Vitaminele in timpul sarcinii: ce-i prea mult strica?

Vitaminele in timpul sarcinii

Vitaminele in timpul sarcinii: ce-i prea mult strica?

Prea multe vitamine luate in timpul sarciii pot dauna sarcinii. Da, ce e prea mult strica. Suplimentele de vitamina C si E nu reduc riscurile de preeclampsie, o boala caracterizata de tensiune ridicata in timpul sarcinii la femeile insarcinate care au sanse ridicate de a face boala, conform rezultatelor unui test publicat intr-un jurnal medical independent. Iata sfatul de la Desprecopii:

- despre vitamine in timpul sarcinii, veti citi:
Vitaminele in timpul sarcinii, prea multe sau prea putine
studii despre vitaminele in timpul sarcinii
Aceeasi incidenta a preeclampsiei in sarcina
Despre vitamine si sarcina
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Informatii complete pentru gravidute
Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
 

Vitaminele in timpul sarcinii, prea multe sau prea putine ...

Suplimentele de vitamina C si E nu reduc riscurile de preeclampsie, o boala caracterizata de tensiune ridicata in timpul sarcinii  la femeile insarcinate care au sanse ridicate de a face boala, conform rezultatelor unui test publicat intr-un jurnal medical independent american. De asemenea, studiul a descoperit ca suplimentele de vitamina C si E ar putea de fapt mari rata bebelusilor cu greutate scazuta la nastere.

 Preeclampsia si sarcina de citit: Preeclampsia si sarcina

Noile studii despre vitaminele in timpul sarcinii

In anul 1999, rezultatele unui mic test aleator publicat in acelasi jurnal medical au sugerat ca vitaminele C si E pot reduce incidenta preeclampsiei la femeile insarcinate.

In testul mai recent, specialistii de la King's College London, Anglia, a cercetat efectele suplimentelor de vitamine intr-un grup mult mai mare de femei care aveau riscul de a face preeclampsie din cauza unei game largi de probleme medicale pe care le aveau deja.

Cercetatorii au recrutat peste 2400 de femei care aveau un risc ridicat de preeclampsie din 25 de spitale din Marea Britanie. Jumatate dintre ele au primit 1000 mg de vitamina C si 400 IU (unitati) de vitamina E, iar cealalta jumatate au primit zilnic un placebo incepand din al doilea trimestru de sarcina pana la nastere.

Aceeasi incidenta a preeclampsiei in sarcina

Cercetatorii au descoperit ca incidenta preeclampsiei a fost similara in ambele grupuri (15% fata de 16%). De asemenea, ei au descoperit ca femeile care au luat suplimente de vitamine au nascut mai multi bebelusi subponderali decat cele care luasera placebo (28% fata de 24%). Femeile care au luat suplimente au avut si nevoie de mai multe tratamente, ca steroizi, medicamente antihipertensive si sulfat de magneziu (pentru prevenirea crizelor).

Totusi, nu au aparut dovezi ca femeile care luau multivitamine normale specifice sarcinii aveau un risc mai mare de a naste bebelusi subponderali sau ca aceste multivitamine le faceau rau in vreun fel.

Desi participantele la test au luat doze mari de vitamina C si vitamina E, ele au luat doze sub maximul recomandat femeilor insarcinate. Descoperirea specialistilor a fost ca o crestere a numarului bebelusilor subponderali si a nevoii de tratament, fara vreun beneficiu legat de preeclampsie sugereaza contraindicatia fata de dozele ridicate de vitamina C si vitamina E in timpul sarcinii. Totusi, nu au aparut dovezi ca luarea unor mici doze de vitamine ce fac parte din multivitaminele specifice sarcinii ar fi surse de ingrijorare.

Vitaminele folosite in acest test nu includ suplimentele de acid folic, care este recomandat inainte de conceptie si la inceputul sarcinii pentru a reduce riscul defectelor de tub neural..

Despre vitamine si sarcina, va recomandam sa cititi neaparat:

Vitamina A si sarcina
Acidul folic in timpul sarcinii
Sarcina si homeopatia
Multivitaminele si greutatea copilului la nastere
Suplimentele de fier in timpul sarcinii
Sarcina si vitamina B12
Sarcina si suplimentele de vitamine prenatale
Alimentatia in timpul sarcinii

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Si pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate. Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

Alimentatia in timpul sarcinii 

Sarcina si consumul de ananas

Ananasul contine o substanta numita Bromelaina - care luata in cantati mari poate elasticiza (inmuia) colul uterin si astfel - in mod logic - ar putea sa provoace nasterea. Este adevarat ca ananasul… ... citeste mai departe

Nu uitati sa cititi: Odiseea sarcinii - de 40 de saptamani: 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

 

Informatii complete pentru gravidute 

Sustinere si suport pentru burtici 

Daca esti o viitoare mamica (actualmente burtica :)) - te asteptam in grupurile de pe forum. In sectiunea Odiseea Sarcinii, vei gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrezi legatura cu alte burtici (burtici colege de generatie) care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina

O amintire speciala pentru mai tarziu :) scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

- Intrati din timp pe forumul specializat SARCINA: Odiseea sarcinii in 40 de saptamani si luati legatura cu alte "colege de generatie". Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.

- Cititi pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum.

autor: redactor Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate (c) 2015 

Evalueaza acest articol
 Voteaza acest articol (misca mouse-ul peste stelute)
Sarcina pe saptamani
01 » 02 » 03 » 04 » 05 »
06 » 07 » 08 » 09 » 10 »
11 » 12 » 13 » 14 » 15 »
16 » 17 » 18 » 19 » 20 »
21 » 22 » 23 » 24 » 25 »
26 » 27 » 28 » 29 » 30 »
31 » 32 » 33 » 34 » 35 »
36 » 37 » 38 » 39 » 40 »
Mai cititi
forumuri specializate Forumuri specializate
 • Forumul Odisea Sarcinii
  Odiseea sarcinii in 40 de saptamani

  Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

 • Nasterea unei Stele
  Nasterea unei Stele

  Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.

 • Clinica DC
  Clinica DC

  Forumul de probleme medicale unde medicii ne raspund. Medici, spitale, evaluari.Comentarii la articol

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga tu un comentariu si poti castiga un tricou Desprecopii.com

Trimite comentariul tau | Citeste toate comentariile

(!) Adresa de e-mail NU se publica! Completarea adresei corecte este utila daca doresti sa primesti un raspuns la ceea ce trimiti.

Inchide

Trimite unui prieten

Completeaza datele si mesajul tau. Linkul articolului se adauga automat la mesaj

(!) Datele furnizate NU se salveaza in baza noastra de date.