7 sfaturi pentru SIGURANȚA copiilor la piscină

7 sfaturi pentru siguranta copiilor la piscina

7 sfaturi pentru SIGURANȚA copiilor la piscină

Inotul la piscina este o activitate pentru intreaga familie pe timp de vara.

Daca aveti acces la o piscina este important sa tineti cont de liniile directoare de siguranta ale piscinei, astfel vara va fi cu adevarat un prilej de distractie si voie buna. Iata 7 sfaturi pentru siguranta copiilor la piscina.

veti citi:
Piscina este pe timp de vară un magnet pentru copii
Copiii nu se gândesc la pericole
Ce putem face pentru siguranta copilului in preajma piscinei?
Inotul copilului in piscină -  riscuri și bacterii

Piscina este pe timp de vară un magnet pentru copii

O activitate pentru intreaga familie pe timp de vara este inotul. Daca aveti acces usor la o piscina  este important sa tineti cont de liniile directoare de siguranta ale piscinei, astfel vara va fi cu adevarat un prilej de distractie si voie buna.

Exista multe povesti despre tragedii care implica copii si piscine. De multe ori, accidentul are loc in piscina din propria curte sau cea a vecinilor. Chiar daca sunteti de parere ca, copilul dumneavoastra este un bun inotator, nici un copil nu trebuie lasat nesupravegheat in apropierea apei. Mai cititi: Inotul in piscina: sfaturi pentru siguranta

Copiii nu se gândesc la pericole

Cei mici rareori se gandesc la pericolele asociate cu apa - ei vor sari imediat dupa o jucarie sau o minge care a picat in apa, neavand rabdare sa vina un adult sa ii ajute. Uneori, copiii mici poate fi atat de speriati de impactul cu apa, incat nu vor mai putea plange sau striga dupa ajutor.

Ce putem face pentru siguranta copilului in preajma piscinei?

Iata cateva indrumari simple:

1. Instalati un gard de siguranta care blocheaza accesul copiilor la piscina, in cazul in care nu este nici un adult prin preajma

2. Mergeti cu copilul la lectii de inot - pare evident, insa asigurati-va ca, copiii dumneavoastra stiu sa inoate bine. Investiti in lectii de inot profesionale cat mai curand posibil

3. Intocmiti un set de reguli de siguranta la piscina - numarul unu pe lista ar trebui sa fie: nu ma apropii niciodata de o piscina fara supravegherea unui adult si nu alerg niciodata pe marginea unui bazin. Este datoria voastra sa va asigurati ca nu exista jucarii in apropierea apei, astfel incat cei mici sa nu fie tentati sa mearga dupa ele.

4. Supravegheati mereu copiii - tragediile au loc pe parcursul a doar cateva secunde. Atunci cand copiii sunt in piscina, este crucial sa fie supravegheati mereu de cel putin un adult. 

5. Piscinele publice pot fi o sursa de infectii - calitatea apei poate fi afectata de toxine biologice (ca bacteriile) sau substantele chimice (precum clorul); unele organisme pot cauza diaree, eruptii cutanate si alte probleme de sanatate. Piscinele care necesita dusuri inainte de inot reduc acest risc.

6. Plutele si colaceii din plastic umpluti cu aer nu va protejeaza copilul de la inec. Supravegheati copiii cu mare atentie, aceste echipamente se pot sparge si dezumfla foarte usor.

7. Lectii de prim ajutor - parintii ar trebui sa urmeze cursuri de prim ajutor de baza in caz de inec. Niciodata nu este prea tarziu, inscrieti-va acum la un astfel de curs si veti fi mai linistiti pentru siguranta copilului dumneavoastra.

Doar cateva masuri de precautie va pot tine copiii in siguranta in preajma piscinei. Nu va speriati de ideea de a avea un bazin de inot - doar asigurati-va ca urmati cateva sfaturi importante si totul va fi bine iar copiii vor avea o vara de neuitat.

Inotul copilului in piscină -  riscuri și bacterii

Fiindca va pregatiti sa va lasati copiii sa se bucure de strand sau piscina in timpul verii, este foarte posibil sa va faceti griji cu privire la inot.

Dar este bine si sa ne intrebam ce substante chimice si toxine din mediu se pot strecura in apa piscinei, a lacului sau a marii in care vor inota? Iata cum va puteti proteja copilul cand merge la piscina .

De citit si Bolile pe care le puteti lua de la piscina

 Daca mergeti cu bebelusul in vacanta, cititi :

Cu bebelusul in concediu: vara
Care este locul cel mai sigur pentru scaunul de masina al bebelusului?
Primele incaltari ale bebelusului
Cum ne pregatim sa mergem cu bebelusul in vacanta?
Inotul pentru bebelusi
Atentie, unele slinguri in care sunt purtati bebelusii pot ucide

Sfaturi de vacanta:

Cititi ce trebuie sa contina mapa cu farmacia de voiaj a familiei

Cititi mai departe depre cum si unde trebuie asezat bebelusul in masina

Sunteti insarcinata si mergeti la plaja deci. Este sanatoasa expunerea la soare in timpul sarcinii?

Cititi mai departe cum trebuie protejati bebelusii in timpul caniculei

Cititi cum puteti proteja bebelusii de soare si ce fel de creme solare se folosesc

Iata mai multe despre reactia anafilactica si sfaturile de interventie

Cititi totul despre pericolul capuselor si cum va puteti proteja de muscatura lor

Iata cateva idei de distractie in timp de canicula - in casa - pentru varstele mici (1-10 ani)

Cititi ce trebuie sa faceti daca un paianjen va musca copilul

Iata mai multe despre reactia anafilactica si sfaturile de interventie

Iata cum sa va protejati de bacteria Salmonela

Totul despre botulism si prevenire aici

Cititi ce trebuie sa contina bagajul de vacanta

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII