Lentilele terapeutice nocturne imbunatatesc vederea

Lentilele terapeutice nocturne imbunatatesc vederea

Lentilele terapeutice nocturne imbunatatesc vederea

  • Populatia tinara este o populatie extrem de activa, dinamica, doritoare de performanta. In aceste conditii doreste si are marea nevoie sa se bucure de o stare vizuala cat mai buna. Predispozitia genetica si nu doar, fac ca un procent destul de mare dintre persoanele tinere sa aiba vicii de refractie: miopia, hipermetropia, astigmatismul...

Orthocheratologia  - O noua solutie pentru persoanele cu vicii de refractie

Populatia tanara este o populatie extrem de activa, dinamica, doritoare de performanta. In aceste conditii doreste si are marea nevoie sa se bucure de o stare vizuala cat mai buna. Predispozitia genetica si nu doar, fac ca un procent destul de mare dintre persoanele tinere sa aiba vicii de refractie: miopia, hipermetropia, astigmatismul...

Societatea Romana de Oftalmologie atrage atentia asupra faptului ca miopia reprezinta o problema care afecteaza aproximativ o treime din populatia Romaniei".

O estimare generala pentru tarile europene atesta ca cel putin 25% dintre copii si  persoane tinere au  vicii de refractie. Pentru corectia lor au existat pana nu demult trei posibilitati: clasicul ochelari, lentilele de contact si chirurgia refractiva.

Oamenii miopi pot fi satisfacuti de portul continuu al ochelarului, dar este incontestabil si faptul ca ochelarul influenteaza calitatea vietii,  mai ales in situatiile in care ochelarul nu mai ajuta, viciul de refractie fiind foarte mare.  Exista o serie de neajunsuri pe care tinerii si nu doar ei, le evidentiaza imediat. "Ce ma fac daca nu imi gasesc ochelarii in situatii de urgenta: sofez si pe traseu  imi cade o lentila sau mi se strica ochelarii... lentilele de contact nu-mi vor fi de folos la bazin sau localuri unde se fumeaza....iar chirurgia...nici nu poate fi aplicata pana la 21 de ani... "

O noua solutie pentru persoanele cu vicii de refractie o reprezinta Orthocheratologia sau Terapia Refractiva Corneeana, cu un istoric mai mare de 40 ani, cand pentru prima data s-au folosit  lentile de o forma speciala pentru schimbarea puterii refractive a corneei.

Ce este Orthocheratologia?

Orthocheratologia este o ramura a contactologiei, extrem de dezvoltata si perfectionata pe parcursul ultimilor ani, care se produce cu ajutorul lentilelor speciale,  de noapte, este reversibila si nechirurgicala. Efectul obtinut este similar rezultatului  interventiei LASIK.

Ortocheratologia permite schimbarea semnificativa a stilului de viata a oamenilor miopi , ceea ce inseamnă sa fii liber de ajutoare optice pentru practicarea sportului, activitatilor profesionale si recreative.

Aplicarea corectiei cu lentile de noapte  face ca o parte considerabila din numarul miopilor cu dioptrii de peste  6 D, sa ramana la   0.5 D sau -1 D, sau mai bine zis la stadiul in care a fost depistata miopia.

Conform studiului  recent  realizat Controlul miopiei la adolescenti prin intermediul Terapiei Refractive Corneene. Rezultatele urmarirelor timp de 4 ani , rezultatele caruia au fost prezentate in cadrul Conferintelor Oftalmologice de nivel international din Romania, s-a demonstrat eficienta lentilelor terapeutice nocturne in incetinirea si chiar stoparea evolutiei miopiei la copii si adolescenti.

Metoda este una ideala pentru aceasta categorie de varsta anume datorita inofensivitatii si reversibilitatii sale. Avantajul major al aplicarii metodei date reiese din faptul ca copiilor si adolescentilor le este contraindicata  chirurgia refractiva pana la 20-21 ani.

Informarea populatiei in acest  sens  este absolut necesara deoarece Orthocheratologia  este o optiune  unica pentru miopia progresiva, capabila de a  o stopa si a mentine vederea in limitele normalului.

Lentilele au 2 suprafete diferite dupa actiune. Suprafata externa  optica  activ refracteaza lumina si ofera posibilitatea obtinerii unei  acuitati vizuale de 100%.

Suprafata interna are o structura compusa care actioneaza activ asupra epiteliului corneean, impunandu-l usor si dozat sa migreze de la centru spre periferie. Astfel puterea de refractie a corneei se schimba la valoarea exact necesara.
La scoaterea lentilei, efectul este pastrat timp de 72 ore.

Ultimele cercetari stiintifice si testarile clinice minutioase, au demonstrat inofensivitatea, efectul inalt si riscurile minime ale acestor lentile. Actiunea poate fi comparata cu un aparat dentar care controleaza si corecteaza defectele dentare.

Metoda Terapiei Refractive Coneene a fost certificata in anul 2002 in SUA (FDA approval) si in tarile Comunitatii Europene (CE).La fel a fost demonstrata inofensivitatea totala in utilizarea metodei si a lentilelor de catre copiii cu virsta de la 6 ani.

Mai cititi si:

Dulapul cu medicamente
> Sanatatea si protectia familiei: Sfaturi pentru o primavara linistita
> Suplimentele de acizi grasi omega-3 - bune pentru copil?
> Farmacia de voiaj
> Sanatatea familiei: Abuzul de antibiotice
> Ce stim despre antibitiotice?
> Despre medicamente
> Efectele secundare ale analgezicelor (calmantelor)

Alimentatia sanatoasa a familiei
> 15 alimente care trebuie cumparate mai des
> Zincul in alimentatie
> Oare ar trebui sa fim cu totii vegetarieni?
> Dictionarul vitaminelor
> Lista neagrã a substantelor chimice care otrãvesc alimentele
> Pericolele deficitului de iod
> Carbohidrati buni si carbohidrati rai

Sanatatea femeii
> Anticonceptionalele hormonale - Mit si Realitate
> Antibioticele si cancerul de san
> Anti-perspirantele si cancerul de san
> Cervicita
> Dieta nesanatoasa poate duce la depresie

  Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII