Botox sau crema anti-imbatranire?

Botox sau crema anti-imbatranire?

Botox sau crema anti-imbatranire?

  • Oamenii v-ar putea indragi mai mult daca nu ati optat vreodata pentru o interventie chirurgicala sau o injectie pentru a arata mai tanara, ne sugereaza un nou studiu.

Oamenii v-ar putea indragi mai mult daca nu ati optat inca pentru o interventie chirurgicala sau o injectie pentru a arata mai tanara, ne sugereaza un nou studiu.

Rezultatele arata ca participantii la studiu s-au simtit mai apropiati de o femeie care a luptat cu semnele imbatranirii prin mijloace mai naturale in comparatie cu cele care au folosit ca produse cosmetice Botox, face-lift, etc.

"In ciuda accentului pus pe o infatisare tanara in societate, exista posibile consecinte sociale negative in lupta impotriva semnelor de imbatranire", a declarat cercetatorul studiului Alison Chasteen, profesor de psihologie la Universitatea din Toronto.

"In ciuda expansiunii rapide a industriei cosmetice anti-imbatranire, constatarile prezente sugereaza ca tainuire varstei nu a devenit inca universal acceptata", au scris autorii studiului.

Intr-un experiment, cercetatorii au cerut unui grup de 260 de femei sa isi exprime parerea despre doamnele care aveau varsta cuprinsa intre 50, 60 sau 70 de ani si care foloseasu sau nu tehnici noi anti-imbatranire. Jumatate dintre participanti au fost tineri de cca 18 ani, iar cealalta jumatate aproximativ 70 de ani.

Cititi neaparat: Arata mai tanara cu doar 6 sfaturi

Participantii mai in varsta au avut pareri mai pozitive fata de femeile care nu au folosit tehnici anti-imbatranire precum face-lift-ul sau Botox-ul in comparatie cu opiniile celor tineri. Cu toate acestea, toti participantii s-au simtit mai bine in prezenta doamnelor care au folosit doar creme faciale.

Intr-un al doilea experiment, 100 de participanti de sex feminin au trebuit sa isi exprime opinia despre femeile care au utilizat una din cele patru tehnici anti-imbatranire: evitarea soarelui, folosirea cremelor faciale, injectiilor cu Botox sau face-lift.

Din nou, cu cat o femeie a folosit mai putine tehnici anti-imbatranire, cu atat a fost mai placuta si agreata de participanti.

"Persoanele care sunt tentate sa foloseasca orice tip de produse pentru combaterea efectelor imbatranire, ar trebui sa ia in considerare posibilitatea ca acestea pot aduce consecinte neanticipate, sociale", au concluzionat cercetatorii.

Studiul este publicat in Journal of Gerontology: Psychological Sciences.

Va recomandam sa mai cititi:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII