Costumul de baie in 2011 – tinute pentru o vara incendiara

Costumul de baie in 2011

Costumul de baie in 2011

  • Tendintele vestimentare care s-au profilat deja pe podium pentru vara 2011 includ, asa cum era de asteptat, si sugestii pentru tinutele de plaja pe care ar trebui sa le purtam in acest an ca sa fim in pas cu moda.

Tendintele vestimentare care s-au profilat deja pe podium pentru vara 2011 includ, asa cum era de asteptat, si sugestii pentru tinutele de plaja pe care ar trebui sa le purtam in acest an ca sa fim in pas cu moda. Culori si croieli variate, mixate cu o nota retro-glamour care aminteste de starletele anilor ’60 - ’70 – aceasta este tendinta generala care s-a conturat pe podiumuri in colectiile estivale si care face deja furori pe plajele de pe mapamond.

Tendinta care se contureaza din ce in ce mai clar pe plaja in acest an in privinta costumelor de baie este dominate de nota retro-glamour, amintind de imaginea inconfundabila a unor staruri care au facut furori in anii ’60 – ‘ 70, precum Brigitte Bardot, Jerry Hall si Marissa Berenson. Fie ca este vorba despre costume deux-pieces sau de costume dintr-o singura piesa, spiritul retro nu lipseste din croiala slipului sau a sutienului. Talie inalta, coapse acoperite subtil, linii rotunjite care scot in evidenta soldurile, cupe care contureza forma sanilor, volane si snururi – acestea sunt elementele care dau aerul sic costumelor de baie in 2011.

Un element inedit care tine de aceeasi nota retro, il constituie broderiile manuale care decoreaza costumele de baie. Extrem de sexy, acestea sunt fie aplicate pe materialele elastice din care sunt confectionate costumele, fie adaptate direct formei corpului. Un efect deosebit il au broderiile negre, aplicate pe costume de baie in culori neutre. De altfel nuantele acestei veri variaza de la nude la roz pal, bleu sau orange pal. Nu lipsesc insa nici nuantele puternice, precum turcoazul, albastrul marin, orange corail sau verde intens.

In aceasta vara, costumul de baie nu este insa doar o piesa vestimentara utila in zilele in care stati la plaja. El poate deveni parte a unei tinute pe care o puteti purta nu doar pe plaja, ci si in plimbarile romantice de pe faleza sau in dupa-amiezele in care vreti sa iesiti la o terasa, pentru a simti briza marii odata cu racoarea unui cocktail. Totul este sa stiti sa combinati costumul de baie cu alte piese vestimentare complementare. O fusta vaporoasa poate fi, spre exemplu, completarea romantica a unui costum de baie, daca este in aceleasi nuante cu acesta si daca este asortata cu o esarfa sau cu margele in acelasi ton. Daca vreti sa fiti mai clasica, puteti purta un sacou de in peste costumul de baie. Adaugati o poseta si niste sandale cu toc si sunteti gata de o intalnire serioasa la o terasa de pe plaja. Daca sunteti mai degraba adepta stilului sport, puneti-va peste costumul de baie o camasa legata in talie, iar daca vreti sa fiti sexi, purtati in jurul gatului o esarfa in aceleasi culori cu costumul.

De altfel, combinarea costumului de baie cu camasi sau esarfe asortate este unul dintre trendurile acestui an. Incercati sa potriviti cu finete culorile, astfel incat costumul de baie sa para ca face parte dintr-un tot unitar, care cuprinde deopotriva si bluza / camasa / esarfa / fusta. Acordati importanta detaliilor – posetele, bijuteriile trebuie sa fie si ele in acelasi ton cu costumul de baie, tocmai pentru a-l pune in evidenta.

Daca totusi nu aveti suficient curaj sa purtati costumul de baie si in afara portiunilor cu nisip, nu uitati sa va puneti in bagajul de vacanta si tinute cu care sa-l puteti inlocui rapid. Rochitele sunt cele mai raspandite piese vestimentare in acest sezon estival. Croite pentru toate gusturile, pentru toate taliile si pentru toate buzunarele, rochiile de vara au invadat deja magazinele. Inainte de a va decide ce fel de rochii sa va cumparati, tineti cont de cateva idei in ton cu trendurile verii 2011.

Daca preferati un look sportiv-adolescentin, optati pentru rochite cu bretele de lungime medie sau mini, in culori vii combinate cu alb. Nu uitati de accesorii, care trebuie sa fie la fel de colorate. Tineti totusi cont de faptul ca tendinta verii este mai degraba romantica – rochii lungi, vaporoase, din matase sau voal, imprimeuri supradimensionate, in combinatii de nuante calde.

Trucuri pentru a iesi in evidenta pe plaja:

- Purtati palarii gigantice, colorate, in stilul promovat de Marc Jacobs.
- Pentru un look sexy, optati pentru bikini cu talie inalta, in tonuri neutre.
- Lasati tocurile acasa, pentru ca nu merg cu nisipul. Pentru un look glamour alegeti sandale metalice, stralucitoare.
- Purtati esarfe – in jurul gatului, pe cap, in jurul taliei. Efectul de senzualitate este garantat.

Galerie foto - selectia supereva de costume de baie din colectiile verii 2011 

Albumul costumelor de baie pentru vara 2010

Tot despre costume de baie mai cititi: Costumul de baie – cel mai pretios obiect estival

Mai cititi cu capul limpede:

 Moda si Fitze...


✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII