Substantele cancerigene descoperite in plastic cauzeaza obezitatea!

Substantele cancerigene din plastic cauzeaza obezitatea

Substantele cancerigene descoperite in plastic cauzeaza obezitatea!

Majoritatea studiilor efectuate in ultimii ani leaga obsezitatea de alimentatia nesanatoasa, de tip fast-food, de sedentarism si de stilul de viata dezorganizat. O noua cauza a obezitatii a fost insa recent descoperita. Anumite substante chimice, prezente in materia prima a recipientelor din plastic, despre care se stie deja ca sunt cancerigene, au legatura, se pare si cu dereglarile hormonale care provoaca obezitatea.

Un raport publicat recent in PloS ONE arata ca bisfenolul (BPA), utilizat inca de multi producatori in fabricarea recipientelor din plastic, genereaza producerea unui exces de grasime in organism.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Controversele legate de bisfenol (BPA)
Cum influenteaza bisfenolul cresterea in greutate?
Cum putem preintampina prezenta BPA in organismul nostru?
Despre parabeni si mai ales, despre produse fara parabeni

Prezenta BPA-ului in organism creste producerea de insulina, substanta care are rolul de a regla grasimile si carbohidratii. Se stie ca excesul de insulina poate cauza imunizarea organismului fata de efectul acesteia, ducand la obezitate si la doua tipuri de diabet .

Controversele legate de bisfenol (BPA)

Bisfenolul este un compus organic utilizat in fabricarea unei game largi de produse, mai ales a recipientelor din plastic. Pe seama efectelor sale asupra organismului s-au creat numeroase controverse in ultimii ani, unii cercetatori sustinand ca este o substanta foarte nociva, altii admitand ca bisfenolul nu este chiar atat de periculos pentru organism. Un studiu din 2009, care a implicat analiza starii de sanatate a unor muncitori chinezi care lucrau in fabrici unde era folosit pe scara larga bisfenolul a aratat ca acestia prezentau un risc de 4 ori mai mare in ceea ce priveste disfunctiile erectile si reducerea apetitului sexual decat in cazul muncitorilor care nu erau expusi la lucrul cu bisfenol. Controversa a luat amploare in momentul in care Canada si tarile din UE au interzis folosirea acestui compus in materia prima pentru fabricarea sticlelor de biberoane. In 2010, Canada a fost prima tara care a declarat oficial ca bisfenolul este o substanta toxica. Numeroase studii ulterioare au scos la iveala legaturi directe intre BPA si afectiunile prostatei si cancerul de san, in timp ce altele au aratat ca bisfenolul poate afecta si functionarea creierului.

Cum influenteaza bisfenolul cresterea in greutate?

Angel Nadal, expert la Universitatea Miguel Hernandez din Spania, explica in termeni simpli reactia organismului la BPA, conform cercetarilor efectuate. Atunci cand consumam ceva care contine BPA e ca si cum am spune organelor din corpul nostru ca mancam mai mult decat mancam de fapt.Ultimele cercetari arata ca BPA afecteaza pancreasul, organul care secreta insulina. O cantitate foarte mica de bisfenol poate genera producerea unei cantitati duble de insulina , fata de cea de care are nevoie organismul in mod real. Studii facute in lumea intreaga estimeaza ca 90% din populatia tarilor dezvoltate are in sange cantitati de BPA care pot genera aceasta crestere a producerii de insulina.

Cum putem preintampina prezenta BPA in organismul nostru?

Dr. Nadal avertizeaza ca nu este suficient sa ne ferim de utilizarea recipientelor din plastic cu continut de BPA, intrucat acesta este folosit si in fabricarea altor produse foarte des utilizate, cum ar fi hartia pentru bonurile de casa sau hartia igienica. Producatorii din industria chimica sustin ca nu exista niciun pericol in folosirea acestor produse ce contin BPA, intrucat ele sunt testate inainte de a fi raspandite pe piata. Dr. Nadal nu este insa de acord si sustine ca orice produs ce contine bisfenol poate fi daunator, in special pentru viitoarele mamici si pentru fatul lor , care este expus nu doar la bisfenol, ci si la nivelul ridicat de insulina din organismul mamei, care poate fi foarte daunator. De altfel, influenta anumitor substante chimice prezente in organismul mamei asupra cresterii in greutate de mai tarziu a copilului a fost dovedita si de alte studii.

Pericolul toxic de langa noi si din hrana copiilor nostri. Cum poti sa iti protejezi familia de invazia toxica

E foarte ingrijorator ca substante chimice netestate si nesigure se infiltreaza prin aproape fiecare produs din casele noastre, dar faptul ca acestea pot fi gasite chiar si in hrana noastra este chiar mai ingrijorator... mai departe aici

Despre parabeni  si mai ales, despre produse fara parabeni, cititi

Creme de fata fara parabeni 
lapte de corp fara parabeni 
Deodorante bio - fara aluminiu si parabeni 
ce cosmetice sa CUMPARAM 

Citeste informatiile de la Familia Verde DC (pentru familiile interesate de problemele ecologice cu care se confrunta sanatatea lor):

Copiii, victimele poluarii mediului

Oare ar trebui sa fim cu totii vegetarieni?

Telefoanele mobile, daunatoare pentru copiii sub 12 ani

10 aditivi alimentari care trebuie evitati

Sapunul poate afecta sanatatea copiilor?!

 Comunitate, grup de suport

Clinica Virtuala DC

autor: Redactor Desprecopii.com A.G. - Toate drepturile rezervate (c) 2023

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII