Remedii naturale contra cistitei

Remedii naturale contra cistitei

Remedii naturale contra cistitei

  • Cistita este una dintre bolile a caror frecventa creste in perioada estivala, provocand neplaceri mai ales in timpul vacantei. Nu trebuie sa va ingrijorati prea tare, pentru ca exista numeroase remedii contra ei, ca, de altfel, impotriva tuturor bolilor urinare.

Cistita este una dintre bolile a caror frecventa creste in perioada estivala, provocand neplaceri mai ales in timpul vacantei. Nu trebuie sa va ingrijorati prea tare, pentru ca exista numeroase remedii contra ei, ca, de altfel, impotriva tuturor bolilor urinare. Daca sunteti adepte ale remediilor naturiste, iata cateva recomandari pentru tratarea cistitei.
 
Cataplasma cu praz

Cataplasma cu praz este un remediu extrem de util in cazul in care nu aveti medicamente contra cistitei. Puneti pe foc, intr-o oala cu apa, 3 bucati de praz. Cand apa este calduta varsati o jumatate de pahar de otet de cidru, tot caldut, peste ele. Aplicati prazul cat de cald il suportati in zona abdominala timp de o ora.

Catasplasma cu ceapa

Luati cateva rondele de ceapa si indesati-le in sosete curate, de lana. Puneti-va apoi sosetele in picioare, astfel incat ceapa sa acopere toata talpa. Este un remediu minune, cu efecte diuretice imediate.

Baia cu uleiuri esentiale

Amestecati intr-un bol un galbenus de ou sau 2-3 lingurite de lapte praf cu putina apa calda. Adaugati 8 picaturi de ulei esential de lemn de santal. Puneti aceasta compozitie in cada umpluta pe jumatate cu apa. Stati apoi in cada timp de 15 minute. Lemnul de santal are, printre altele, proprietati calmante si dezinfectante. Dupa ce iesiti din baie, stati la caldura, sub o patura, timp de 30 de minute.

Acupresura

Stimulati punctul aflat in partea inferioara a spatelui, de o parte si de alta a coloanei vertebrale, in zona articulatiei dintre sacrum si oasele iliace. Procedati la fel cu zona aflata in partea inferioara a abdomenului. Masati cu miscari circulare blande de 2 – 3 ori pe zi. Acupresura este eficienta daca actionati chiar de la debutul cistitei.

Alte sfaturi pentru a scapa de cistita:

- Beti multe lichide! Cu cat urinati mai mult, cu atat germenii sunt eliminati mai rapid!
- Luptati impotriva constipatiei! Stagnarea procesului de eliminare a fecalelor mentine microbii aproape de uretra.
- Beti suc de capsuni! Capsunile au aceasta proprietate, de a proteja mucoasa vezicii urinare. Doza ideala este de 30 de cl pe zi.
- Vara, la plaja, nu purtati costumul de baie intreaga zi! Lenjeria intima din lycra este un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Schimbati-va imediat dupa plaja. Optati pentru lenjerie intima din bumbac.
- Chiar daca uneori este incomod, mergeti la toaleta dupa ce faceti dragoste! Zona genitala este predispusa la proliferarea bacteriilor.

 Mai cititi:

Ginecologie
Infectiile sistemului urinar
Cistita
Cancerul de san - lucruri de stiut
Cervicita
Candidoza vaginala
Ce sunt secretiile vaginale? specialistul raspunde
Anexita
Boala inflamatorie pelviana
Recuperarea dupa un avort
Cum se trateaza medicamentos Endometrioza
Cum se trateaza chirurgical Endometrioza
Testul Papanicolau
Totul despre Endometrioza
10 Secretele de ginecologie pe care ati vrea sa le stiti

  Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII