Obiective si hoteluri de lux in Austria

Obiective si hoteluri de lux in Austria

Obiective si hoteluri de lux in Austria

  • Piesele lui Shakespeare, muzica lui Beethoven si Schubert sunt doar o farama din drama si munca orchestrala care sunt prestate in timpul spectacularului festival din Bregenz. Uriasa scena plutitoare este amplasata pe malul lacului Constance si produce o simfonie magica reverberata de muntii din jur.

Festivalul Bregenz (Austria) - piesele lui Shakespeare, muzica lui Beethoven si Schubert sunt doar o farama din drama si munca orchestrala care sunt prestate in timpul spectacularului festival din Bregenz. Uriasa scena plutitoare este amplasata pe malul lacului Constance si produce o simfonie magica reverberata de muntii din jur. 

Pentru cei ce nu reusesc sa ajunga la festivalul care dureaza o luna de zile, ramane popularul resort de ski, pescuit si drumetie situat in jurul lacului Constance. Cel mai bun loc de innoptat este hotelul Deuring Schlossle (https://www.deuring-schloessle.at/), construit pe un deal deasupra lacului si cu vedere spre sarmanul oras Bregenz. Castelul in stil baroc se afla in mijlocul unui parc plin de flori si are peste 13 camere somptuoase, iar cea mai solicitata este suita octogonala din turn, care are si un camin functional si original. Restaurantul hotelului este clasat in topul primelor 10 restaurante ale lumii.

Bregenz se afla la 200 km nord-vest de Innbruck, 110 km nord-est de Zurich (Elvetia).
Contact Festivalul Bregenz: ticket@bregenzerfestspiele.com; www.bregenzerfestspiele.com. Festivalul are loc in lunile Iulie-August (sfarsitul lunii).

Durnstein si Melk Abbey (Austria) - expunerea la soare si vecinatatea frumoasei, desi nu, tocmai albastrei Dunare care curge prin aceasta regiune, o face una din cele mai productive si cunoscute regiuni in care se produce vinul. Abatii fortificate si castele impunatoare imprejmuiesc dealurile ondulate ale vaii, dealuri pe care doar viile intinse contrasteaza cu solul pantelor. Livezile de caisi la poalele dealurilor intregesc peisajul.

Micul oras fortificat Durnstein cunoscut ca locul unde a fost intemnitat Richard InimaDeLeu al Angliei, ca urmare a unei batalii pe care a avut-o cu Leopold al V-lea – la fel de popular la vremea lui. Pentru o acomodare de clasa, nu trebuie sa mergeti mai departe de hotelul Schloss Durnstein cu priveliste asupra raului, mancare de calitate si o lista impresionanta de vinuri.

Castelul Kuenringer situat pe varful celui mai inalt deal din Durnstein a fost distrus si parasit in anul 1650; ruinele structurii originale pot fi vizitate, la cateva minute distanta pe jos. Peisajul vaii vazuta de pe ruinele vechiului castel se spune ca a dat nastere magiei povestilor Fratilor Grimm. De la castel se organizeaza excursii la Stift Melk, o manastire binedictina, veche de peste 1000 ani, renovata recent si plina de manuscrise si opere de arta vechi incluzand faimosul Crucifix Melk. Aceasta regiune in particular este favorita turistilor datorita asezarii ei de-a lungul Dunarii facilitand astfel accesul vaselor si croazierelor de lux, fiind in acelasi timp un mod perfect de a vedea cat mai mult.

Durnstein se afla la 80 km vest de Viena, 30 km de Melk (hotel@schloss.at; www.schloss.at )
Orasul Melk se afla la 100 km vest de Viena; exista vapoare de croaziera care pleaca din Krems de-a lungul Dunarii-zilnic.
Festivalul de vara are loc in ultima saptamana din luna Mai.

Old Graz (Austria) - Graz, scaunul de sud-est al dinastiei de Habsburg, datand tocmai din 1379. Contine una dintre cele mai bine prezervate fortarete medievale din Europa Centrala. O privire aruncata in jur si veti vedea peste tot arhiprezentul motto “Austria conduce lumea”, lasat in urma de Friedrich al III-lea rege al Germaniei. Orasul detine cea mai mare colectie de armurerie din Europa (peste 30.000 de orice fel imaginabil de arme si echipament folosit la razboi in sec 17). Arhitectura orasului este magnifica si tipica Evului Mediu si Renasterii, insa sufletul orasului este tanar si energic multumita celor 3 universitati celebre in Europa (cea mai veche dintre ele datand din secolul 16). Din primavara pana in toamna un numar mare de festivale de muzica insufletesc strazile si pietile vechi ale orasului, in timp ce studentii mentin atmosfera in  pivnitele vechi de bere. Fiind capitala regiunii bogate Styria, una din atractiile de neocolit pe care le ofera Graz este o excursie la una din cele 8 vii locate la sud de oras.

Old Graz se afla la 190km sud-est de Viena.

Gross Glockner Road (Austria) - desfatati-va privirea cu esenta frumusetii alpine si faceti o excursie de-a lungul celebrului drum Grossglockner. Denumit dupa varful cel mai  inalt din Austria si traversand unul din cele mai frumoase si spectaculoase regiuni, drumul a fost o importanta legatura comerciala intre Germania si Italia in Evul Mediu. Drumul (actualmente autostrada 107) a fost construit intre 1930-1935 si incepe la sud de Salsburg care traditional este punctul de plecare al aventurierilor.

Tinutul traversat de drum contine peste 300 munti de peste 3.000 metri, 246 ghetari, vai adanci, si o multime de sate mici in care calatorul poate gasi un restaurant sau un hotel. Vederea spectaculoasa a muntelui Grossglockner, atractia principala a parcului ii pune in dificultate pe soferii ocupati cu virajele drumului. Portiunea de 60 km de la Bruck la Heiligenblut este cea mai spectaculoasa, continand Edelweiss-Spitze si Franz-Josephs-hohe, doua terase panoramice situate la 2.6 km si respectiv 2.4 km. Adaugati si sectorul de 9.6 km supranumit Drumul Ghetarilor si veti avea parte de o experienta de neuitat. Drumul este deschis din luna Mai pana in luna Noiembrie.

Lech, Kitzbuhel (Austria) - Alpii Austrieci de Vest beneficiaza de unele din cele mai bune resorturi de ski si apres-ski din lume. In timp ce alte statiuni sunt lipsite de zapada, Arllberg, o statiune pitoreasca situata deasupra liniei copacilor in zona alpina nu duce niciodata lipsa de zapada in abundenta. Regiunea  este intregita de satucul Lech, unul din cele mai sarmane sate traditionale Austriece. Resortul de ski beneficiaza de peste 35 lifturi si tele-cabluri, si peste 75 de km patrati de teren destinat sporturilor de iarna, insa neintretinuti. Cei 70 de km de piste si circuite de ski intretinute fac oricum diferenta intre alte resorturi.

In patria skiului modern, metoda revolutionara denumita Arlberg este folosita astazi pe tot globul si de cei mai buni instructori. In timp ce Lech este cunoscut pentru caracterul sau rustic neschimbat, Kitzbuhel se face remarcat pentru atmosfera sa glamuroasa. Cei care sunt in cautarea petrecerilor vibrante après-aki, vor fi atrasi de centrul istoric al orasului cu casele medievale pictate in culori pastelate si strazile pietruite. Peste tot se gasesc buticuri, cazinouri si cluburi sofisticate. Vizitatorii se pot relaxa cu ciocolata calda si prajituri, la bine cunoscuta cafenea Praxmair. Situat la inaltime pe partea insorita a lui Kitzbuheler Horn, elegantul hotel Tennerhof, o ferma reconstruita din secolul 17 poate fi o sursa de placere in oricare anotimp al anului, mancarea este celebra in oras, asa ca incercati sa mancati aici chiar daca dormiti in alta parte a orasului.

Lech se afla la 200 km de Zurich (info@postlech.com; www.postlech.com)
Kitzbuhel se afla la 121 km de Innsbruck
Contact Hotel Tennerhof: tennerhof@kitz.net; www.tenerhof.com.

Balul Operei si Hotelul Imperial (Viena, Austria) - mii de dansatori de vals in costumatie de gala si radiind de eleganta, participa la cele peste 300 de baluri formale cu teme diferite pe care Viena le ofera in timpul iernii sau al carnavalelor sezonale. Cel mai frumos dintre baluri este legendarul Bal al Operei; este gazduit in Opera de stat a Vienei construita in stil baroc, din care in prealabil au fost indepartate de catre o armata de lucratori scena si scaunele; cladirea Operei este transformata pe timpul noptii intr-o splendida sala de bal. Balul se deschide cu mare intrare la peste 200 de tineri debutanti gratiosi (fiicele celor mai bogate si glazonate familii austriece), impreuna cu alti 5000 de oaspeti care provin din toate esaloanele societatii vieneze si ale lumii. Balul a fost prima data oficiat de Imparatul Franz Joseph in 1877. Podeaua de dans devine un caleidoscop de culori de cum dansatorii incep sa se invarta in ritmurile saltarete ale valsului Vienez.

Hotelul Imeprial este hotelul trofeu al Vienei; construit in 1867 in stil renascentist de catre Imparatul Franz Joseph a fost dedicat nepoatei sale si sotului sau, ducele de Wurttemberg, si a functionat drept casa de oaspeti, pentru cei mai distinsi oaspeti ai ducelui. Actualmente, hotelul serveste ca destinatie primara pentru vizitatori de stat, la fel ca in vremurile cand fostul oaspete Richard Wagner a inchiriat 7 camere, compunand zi si noapte. Multe lucruri au ramas neschimbate in afara catorva renovari de multe milioane de dolari; mobile scumpe, podele de marmura, balustrade aurite, fresce morale, candelabre magnifice. Ca oaspeti va veti simti tratati precum Regina Elisabeta, care a zis inainte de a parasi hotelul in ultima ei zi de sedere: “A fost cel mai frumos hotel in care am stat vreodata.”

Opera de stat din Viena se afla la St. Opernring, numarul 2.
Contact Biroul Balului Operei: information@wiener-staatsoper.at; www.wiener-staatsoper.at.
Hotelul Imperial se afla la Karntner Ring, numarul 16 (hotel.imperial@luxurycollectiol.com ; www.luxurycollection.com)

Mai multe detalii despre Austria veti gasi aici: www.alltravelaustria.com/

SuperEva va recomanda si urmatoarele hoteluri:

www.palais-schwarzenberg.com
www.kvu.at
www.hotelcapri.at
www.pension-suzanne.at/
www.hotel-rathaus-wien.at

Va recomandam sa mai cititi si:

Suflet fericit
O cana de ceai pentru suflet
Şi încă odată, Adam a dat, bucuros, Raiul....
Apa de flori de portocal
Lectiile pe care ni le da budismul
Fericirea si sanatatea dumneavoastra
Decizii „banale” care ne schimba viata
Calendar cu... pisici
Lungimea degetelor si personalitatea
Secrete ale limbajului corpului
Gandeste optimist si vei fi mai fericita
Invata to let go

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Europa

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII