Atentie, unele slinguri in care sunt purtati bebelusii pot ucide

Atentie slinguri care pot ucide

Atentie slinguri care pot ucide

  • Slingurile se bucura de sustinerea celebritatilor dar nu numai a lor. Si in Romania slingul a devenit foarte popular, exista multe magazine care il comercializeaza iar tinerele mamici sunt incantate ca isi pot tine bebelusul aproape si in acelasi timp pot fi mobile. Chiar si Nicole Kidman si-a purtat bebelusul, Sunday Rose, in sling...Unii parinti au devenit insa ingrijorati de pericolul reprezentat de slingurile pentru bebelusi, devenite populare datorita celebritatilor si mamicilor entuziaste in urma deceselor inregistrate. Iata sfatul de la Desprecopii.com.

Slingul promoveaza apropierea de bebelus?

Slingurile au castigat in popularitate in ultimii ani pe baza faptului ca promoveaza legatura naturala dintre mama si bebelus, asa numitul attachment parenting.

Totusi, autoritatile din SUA spun ca slingurile expun copiii unui risc de sufocare si este posibil sa fi cauzat moartea a 14 bebelusi in Statele Unite.

Bebelusii pot avea gura si nasul acoperite de materialul slingului, insa muschii gatului le sunt atat de slabi in primele cateva luni de viata, incat nu se pot misca singuri.
In plus, fiindca slingul mentine bebelusul in pozitie incovoiata, arcuirea indreapta barbia spre piept, ceea ce poate obstructiona caile respiratorii, limitand aportul de oxigen catre corp.

Slingurile, sustinute prin imagine ... de celebritati ca Brad Pitt si Nicole Kidman, sunt laudate pentru ca sunt practice, permitandu-le parintilor sa isi tina copiii aproape in timp ce le lasa mainile libere.

Pe internetul romanesc puteti gasi multe grupuri de mamici care lauda (uneori fanatic) slingul dar, desigur, decizia finala este a fiecarui parinte. 

In general, slingurile sunt prezentate si ca fiind un mod natural de a transporta un bebelus, pe baza ideii ca apropierea de inima parintelui si caldura acestuia creeaza bebelusului sentimentul de siguranta.

Compania Mothercare (cunoscuta in America si Europa)  a raportat o crestere anuala cu 100 la suta a vanzarilor de slinguri.

Slingurile sunt sunt un subiect discutat si pe Desprecopii.com, parand o idee grozava de a te descurca cu copilul. 

Discutii pe forumul Desprecopii.com despre slinguri si sfaturi de folosire:

Sanatatea bebelusului (0-12 luni)

Stimularea nou-nascutului

Pentru suport, prietenie si atitudine, va recomandam urmatoarele forumuri:

Parintii intreaba, parintii raspund!
In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti (Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?)

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

 

Care sunt riscurile unui sling?

Riscurile sunt probate de 14 decese asociate cu folosirea slingurilor pentru bebelusi din ultimii 20 de ani, inclusiv trei decese din anul 2009, in SUA. 12 dintre decese au fost inregistrate la bebelusi sub patru luni.
Decesele au determinat guvernul SUA sa emita o avertizare privind folosirea slingurilor la copiii sub 16 saptamani.
Inez Tenenbaum, presedinte al Consumer Product Safety Commission, a declarat: avem la cunostinta prea multe decese in aceste slinguri si cunoastem scenariile riscante pentru bebelusii foarte mici.

Deci a venit momentul sa avertizam parintii si pe toti cei care se ocupa de cresterea si ingrijirea copiilor.
Acelasi organism a dat un semnal la nivel mondial, emitand un avertisment legat de siguranta leaganelor de copii McLaren anul trecut in urma amputarii degetelor copiilor in mecanismul balamalelor. In consecinta avertismentul a fost extins la Marea Britanie si dincolo de granitele ei.

Guvernul britanic a emis recent un avertisment legat de slinguri, recomandand parintilor sa se asigure ca este bine sustinut capul bebelusului in sling. Sheila Merrill de la Royal Society for the Prevention of Accidents (RoSPA), UK, a declarat: Daca parintii simt ca trebuie sa foloseasca slingurile este foarte important sa li se arate si sa inteleaga cum sa le foloseasca.
Asociatia consumatorilor din SUA a declarat, ca in afara deceselor, este la curent cu 37 de cazuri de bebelusi care au fost raniti grav in timp ce erau purtati in sling, in special prin cadere.

Sfatul de la Desprecopii.com:

Asigurati-va ca ati inteles cum trebuie folosit slingul. Cereti o demonstratie daca pentru a intelege. Asigurati-va ca pozitia copilului nu ii obstructioneaza caile respiratorii si ca nu exista riscul de cadere.

De unde va puteti cumpara un sling? De la www.sling.ro

Discutii pe forumul Desprecopii.com despre slinguri si sfaturi de folosire:

autor: Desprecopii.com,  redactori: Daniela Slavu si Milena Sadova, Articol aprobat de Colegiul Medicilor Desprecopii.com
referinte: Daily Mail, UK
Toate drepturile rezervate, Desprecopii.com 2010

Va recomandam sa mai cititi: Bebelusul la plimbare

Pentru suport, prietenie si atitudine, va recomandam urmatoarele forumuri:

Parintii intreaba, parintii raspund!
In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti (Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?)

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

Despre bebelus (0-12 luni), mai cititi pe site-ul nostru:

Alaptarea - dosar complet

Dezvoltarea nou-nascutului

Somnul bebelusului (0-12 luni)

Diversificarea si hranirea bebelusului

Recuperarea mamei dupa nastere


✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII