AJUTOR bebe nu are nici un program de somn noaptea. Mami, acum cel mai important este ALTCEVA: 3 motive pe care le are bebe

Ajutor bebe  nu are nici un program de somn noaptea. Mami, acum cel mai important este ALTCEVA: 3 motive pe care le are bebe

AJUTOR bebe nu are nici un program de somn noaptea. Mami, acum cel mai important este ALTCEVA: 3 motive pe care le are bebe

Bebeluşul meu se trezeşte de câteva ori pe noapte pentru a manca si sunt epuizata. Nu ar trebui să aibă deja stabilit un proram al somnului?

Cea mai importantă lectie pe care trebuie sâ o înveţe bebe acum nu este sa doarma dupa program, ci că, atunci când plânge, vei fl acolo să îl linişteşti, chiar şi în toiul nopţii, când eşti ruptâ de obosealâ pe bună dreptate, de altfel, şi chiar şi atunci când se trezeşte pentru a patra oarâ în ultimele 6 ore.

→ Iata 3 motive pe care le are bebe - si ele sunt foarte serioase - pentru a NU dormi dupa un program. ✨

O mămică de bebe nou-nascut - obosita, cere ajutor: bebe nu are nici un program (tipar) de somn

Bebeluşul meu se trezeşte de câteva ori pe noapte pentru a manca si sunt epuizata. Nu ar trebui să aibă deja stabilit un proram al somnului?


Draga mami bebe mic - stim ca e greu la inceput. Dar, oricat de mult tu si corpul tâu sunt in stare de oboseala majora si ai si cearcane adânci din jurul ochilor - va trebui sa mai astepti pana ca noptile sa insemne doar somn pentru bebe.

De obicei, bebeluşii nu dorm toată noaptea în prima lună din trei motive.

1. Pentru că au atât de mult de crescut,

2. Au un stomacel atât de mic de alimentat si de asta au nevoie iar de papa...  cei mai mulţi bebelusi in primele 3 luni au nevoie de cel puţin o masă (de obicei mai multe) peste noapte. Aceasta situaţie este valabilă mai ales în cazul bebelusilor alăptati, care au nevoie de mese mai dese chiar şi noaptea, ceea ce face ca dormitul peste noapte sa tie un vis imposibil în primele 3 luni.

Şi greutatea are rolul ei; un bebe mic va trebui să mânânce mai des decât unul mare şi va continua să aibă nevoie de mesele de peste noapte pânâ când ajunge la greutatea adecvată.

Incercarea de a impune un program de somn unui bebe atat de mic ar putea influenţa negativ atât stabilirea debitului laptelui matern, cat si dezvoltarii copilului.

3. Un al motiv pentru a raspunde solicitării bebeluşului de la miezul noptii (si de la trei dimineata), indiferent dacâ este alăptat sau hrânit cu biberonul, dacâ este mic sau mare: tocmai începe să învete despre lume, care este încă un loc nou şi oarecum înfricoşâtor - mult mai stresant decat in burta unde a stat 9 luni.

Dar cel mai important pentru bebe in primele 3 luni este...

Cea mai importantă lectie pe care trebuie sâ o înveţe bebe acum nu este sa doarma dupa program, ci că, atunci când plânge, vei fl acolo să îl linişteşti, chiar şi în toiul nopţii, când eşti ruptâ de obosealâ pe bună dreptate, de altfel, şi chiar şi atunci când se trezeşte pentru a patra oarâ în ultimele 6 ore.

si totusi noi te incurajam...

Probabil câ îti este greu sâ crezi acum, dar va dormi toata noaptea la un moment dat — şi tu la fel.

Somnul bebelusului: cat doarme si de ce nu doarme

Cat de mult doarme un bebelus? Ei bine, unii bebelusi dorm cate opt ore incontinuu inca de la bun inceput, in timp ce altii se trezesc de nenumarate ori pe noapte. Iata cat doarme bebelusul si de ce ar putea sa nu doarma precum si sfaturi pentru un somn linistit al bebelusului.

In primele zile el e treaz cam o ora pe zi, aceasta perioada crescand la trei ore pana la sfarsitul plinei luni de viata. De asemenea, incepand de la o luna copilul va reusi sa doarma mai mult timp fara pauza.

Incepand de la noua luni, copilul va dormi ceva mai putin, ii sint de obicei suficiente doua reprize de somn pe zi, una in jurul orei 10, una pe la 2 dupa-amiaza. Iata cat doarme bebelusul si de ce ar putea sa nu doarma precum si sfaturi pentru un somn linistit al bebelusului.

Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelusului, in ore de zi si de noapte

Cat de mult doarme un bebelus? Toate mamicile de bebelusi vor sa stie mai multe despre somnul bebelusului. Deci sa incepem cu inceputul? Asadar, cat de mult doarme un bebelus dupa nastere?

Ei bine, imediat dupa nastere, bebelusul e pentru scurta vreme treaz, apoi cade intr-un somn de cateva ore bune, caci experienta nasterii a fost si pentru el foarte obositoare. Vezi diagrama somnului bebelusului - in ore de zi si de noapte aici.

10 motive pentru care bebelusul nu doarme noaptea sau doarme agitat

Bebe nu vrea sa doarma noaptea sau are un somn agitat? Ai idee cat de mult trebuie sa doarma bebelusul tau? Citeste mai departe si afla care sunt cele mai importante motive pentru care nou-nascutul, bebelusul, nu doarme noaptea si ce poti sa faci ca sa il ajuti. Articolul complet aici>>

Despre somnul bebelusului merita citit si:

Dormitul cu bebelusul in pat prezinta riscuri
Balansarea capului (datul din cap) in timpul somnului
Unde doarme bebelusul, dezbaterea aprinsa a parintilor
Cand bebelusul doarme in patul parintilor
Secretul unui somn mai lung al bebelusului
Ce saltea alegem pentru patutul bebelusului?
Ce tulbura noptile copilului mic? 

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2024

referinte: The Journal of Psychology

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII