - centrul civic al Florentei timp de peste 700 de ani, Piazza della Signoria este populara acum pentru galeriile de sculptura in aer liber; o parte din ele sunt originale insa restul sunt replici. In fata fantanii Neptun a lui Bartolomeo Ammannati  este o placa ce marcheaza locul in care Savonarola a tinut Focul Vanitatii in anul 1940, incurajand Florentinii sa isi arda oglinzile, cartile, jocurile, perucile, picturile si alte simboluri decadente ale lipsei de religiozitate. Dupa spanzurarea lui Savonarola in 1498, Florentinii l-au ars pe rug in acelasi loc in care a fost focul.

Palatul Vecchio a fost proiectat de Arnolfo di Cambio si construit intre anii 1299 si 1302 pentru a gazdui Signoria (ministerul guvernamantului orasului). Pe un perete din Sala dei Cinquecento se afla statuia lui Michelangelo (1533-1534) Victory. La etajul doi se afla Quartiere degli Elementi, fresca lui Vasari. Veti vedea de asemenea si apartamentele in care a stat Eleonora di Toledo, casa Ducelui Cosimo I dei Medici si a sotiei sale, timp de 10 ani, mutandu-se apoi in Palatul Pitti, de cealalta parte a raului.

Palatul Pitti si Galeria Palatina - construit de Luca Pitti spre sfarsitul secolului 15, palatul Pitti a fost cumparat de Medicis in anul 1550 si largit, devenind prima resedinta oficiala a ducilor care se aflau la putere. Asta contine cele mai importante muzee din Florenta, in special Galeria Palatina, cu 26 de camere bogate in arta Renascentista, cu lucrari apartinand lu Titan, Raphael,Rubens, Murillo si Caravaggio. Dupa Uffizi este cel mai important muzeu din Florenta. Alte muzee includ Muzeul de Argint, Galeria de Arta Moderna, Muzeul de Portelan si Galeria de Costume. Mare parte din decorul interior a fost creat in timpul secolului 17, incluzand fresce ale lui Pietro da Cortona.

Obiective care nu trebuie ratate

Il Ponte Vecchio - cosntruit in anul 1345 de Taddeo Gaddi, Ponte Vecchio (Podul Vechi)  este cel mai vechi si faimos pod peste Raul Arno si a fost construit aproximativ in acelasi loc cu podul datorat familiei Malatesta, care fusese distrus in timpul unei umflari a apelor, de la inceputul secolului XVIII. Faima podului l-a salvat de la distrugere prin retragerea trupelor Germane in timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial. A fost singurul Pod Arno care a supravietuit. 

Unde e afla: conectat de Via por Santa Maria pe malul de nord cu Via Guicciardini la sud.

Maggio Musicale Fiorentino - capitala culturii, Florenta este gazda ideala pentru cel mai mare si anticipat eveniment de muzica clasica, opera si dans din Europa. Inaugurat in anul 1933 si tinut anual inca din 1937, prestigiosul festival a fost sub indrumarea maestrului Zubin Mehta, din anul 1985. Festivalul incepe la inceputul lunii Mai in Piazza della Signoria si tine pana la sfarsitul lunii iunie, inceputul lunii Iulie.

Contact: tickets@maggiofiorentino.com; www.maggiofiorentino.com.

Marcato Nuovo - inainte sa parasiti orasul, vizitati “Piata Noua”, in plina afacere inca din secolul 16. Este posibil sa nu va starneasca interesul marfurile, insa opriti-va la Porcellino, o statuie a unui porc salbatic a carui legenda spune ca: daca ii frecati nasul si ii asezati o moneda in gura va veti intoarce cu siguranta in Florenta (monedele sunt impartite la actele de caritate din oras).

Unde se afla: pe Via por Santa Maria la Via Porta Rossa.

Apus la Piazzale Michelangiolo - frumoasa vedere spre Florenta a inspirat mai mult decat un singur maestru Renascentist (este locul ideal pentru o fotografie panoramica). Piata are una dintre cele mai bune reproduceri ale lui Michelangelo: celebra sculptura David. Biserica San Miniato, construita in stil romanic, este la mica distanta pe coasta de deal. Nu uitati sa treceti pe la faimoasa Gelateria Michelangiolo.

Unde se afla: Viale Michelangiolo

Vecernii la Biserica San Miniato - cea mai veche biserica din Florenta, aceasta iubita structura a secolul 11, domina cel mai inalt deal al orasului. Asezarea sa romantica, cu vederi panoramice si incantata de trilul pasarilor, este locul ideal pentru nunti.

Unde se afla: Via del Monte alle Croci, aproape de Piazzale Michelangiolo.

Locuri de acomodare

Hotel Helvetia si Bristol - calatorii din Stravinsky pana la familia regala Danish s-au cazat in acest palat inca din secolul 19, o combinatie de stil, confort Britanic si eleganta Italiana. Este situat intre Via Tornbuoni si Duomo in inima Florentei.

Unde se afla: Via dei Pescioni, langa Palatul Strozzi.
Contact: https://helvetiabristol.warwickhotels.com/ 

Torre di Bellosguardo - la doar 10 minute distanta cu taxiul pana in inima istoricului district al Florentei se afla aceasta vila cu fresce elegante, iar daca va cazati in apartamentul din turn (datand din secolul 17) veti avea o uimitoare priveliste a Florentei.

Unde se afla: Via Roti Michelozzi.
Contact: www.torrebellosguardo.com/

Pensione la Scaletta - aici nu camerele sunt atractia principala, ci un cappuccino savurat pe terasa acoperisului, de unde veti avea o priveiste de 360 grade (veti putea Palatul Pitti si Gradinile Boboli).

Unde se afla: Via Guicciardini, langa Piazza Pitti.
Conatct: www.hotellascaletta.it/

Mancare si bautura

Cafeneaua Rivoire - pe timp rece aici veti degusta cea mai delicioasa ciocolata calda dulce-amaruie, iar daca vremea este frumoasa si calda va puteti aseza afara la renumita terasa Piazza della Signoria.

Unde se afla: Piazza della Signoria

Enoteca Pinchiorri - gurmanzii adora acest loc. Elegantul restaurant se bucura de o clientela bogata si faimoasa, oferind servicii imperiale, prezentatii teatrale si o lista de vinuri, considerata a fi cea mai fina din Italia. Experienta nu va fi uitata, dar la fel si nota de plata…

Unde se afla: Via Ghibellina.
Contact: https://www.enotecapinchiorri.com/

Fuori Porta - cel mai popular bar de vinuri din Florenta este fondat in afara orasului si langa Poarta San Niccolo. Pe langa cel mai bun rosu de Tuscan veti avea parte de diferite gustari, una mai delicioasa decat cealalata.

Unde se afla: Via del Monte alle Croci

Nerbone - alaturati-va negustorilor si clientilor care fac un popas la aceasta populara tejghea. Meniul sau urmareste cu atentie capriciile clientilor, si puteti fi siguri ca nu veti gasi in nici un alt loc o mancare mai proaspata.

Unde se afla: standul 292 in Mercato Centrale.

Omero - dupa ce v-ati relaxat la o terasa indreptati-va spre o adevarata masa Tuscana, in stil traditional. Toti vin aici pentru a gusta din paste si cea mai fina bistecca alla fiorentina si carciofini.

Unde se afla: Via Pian dei Giullari, Arctri (15 minute cu taxiul din centrul Florentei).
Contact: www.ristoranteomero.it

Vivoli - iubitorii de inghetata vor sustine probabil ca nu mai este cea mai buna din oras, insa nu pare adevarat cand vedeti multimea care gusta cu placere din inghetata cu whiskey, smochine, vanilie sau orez. In plus, Piata Santa Croce este foarte aproape.

Unde se afla: Via Isola delle Stinche, langa Piata Santa Croce.
Contact: www.vivoli.it

Mai multe detalii despre Italia veti gasi aici: www.italiantourism.com/

SuperEva va recomanda si urmatoarele hoteluri:

https://suitedreams.it/
www.hotelpaba.com
www.hotelgoldenrome.com
www.napoleon.it
www.crostihotel.it

Va recomandam sa mai cititi si:

Suflet fericit
O cana de ceai pentru suflet
Şi încă odată, Adam a dat, bucuros, Raiul....
Apa de flori de portocal
Lectiile pe care ni le da budismul
Fericirea si sanatatea dumneavoastra
Decizii „banale” care ne schimba viata
Calendar cu... pisici
Lungimea degetelor si personalitatea
Secrete ale limbajului corpului
Gandeste optimist si vei fi mai fericita
Invata to let go

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Europa

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII