Durerile de gât ale copiilor în timpul verii - care sunt cauzele și cum oferim confort copilului

Durerile de gat ale copiilor in timpul verii - care sunt cauzele si cum oferim confort copilului

Durerile de gât ale copiilor în timpul verii - care sunt cauzele și cum oferim confort copilului

Pot copiii sa aibă dureri de gât și vara? Contrar credinței populare, nu trebuie să fie frig afară pentru a răci.  Iar durerile de gat pot fi chiar insuportabile.

Când copilul răcește vara, este exact ca și când răcește iarna. Chiar dacă afară este cald, rinovirusul care provoacă răceli obișnuite se poate răspândi și infecta oamenii la fel de ușor.

Vei citi:
Cum îți dai seama că nu este alergie?
Vei avea alte simptome
Alergiile vor dura mai mult
Simptomele vor fluctua
Simptomele se schimbă atunci când călătorești
Secrețiile nazale vor fi diferite
Care sunt cele mai bune remedii?
Cât va dura răceala de vară?
Cum poți preveni răcelile de vară?

Si vara pot avea copiii dureri de gat? DA!

Contrar credinței populare, nu trebuie să fie frig afară pentru a răci. O răceală de vară este pur și simplu o răceală comună, un virus pe care-l contractezi în timpul verii. Dar unii o pot combina cu alte probleme, cum ar fi alergiile.

Dacă copilul răcește vara, va fi exact ca și când răcește iarna. Chiar dacă afară este cald, rinovirusul care provoacă răceli obișnuite se poate răspândi și infecta oamenii la fel de ușor.

Cum îți dai seama că raceala nu este alergie?

Poate fi dificil de spus dacă copilul are o răceală comună sau o alergie de vară. Cu toate acestea, dacă cunoști diferențele majore dintre cele două, poate fi ușor să faci diferența:

Simptomele sunt diferite

Răceala și alergiile au în comun trăsăturile strănutului, curgerea nasului, congestie nazală și mâncărime sau durere în gât. Dar o răceală va include și alte simptome precum tusea, transpirația și febra.

Alergiile vor dura mai mult

Simptomele copilului au dispărut după una sau două săptămâni? Dacă da, probabil că a avut o răceală de vară care și-a urmat cursul. Dacă simptomele persistă mai mult de două săptămâni și nu dispar, atunci probabil că are de-a face cu o alergie.

Simptomele vor fluctua

De asemenea, dacă simptomele copilului se schimbă în severitate - încep ușor, se agravează și apoi revin la ușoare (sau dispar cu totul) - are de-a face cu o răceală. Alergiile tind să fie consistente și persistente.

Debutul simptomelor este diferit

În cazul răcelilor, copilul va experimenta de obicei debutul fiecărui simptom individual în momente separate. La alergii, toate vor apărea deodată.

Simptomele se schimbă atunci când călătorești

Dacă călătorești dintr-un tip de regiune în altul și simptomele se îmbunătățesc (sau se agravează), este mai probabil ca micutul să aibă alergii.

Secrețiile nazale vor fi diferite

Deoarece răcelile sunt infecții, mucusul după suflarea nasului va fi gros și verzui sau gălbui. În cazul alergiilor, mucusul va fi translucid și de obicei mai subțire ca și consistență.

Care sunt cele mai bune remedii?

dureri de gat copii
Pentru dureri de gat, Proposept® este un preparat medical pe baza de ingrediente naturale standardizate care calmeaza iritatiile din gat si are actiune protectoare la nivelul mucoasei orofaringiene. Il poti comanda online aici.

Desigur, multe tratamente clasice de iarnă împotriva răcelii se aplică și răcelilor de vară. Pentru a trata o răceală de vară:

 Odihna. Asigură-te că cel mic se odihnește din plin și doarme. Trebuie să evite activitatea excesivă și stresul care ar putea dăuna sistemului imunitar. Chiar dacă vara este plină de activități tentante în aer liber, este posibil să fie nevoit să stea înăuntru.
 Copilul trebuie bine hrănit și mai ales, bine hidratat. Trebuie să bea multe lichide, în special apă. Dar, de asemenea, să evite băuturile care ar putea deshidrata, cum ar fi băuturile energizante. Băuturile fierbinți precum ceaiul ar putea fi liniștitoare și utile pentru simptome. Asigură-te că aportul de vitamine și minerale este puternic, în special de nutrienți care stimulează imunitatea, cum ar fi fierul, vitamina C și zincul.

 Remedii pe bază de plante medicinale

Plantele medicinale nu pot ucide virusurile si nu lupta împotriva răcelii. Totuși, studiile arată că unele pot susține sistemul imunitar, ajutându-l să lupte mai bine cu răceala. Plantele medicinale populare pentru combaterea rinovirusului sunt echinacea, rădăcina de lemn dulce, fructele de soc și usturoiul. Pentru dureri de gat, Proposept® este un preparat medical pe baza de ingrediente naturale standardizate care calmeaza iritatiile din gat si are actiune protectoare la nivelul mucoasei orofaringiene. Il poti comanda online aici.
 Umidificatoare și aburi. Umidificatoarele nu pot scăpa direct de o răceală. Dar pot ajuta la ameliorarea simptomelor, în special a nasului care curge, congestiei, durerilor în gât și tusei.

Cât va dura răceala de vară?

O răceală de vară va dura aproximativ la fel de mult ca orice răceală din timpul iernii. În medie, o răceală durează aproximativ 10 zile în total, simptomele se ameliorează drastic în jurul zilei a șaptea.

Copiii tind să iasă dintr-o răceală mult mai repede decât adulții, de obicei în mai puțin de o săptămână. Unii adulți, pe de altă parte, pot face față răcelii timp de până la aproximativ două săptămâni. Acest lucru depinde de vârstă, sănătate, genetică și alți factori.

Cu cât ai mai multă grijă de tine și folosești remedii de îngrijire a răcelii, cu atât răceala va trece mai repede. Mergi la medic dacă răceala durează mai mult de două săptămâni.

Rosu in gat - in majoritatea cazurilor nu este nevoie de antibiotice

Copilul are rosu in gat? Nu te grabi sa ii dai antibiotice pana cand nu stii exact ca este vorba despre o infectie provocata de bacterii.

Exista inca multi parinti care cred ca daca copilul are rosu in gat, are nevoie de un tratament cu antibiotice.  Insa, in majoritatea cazurilor, rosu in gat, tuse si nasul ce curge nu se trateaza cu antibiotice. Iata de ce ii poti face mai mult rau copilului daca il tratezi fara sa stii cauzele.

PROPOSEPT. Este ideal in tratamentul iritatiilor si inflamatiilor in gat

Pentru a-i alina durerea copilului, foloseste cu incredere PROPOSEPT. Este ideal in tratamentul iritatiilor si inflamatiilor in gat asociate cu senzatia de durere, arsura si sensibilitate la inghitire. Proposept® este un preparat medical pe baza de ingrediente naturale standardizate care calmeaza iritatiile din gat si are actiune protectoare la nivelul mucoasei orofaringiene.

Ingrediente:

- extract din radacina de nalba standardizat in polizaharide,

- extract din tal de lichen islandez standardizat in polizaharide,

- vitamina C, extract de propolis, sorbitol, manitol, aspartam, talc, stearat de magneziu, dioxid de siliciu,

- aroma de portocale,

- ulei esential de menta,

- ulei esential de eucalipt.

Pentru dureri de gat, Proposept® este un preparat medical pe baza de ingrediente naturale standardizate care calmeaza iritatiile din gat si are actiune protectoare la nivelul mucoasei orofaringiene. Il poti comanda online aici. 

Despre durerile in gat ale copiilor (rosu in gat), mai puteti citi:

Cresterea in greutate a copiilor dupa indepartarea amigdalelor

Mami, ma doare in gat: cum trecem peste provocarile iernii cu remedii naturale si eficiente

Infectiile streptococice respiratorii si durerea in gat: cum ajutam copilul

Despre antibiotice la copii, mai poti citi

Antibioticele si bebelusii: ce trebuie stiut

Copilul meu are secretiile nazale (muci) colorate. Are nevoie de antibiotice? Iata ce spune medicul.

Tratarea bebelusului cu antibiotice si riscul de obezitate

Antibioticele la copii si bolile digestive

Antibioticele trateaza infectiile urechii? Nu in orice situatie.

De ce medicii nu prescriu antibiotic unui copil racit? Iata ce trebuie sa stii

Comunitatea parintilor informati: forum medical

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

Autor: Desprecopii.com (c) Toate drepturile rezervate, 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII