8 alimente minune pentru sezonul rece ce oferă extra vitamine pentru imunitate

8 alimente minune pentru sezonul rece ce ofera extra vitamine pentru imunitate

8 alimente minune pentru sezonul rece ce oferă extra vitamine pentru imunitate

Sezonul rece afecteaza in mod inevitabil organismul, chiar daca acesta are o putere naturala de adaptare. De aceea, pentru a face fata schimbarilor pe care le aduc cu ele anotimpurile reci, aveti grija, in primul rand, de alimentatie.

O alimentatie adecvata va ajuta organismul sa se adapteze mai usor sezonului rece si isi va face simtite efectele pozitive asupra imunitatii, frumusetii tenului, asupra starii psihice si a tonusului, in general. Iata mai jos opt alimente care nu ar trebui sa lipseasca din nicio bucatarie in sezonul rece.

veti citi
Sezonul rece ne afecteaza pe toti
8 alimente minune pentru sezonul de iarna
Lipsa de vitamine la copii: ce vitamine pot fi deficitare și cand se recomandă suplimente?
 

Sezonul rece ne afecteaza pe toti

Tomna, urmata de instalarea iernii, afecteaza in mod inevitabil organismul, chiar daca acesta are o putere naturala de adaptare. De aceea, pentru a face fata schimbarilor pe care le aduc cu ele anotimpurile reci, aveti grija, in primul rand, de alimentatie. O alimentatie adecvata va ajuta organismul sa se adapteze mai usor sezonului rece si isi va face simtite efectele pozitive asupra imunitatii, tenului, asupra starii psihice si a tonusului, in general.
 
Desigur, alimentatia sanatoasa poate fi sustinuta si de suplimente cu vitamine, insa cel mai indicat este sa oferiti organismului posibilitatea de a-si lua singur substantele de care are nevoie mai mult, din mancaruri variate.

8 alimente minune pentru sezonul de iarna

Iata mai jos opt alimente care nu ar trebui sa lipseasca din nicio bucatarie in sezonul rece

Ouale

beneficiile oualor sunt arhincunoscute, la fel si precautiile in ceea ce privestea cantitatea de oua pe care ar trebui sa o consumam, in functie de varsta si de alti factori. Retineti insa ca, daca in ceea ce priveste galbenusurile restrictiile sunt mai riguroase, in privinta albusurilor lucrurile nu stau la fel. Albusurile pot fi consumate in cantitate mai mare. Puteti gasi idei ingenioase care sa presupuna folosirea galbenusurilor la prepararea anumitor mancaruri, astfel incat sa puteti consuma doar albusul in stare pura. Albusurile nu contin glucide, in schimb contin proteine, fier si antioxidanti puternici.

Ficatul de vita

este un aliment excelent pentru buna functionare a celulelor, vand un aport intens de vitamina A si cantinand vitaminele B2, B5 si B8, precum si zinc si seleniu. Un alt avantaj major  contine foarte putine calorii (162 kcal/100g).

File de cod

carnea de cod este printre cele mai slabe sortimente de peste. Desi are extrem de putine calorii, este insa foarte bogata in proteine (aproape la fel de bogata ca si carnea de vita). Puteti sa o consumati fara restrictii.

Produsele lactate

chiar daca termenul este generic, tineti cont de faptul ca el se refera la adevaratele produse lactate, adica la cele cat mai naturale. Branza, iaurtul natur si alte produse lactate sunt bogate in calxiu si sunt esentiale pentru fortificarea sistemului osos.

Kiwi

este un fruct extrem de bogat in vitamine si nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic. Este un suport nutritiv excelent mai ales pentru persoanele care fac eforturi fizice sau intelectuale intense.

Caisele uscate

sunt bogate in glucide si in betacaroten si intretin tonusul si vitalitatea organismului. Va ajuta sa va refaceti stocul necesar de potasiu.

Apa

desigur, s-ar putea sa va mire ca apa este trecuta pe lista alimentelor care fortifica organismul, insa nu uitati ca hidratarea este un aspect extrem de important pentru asigurarea unei conditii fizice optime. Apa hidrateaza, intretine muschii si fortifica oasele. Este recomandat ca in sezonul rece sa consumati diferite tipuri de apa.

Ceaiul verde

este un foarte bun antioxidant, reduce cresterea nedorita a colesterolului si intareste sistemul imunitar. Atentie insa cum il consumati, pentru ca este un aliment cu anumite restrictii!

Lipsa de vitamine la copii: ce vitamine pot fi deficitare și cand se recomandă suplimente?

Pot avea copiii lipsa de vitamine? Cat de prevalent este deficitul de vitamine la copii? Ce vitamine reprezintă cea mai mare îngrijorare? Care copii sunt mai expuși riscului deficienței? Copiilor trebuie să li se administreze suplimentar vitamine? Iata intrebari pe care si le pun parintii, cand e vorba despre vitamine si suplimente alimentare pentru copii.

Avem informatii si recomandari despre necesarul de vitamine al copiilor de la Academia Americana de Pediatrie si Institutul de Sanatate Publica din Marea Britanie.

Despre alimentatia sanatoasa, merita citit si:

10 aditivi alimentari care trebuie evitati
5 alimente pe care nu ar trebui sa le consumi niciodata inainte de a merge la culcare
Substantele cancerigene descoperite in plastic cauzeaza obezitatea!
20 dintre cele mai nesanatoase mancaruri din lume

E-urile din alimente - Lista neagra a substantelor chimice care otravesc alimentele
Iata 6 lucruri importante de stiut despre toxiinfectia alimentara.

autor: Redactia Desprecopii - toate drepturile rezervate 2022
referinte: WebMD, Journal of Pediatrics - New York

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII